25 / 04 / 2024

Kredi notu düşme riski olan ülke

Kredi notu düşme riski olan ülke

Kredi notlarında düşme riski yaşayan ülkelerin sayısının daha önce hiç olmadığı kadar yükseldiği belirtiliyor. Ülkelerin kredi notlarıyla ilgili bu yılın ilk açıklamaları, bugün İtalya'nın notu ile başlıyor.

Konut satışlarının artması inşaat ve arsa maliyetleri ile kredi faizlerinin düşmesine bağlı!

Yükselen konut fiyatlarının, sektörü istenmeyen bir seviyeye taşıdığına dikkat çeken Bahaş Holding CEO’su Abdüssamet Bahadır ''Konut satışlarının artması inşaat ve arsa maliyetleri ile kredi faizlerinin düşmesine bağlı'' dedi.

Kredi ile ev almak isteyenlere kritik uyarı: Kredi maliyetini düşüren avantajlı yöntemleri seçin!

Viennalife Emeklilik ve Hayat A.Ş. Alternatif Dağıtım Kanalları Direktörü Murat Akçay, kredi ile konut sahibi olmak isteyenleri, kredi maliyetlerini düşüren avantajlı fırsatları seçmeleri konusunda uyardı.

Kredi notu kötü olanlar konut kredisi kullanabilir mi?

Ev almak isteyen vatandaşların finans için başvurduğu konut kredisinden faydalanmak isteyenler şartları merak ediyor. Özellikle kredi notu düşük olanlar kredi alıp alamayacağını merak ediyor. Peki, Kredi notu kötü olanlar konut kredisi kullanabilir mi? İşte detaylar...

Kredi ve mevduat faizleri uçtu: Konut ve taşıt kredi faizleri düştü!

Kredi ve mevduat faizleri arttı. 6,4 puanlık tarihi yükselişle yüzde 52,97’ye çıktı. Konut ve Taşıt Kredisi faizlerinde ise düşüş dikkat çekti.

Moody's'ten Türkiye'ye pozitif kredi notu!

Dünyanın önde gelen kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Türkiye'nin kredi notuna yönelik yaptığı değerlendirmede, son zamanlarda geleneksel ekonomi politikalarına dönüşün daha güçlü bir kredi açısından pozitif değerlendirildiğini aktardı.

10 tüketiciden 8’ine kredi notu yüksek olsun veya olmasın kredi verilmiyor!

Aşin Otomobil Genel Müdürü Okan Erdem, “Kiralık araç tarafında, sıfır araç stoklarında yaşanan problemler, müşterilerin mağduriyetine sebep olurken, ikinci el araç satışlarında yaşanan durgunluğun temel nedeni ise kredi kaynaklı” dedi.

Müteahhitler yeni yatırım için konut kredi faizlerinin düşmesini bekliyor!

İnsay Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Çulhalık, yatırım için konut kredi faizlerinin düşmesinin şart olduğunu belirterek, “Yükselen kiralar nedeniyle ev sahibi olmak isteyen vatandaş ucuz krediye ulaşamıyor. Yüksek kredi faizlerine çare bulunursa bu problem de çözülür” dedi.

Müteahhitler yeni yatırımlar için kredi faizlerinin düşmesini bekliyor!

İnsay Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Çulhalık yaptığı açıklamada yeni yatırımlar için kredi faizlerinin düşmesini beklediklerini kaydederek, konut kredi faizlerinin düşmesiyle beraber yeni konut yatırımları için düğmeye basacaklarını söyledi.

Merkez’in sadeleştirme kararları ile kredi mekanizması normalleşme sürecine girecek!

Merkez Bankası’nın sadeleştirme politikası kapsamında; menkul kıymet tesis oranlarını düşürmesi piyasalar tarafından olumlu karşılandı. Böylece bankalarla reel kesim arasındaki kredi mekanizmasının tekrar sağlıklı bir zemine kavuşması bekleniyor.

Kredi notu düşük olanlar dikkat! Bu yöntemlerle siz de kredi notunuzu anında yükseltebilirsiniz! 

Ev veya araba alışverişlerinde kredi notu önemlidir. Kredi notunun yüksek olması bu noktada çeşitli avantajlar sağlıyor. Bu yöntemleri öğrenerek kredi notunuzu yükseltebilirsiniz.

TCMB duyurdu! Özel sektörün yurt dışı kredi borcunda düşüş...

Özel sektörün yurt dışından sağladığı toplam kredi borcu, mart ayında bir önceki aya göre 1,2 milyar dolar düşerek 158 milyar dolar oldu.

Sıfır ya da 2. el fark etmez! Yapı Kredi Bankası düşük  faiz oranlı taşıt kredisi veriyor!

Araba alacak vatandaşların dikkatine!! Bu kredi sayesinde düşük faiz imkanı ile araba sahibi olabileceksiniz. Peki hangi banka tarafından düşük faizli kredi imkanı sağlanacak? 

Kredi notu nasıl yükseltilir?

Son dönemde kredi almak isteyen vatandaşlar aynı zamanda araştırma da yapıyor. Peki kolay kredi alabilmek için kredi notu nasıl yükseltilir? Detaylar haberimizde...

Kredi notu düşme riski olan ülke Haberi

Kredi notu düşme riski olan ülke

Kredi notlarında düşme riski yaşayan ülkelerin sayısının daha önce hiç olmadığı kadar yükseldiği belirtiliyor.


Ülkelerin kredi notlarıyla ilgili bu yılın ilk açıklamaları, bugün İtalya'nın notu ile başlıyor. 


Küresel büyüme yavaş da olsa toparlanırken, petrol ve madenlerde de iyileşme görülüyor ancak siyasi belirsizliklerin artışı ve emtia fiyatlarındaki iki yıllık zayıflığın tüm kıtalara yayılan etkisi, pek çok ülkenin hâlâ büyük baskı altında olduğunu gösteriyor.


Büyük kredi derecelendirme kuruluşlarının denetlediği 120-130 kadar ülkenin kabaca dörtte biri, not indirimi riskiyle karşı karşıya. Bu da, finansal kriz sonrası kredi kalitesindeki sekiz yıllık düşüşün devamının beklenebileceği anlamına geliyor. S&P'nin verdiği negatif görünüm sayısı 30 iken, olumlu görünüm verdiği ülkelerin sayısı 7, yani 4'e karşı bir. Fitch'in oranı ise 6'ya 1.


AAA notlu ülkelerin sayısı da giderek azalıyor ve S&P'de...