24 / 04 / 2024

kredi kartı artışı

kredi kartı artışı

Merkez Bankası verilerine göre konut kredileri son 1 haftada 179 milyon YTL arttı.

Kredi kartı faizleri artıyor mu?

Kredi kartı ile yapılan harcamaların artmaya devam etmesi yeni düzenlemeleri gündeme getirdi. Merkez Bankası’nın Perşembe günü açıklayacağı faiz kararıyla birlikte kredi kartı faizleriyle ilgili yeni bir düzenleme bekleniyor.

Kredi kartında flaş düzenleme! Kısıtlanıyor mu? Ekonomistler olasılıkları peş peşe sıraladı

Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Alparslan Çakar, kredi kartı kullanımındaki artışlara dikkat çekerek düzenleme gelebileceğini açıkladı.

Kredi kartı borcu 2,5 kat artışla rekor kırdı!

Yüksek seyreden enflasyon ve artan hayat pahalılığı ile beraber vatandaşlar kredi kartlarına yüklendi. Kredilerin frenlendiği 2023'te bireysel borçlanmada ağırlık kredi kartlarına kaydı. BDDK tarafından açıklanan verilere göre vatandaşların kredi kartı borcu geçen sene 2,5 kat artış göstererek, 1 tr

Kredi kartı borçları yüzde 40 arttı!

Alım gücü git gide dibe vuran vatandaş geçinmek için borçlanmaya devam ediyor. Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre kredi kartı borçları Haziran ayından bu yana yüzde 40 oranında artış gösterdi.

Kredi kartı harcamalarında şok artış! Tam 4 milyon kişi borç batağında!

Açıklanan resmi rakamlara göre Eylül 2023'te bireysel kredisini ödeyemeyenlerin sayısı geçen senenin aynı ayına göre yüzde 20.8 arttı ve 118 bin 857'ye ulaştı. Bireysel kredi kartı borcunu ödeyemeyenlerin sayısı yüzde 15.5 düşüş göstererek 90 bin 13'e geriledi.

Kredi kart faizleri bankadan bankaya farklılık gösterebilir! Ekstrenizi mutlaka kontrol edin!

Merkez Bankası, politika faizini yüzde 35'e yükselttikten sonra kredi kartı ve nakit avans kullanımı faizleri de artırıldı. Karşılaştırma sitesi encazip.com’un kurucusu ve tasarruf uzmanı Çağada Kırım kart faizleri konusunda uyarı yaptı.

Kredi kartı borcu son 9 ayda yüzde 180,2 arttı, 348,2 milyar TL oldu! 

Tüketime dayalı bireysel borçlulukta yaşanan yükselişler katlanıyor. BDDK verilerine göre, bu yılın ocak-eylül döneminde bireysel kredi kartı borcu geçtiğimiz sene ile kıyaslandığında yüzde 180,2 artışla 348,2 milyar liraya yükseldi. İşte ayrıntılar...

Dikkat! Kredi kartı kullanan herkesten bu para kesilecek!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, faiz oranlarını 500 baz puan artırma kararı aldı. Bu kararın ardından, kredi kartıyla yapılan alışverişlerde uygulanan faiz oranı yüzde 3.71'e yükselecek. Ayrıca, kredili mevduat hesabı ve nakit avans işlemleri için uygulanan faiz oranı da yüzde 4.47'ye çıkacak. Ye

Kredi kartı ve ticari kredi faizlerinde üst limitler yükseldi: İşte 1 Kasım'dan itibaren geçerli olacak rakamlar! 

Merkez Bankası'nın politika faizinde 500 baz puanlık artışa gitmesinin ardından, kredi kartı ve ticari kredi faizlerinde üst limitler yükseldi. İşte 1 Kasım'dan itibaren geçerli olacak rakamlar! 

Kredi kartında yeni dönem! Alışverişte ve nakit çekiminde taksit sayısı değişiyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanan "2024 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı", Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre kredi kartıyla alışverişte ve nakit çekiminde taksit sayısı için ilave önlem alınabilecek.

Kredi kartı kullananlar dikkat! Faiz oranları tek tek hesaplandı! İşte kredi kartı faizi ve gecikme faizi...

Merkez Bankası faiz kararı perşembe günü açıklanacak. Eğer politika faizi yüzde 32-35 bandına çıkarsa kredi kartı faizlerinin nasıl olacağı merak ediliyor. İşte İşte kredi kartı faizi ve gecikme faizi...

Kredi kartının asgarisini ödeyene kötü haber! 3 katı arttı

Kredi katı borçları eskisi gibi düşük maliyetli değil. Eskiden küçük gibi gelen cezalar şimdilerde yükselen faizle büyük rakamları cepten çıkarıyor. Kredi kartının ekstresini eksik veya geç ödeyene ne kadar faiz işler? İşte tüm detaylar...

Kredi kartı kullanımlarında fren patladı: Bireysel kredi kartı borçlanmaları 3 katına çıktı!

Kredi kartı ve nakit avans kullanımına yeniden gelen faiz artırımları borçlandırmaları azaltması beklenirken, tam tersi oldu. Bireysel kredi kartı borçlanmaları 3 katına çıktı.

kredi kartı artışı Haberi

kredi kartı artışı


Mevduat bankalarının verdiği tüketici kredileri, 21 Eylül itibarıyla 130,5 milyon YTL artarak 58 milyar 363,6 milyon YTL'ye yükseldi.


Söz konusu krediler, 14 Eylül tarihi itibarıyla 58 milyar 223,1 milyon YTL düzeyinde idi. Merkez Bankası verilerine göre, tüketici kredileri kapsamında konut kredileri 27 milyar 887,7 milyon YTL, taşıt kredileri 5 milyar 708,2 milyon YTL, diğer krediler 24 milyar 757,7 milyon YTL olarak hesaplandı.


Bireysel kredi kartları ise 21 Eylül itibarıyla 24 milyar 371,6 milyon YTL'den 24 milyar 233 milyon YTL'ye indi. YTL cinsinden bireysel kredi kartlarının 9 milyar 611 milyon YTL'si taksitli, 14 milyar 576,2 milyon YTL'si taksitsiz kredi kartından oluştu.


Tüketici kredilerinin yaklaşık 16,8 milyar YTL'si kamu bankaları, 30,4 milyar YTL'si özel bankalar, 11,2 milyar YTL'si de yabancı bankaları içeriyor.