25 / 04 / 2024

kredi sigortası neden yaptırılıyor

kredi sigortası neden yaptırılıyor

Bankaların kredi başvurusu yapan tüketicilerin önüne koydukları sigorta yapma zorunluluğunun hukuka aykırı bir işlem olduğu ortaya çıktı. Avukat Cevat Kazma, “Hayat sigortası, konut sigortası gibi isimler altında tahsil edilen bedelin yasal dayanağı yoktu

Konut sigortası neden önemlidir? Konut sigortası hangi riskleri kapsar?

Konut sigortası, birçok olumsuz durumda konutların korunmasına yönelik birçok hak tanıyan bir sigorta türüdür. Yangın, deprem, hırsızlık ve su baskını gibi durumlarda işe yarayan bu sigorta türü zorunlu olmasa da yaptırılabilir. Peki konut sigortası neden önemlidir, hangi riskleri kapsar?

Konut sektöründe düşük nabız: Kredi faizleri yükseldi satışlar çakıldı! 

Konut kredisinin yükselmesi ve bankaların kredi musluğunu kısması konut satışlarının düşmesine neden oldu. Bu kapsamda İZEKO Başkanı Güleroğlu, konut kredisi faiz oranlarının aşağı çekilmesi ve limitlerin de yükseltilmesi gerektiğini söyledi.

Orman yangınları konut sigortasına talebi artırdı!

İklim değişikliğinin sebep olduğu aşırı sıcaklar, son dönemlerde Türkiye'nin Ege ve Akdeniz başta olmak üzere birçok bölgesinde orman yangınlarına neden oluyor. Bu durum bölgede yaşayan halk ve yazlık sahiplerini tedirgin ederken, konut sigortasına olan talebi de oldukça artırdı.

Bankalar kredi musluğunu kıstı, konut satışları çakıldı! Gayrimenkulcüler bankalarla masada!

Bankaların kredi musluklarını kısması, faizlerinin yüzde 3’lere kadar tırmanması konut satışlarının düşmesine neden oldu. Sektörün canlanması için gayrimenkulcüler uygun faizli kredi için harekete geçti. İşte detaylar...

Günlük 48 TL ödeme ile siz de bu bankadan kredi sahibi olabilirsiniz! İşte o kaçırılmayacak fırsat! 

Nakit ihtiyaçlarının gün geçtikçe artması, vatandaşların banka kredilerine yönelmesine neden oluyor. Halkbank, nakdi ihtiyaçların karşılanması için günlük 48 TL ödeme gerektiren bir kredi sundu. Bu sayede vatandaşlar düşük ödeme imkanıyla kolay bir şekilde kredi borcunu ödeyebilecekler.

Hayat sigortası primleri geri alınabilir mi? Primler geri nasıl alınır?

Önemli bir ilan: Kredi çeken herkesi ilgilendiren bir konu hakkında sizleri bilgilendirmek istiyoruz! Artık e-Devlet üzerinden başvurarak kredi ödemelerinizi geri alabilirsiniz. Peki Hayat sigortası primleri geri alınabilir mi? Primler geri nasıl alınır?

Kredi kartı başvurusu neden onaylanmaz, onaylanması için ne yapmalı?

Kredi kartları, günlük hayatta birçok insanın finansal işlemlerini kolaylaştıran popüler bir ödeme aracıdır. Ancak, kredi kartı başvuruları her zaman onaylanmayabilir. Peki kredi kartı başvurusu neden onaylanmaz? İşte detaylar...

Bankalar neden kredi musluklarını kapattı? İşte İş Bankası Genel Müdürü Aran’dan çarpıcı açıklamalar…

İş dünyasından zaman zaman bankalardan kredi alamadıklarına yönelik kamuoyuna yansıyan şikayetler oluyor. Reel sektör temsilcileri krediye erişemedikleri için nakit darboğazı yaşadıklarından yakınırken, bir an önce sorunun çözüme kavuşturulmasını bekliyor.

Tarım Kredi'nin bu indirimi unutulmayacak! Tuvalet kağıdına çılgın kampanya başladı

Ramazan ayında son haftayı yaşarken bayramın yaklaşması marketlerin indirimli ürünlerine sıklık vermesine neden oldu. Tarım Kredi Kooperatif marketleri tuvalet kağıdına yaptığı indirimle vatandaşın ilgisini çekti ve müşterilerin akınına uğradı.

Yapı Kredi'den Kasko sigortasında yüzde 50 indirim! Son gün 31 Mart 2023!

Yapı Kredi’den kasko sigortasında yüzde 50 indirim sağlıyor! Yapı kredi müşterilerinin faydalanabileceği kampanyaya son katılım 31 Mart 2023!

Ev sahipleri ve kiracılara son dakika uyarısı! DASK ve konut sigortası poliçelerinde bunlara dikkat!

Türkiye'de 11 ilde büyük yıkıma neden olan Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin ardından  DASK ve konut sigortası detayları sık sık araştırılıyor. Uzmanlar iki sigorta türü arasındaki farkları ile ilgili bilgileri paylaştı ve uyarılarda bulundu.

TCMB’nin yüzde 8,5’a düşürdüğü faizler, bankalarda neden yüzde 30’u aştı?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası son dönemlerde faizleri sürekli düşürürken, ihtiyaç sahiplerinin bankalardan kullandığı kredi faizleri ise 30’u aştı. Peki neden?..

Kredi başvurusu yapacakların dikkatine… Düşük kredi notu nasıl yükseltilir?  

Enflasyondaki baş döndürücü yükselme ev, araba almak isteyenleri kredi almaya yönlendiriyor. Fakat bankaların başvurularına onay vermesinin ilk şartı kişinin kredi notu oluyor. Peki kredi notu neden düşük olur, nasıl yükseltebilirsiniz? İşte ayrıntılar…

kredi sigortası neden yaptırılıyor Haberi

kredi sigortası neden yaptırılıyor

Nakit ihtiyacı olan her tüketicinin ilk başvuru noktası bankalar oluyor. Türkiye’de son 10 yılda 80 milyon adet kredi başvurusu yapılması da bankaların nakit ihtiyacında ne kadar önemli bir rol oynadığını gösteriyor.


Bununla birlikte tüketicilerin en çok şikayetçi olduğu kurumlar da yine bankalar oluyor. Kredi kartı aidatları, kredi dosya masrafları gibi alanlar şikayetlerin ana başlıklarını oluşturuyor. Yeni şikayet konusu ise, kredi kullanımı sırasında “zorunlu” gibi gösterilerek imzalatılan sigorta sözleşmeleri.


Tüketici “Açıkça” Talep Etmeli

Avukat Cevat Kazma, kredi kullanırken yapılması zorunlu bir sigorta sözleşmesi olmadığını, sadece konut kredisi kullanımında DASK yapılması gerektiğini vurguladı. Hayat sigortası, konut sigortası gibi isimler altında yapılan diğer tüm sigorta sözleşmelerinin bankaların gelir kaynağı haline geldiğini belirtti.


“Tüketicilerin nakde ihtiyacı bulunduğu için, sözleşme şartı gibi gösterilen sigorta uygulamalarını mecburen kabul ediyor....