18 / 04 / 2024

Korunan Alanlarda Yapılacak Planlara Dair Yönetmelikte değişiklik

Korunan Alanlarda Yapılacak Planlara Dair Yönetmelikte değişiklik

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca Koruma Amaçlı İmar Planı bulunan alanlar, kıyı yapıları, tescilli ağaçlara yönelik planlama süreçlerinde yeni düzenlemeye gidildi.

İŞKUR üzerinden Şehir Hastanelerine personel alımı yapılacak! 915 kişilik alım için şartlar!

İŞKUR resmi web sitesi üzerinden işçi alımları yapacağına dair açıklamalarda bulundu. Yapılan açıklama sonrasında şehir hastanelerine personel alımları gerçekleştirilecek. Peki hangi alanlarda personel alımları yapılacak? 

Aile Bakanlığı ödemelerinden sonra yeni destek paketi! Bu kadar ödeme yapılacak... PTT'den alacaksınız

Aile Bakanlığı ödemelerinin yanı sıra devlet başka alanlarda da vatandaşlara destek olmaya devam ediyor. Bu kapsamda 1200 TL ödeme yapılacak. İşte detaylar...

Sitelerde ortak alanlarda yapılacak değişiklikler için oylama nasıl yapılır?

Posta yazarı Tamer Heper 'Kat Mülkiyeti Kanunu’na göre, ortak alanlarda yapılacak inşaat, onarım, değişik renkte badana için beşte dört oy gerekiyor. Daireme klima taktıracağım. Klimanın dış ünitesi için 23 bağımsız bölümlü binamızda, benim bir olan payım da hesaba katılacak mı?' sorusunu cevapladı.

Korunan alanlarda 6 bin 755 kaçak yapı tespit edildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, korunan alanlarda 40 ilde kasım ayı itibarıyla 6 bin 755 kaçak yapı tespit ettiklerini söyledi.

Bitlis Hizan'da acele kamulaştırma yapılacak!

Maliye Bakanlığı tarafından Hizan Hidroelektrik Enerji Santrali projesi için itlis'in Hizan İlçesi'ndeki bazı alanlarda acele kamulaştırma yapılacak..

Korunan alanlarda yapılacak planlara dair yönetmelikte değişiklik 2016!

Korunan alanlarda yapılacak planlara dair yönetmelikte değişiklik yapılmasına dair yönetmelik 6 Aralık 2016 tarihinde 29910 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte yönetmelikte yapılan değişiklikler..

SİT alanları dereceleri değiştirildi!

SİT alanlarına yönelik yapılan çalışmalar neticesinde, Korunan Alanlarda Yapılacak Planlara Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugün Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi..

Boş alanlarda yapılan çalışmalar dönüşüm değildir!

Muhittin Selvitopu, kentsel dönüşümün boş alanlarda yapılacak planlarla olmayacağını da vurgulayarak, “Boş alanlarda kentsel dönüşüm planlaması yapmak kolaydır. Boş alanı planlayıp imara açarsınız olur biter. Ancak bunun adı dönüşüm olmaz.” dedi.

Meriç taşkın projesi için acele kamulaştırma yapılacak!

Meriç Taşkın Projesi kapsamında Meriç Nehri Yatak Temizliği ve Tahkimatı İnşaatı işinin yapımı amacıyla kapsamında proje alanına isabet eden alanlarda acele kamulaştırma yapılacak. Karar Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı...

Arapgir Havza Trafo Merkezi için acele kamulaştırma yapılacak!

154 kV Arapgir Havza Trafo Merkezi Projesi kapsamında proje alanına isabet eden alanlarda acele kamulaştırma yapılacak. Bakanlar Kurulu kararı bugün 29347 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı...

İskan dışı alanlarda yapılaşma şartları!

Yerleşme alanı dışında kalan yerler iskan dışı alan olarak nitelendiriliyor. İmar planı olmayan bu yerlerde yapılacak işler, yönetmelikler ile düzenleniyor. Peki, İskan dışı alanlarda yapılaşma şartları nelerdir?

Gemlik'te 825 konutluk proje yapılacak!

Kentsel dönüşüm çalışmalarını hızlandıran Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, uzmanlar ile dönüşüm yapılacak alanlarda incelemeler yaptı. Gemlik'e özgü mimari örneğin uygulanacağı projelere son şekli verilecek.

80 kV Bartın 380 OSB Trafo Merkezi Projesi için acele kamulaştırma yapılacak!

Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü'nün 380 kV Bartın 380 OSB Trafo Merkezi Projesi kapsamında belirlenen alanlarda acele kamulaştırma yapılacak. Karar bugün Resmi Gazete'de yayımlandı...

Korunan Alanlarda Yapılacak Planlara Dair Yönetmelikte değişiklik Haberi

Korunan Alanlarda Yapılacak Planlara Dair Yönetmelikte değişiklik

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca Koruma Amaçlı İmar Planı bulunan alanlar, kıyı yapıları, tescilli ağaçlara yönelik planlama süreçlerinde yeni düzenlemeye gidildi.  


Bakanlıkça hazırlanan "Korunan Alanlarda Yapılacak Planlara Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı. 


Milli parklar, tabiat parkları, tabiat anıtları, tabiatı koruma alanları, kıyı yapıları ve özel çevre koruma bölgeleri tabiatı koruma alanlarında yapılacak planlar ile doğal sit alanlarında yapılacak koruma amaçlı imar planlarının hazırlanmasına ilişkin esasları belirleyen yönetmelikte yapılan değişiklerle planlama süreçlerinin hızlı ve etkin bir şekilde yapılması hedefleniyor. 


Yönetmeliğe göre, bir alanın doğal sit alanı olarak ilanı, bu alanda her ölçekteki plan uygulamasını durduracak. Yönetmelikle "Korunan Alanların Tespit, Tescil ve Onayına İlişkin Usul ve Esaslara Dair Yönetmelik" kapsamında yapılacak yeniden değerlendirmelerin sonuçlarında izlenecek adımlar da yeniden...