29 / 03 / 2024

kredi yeniden yapılandırma nasıl yapılır

kredi yeniden yapılandırma nasıl yapılır

Mevcut kredinin kapatılarak, daha avantajlı faiz oranlarına sahip başka bir kredi açılmasına yeniden yapılandırma deniyor. Peki, konut kredisi yeniden yapılandırma nasıl yapılır?

Refinansman nasıl yapılır?

Halihazırda kullanılmış bir kredinin (mevcut kredinin) daha avantajlı başka bir kredi kullandırılarak kapatılmasına Refinansman başka bir deyişle Kredi Yeniden Yapılandırma deniyor. Peki, refinansman nasıl yapılır?

Konut kredilerinde yapılandırma var mı, nasıl yapılır?

Bankalardan konut kredisi ile ev alanlar farklı faiz oranı ile kalan borcun yeniden hesaplanıp hesaplanmadığını merak ediyor. Peki, Konut kredilerinde yapılandırma var mı, nasıl yapılır?

Deprem bölgesindeki illerde yeniden yapılandırma yükümlülükleri düzenlendi...

Deprem illerindeki yeniden yapılandırma yükümlülüklerinde mücbir sebep halinin düzenlendiği açıklandı. Yapılan açıklamada, bölgede bulunan iller için mücbir sebep durumuna yönelik düzenleme yapıldığı kaydedildi. İşte haberin ayrıntıları...

Deprem bölgelerinde yapılandırma için son günler

Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkisi altında bulunan ve mücbir sebep durumu sona eren illere yeniden yapılandırma imkanı sunuluyor. Bu iller arasında Adana, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Kilis, Osmaniye ve Şanlıurfa illerindeki vatandaşlar ile Sivas'ın Gürün ilçesi yer alıyor.

Yapılandırma ve ek MTV ödemelerini yapacaklar dikkat! Son 4 gün! Aman kaçırmayın!

Yeniden yapılandırma çerçevesinde, borcunu ödeyecekler için son dönemece gelindi. Son tarih 31 Ağustos. İşte ayrıntılar...

Deprem bölgesi için yapılandırma süresi uzatıldı!

Mücbir sebep devam eden bölgelerde yeniden yapılandırma başvuru süresi uzatıldı. İşte ödeme takvimi ve başvuru süresi...

127.7 milyar TL’lik borç yeniden yapılandırıldı

Türkiye Bankalar Birliği firmaların borçlarının yeniden yapılandırıldığını duyurdu. Finansal Yeniden Yapılandırma Çerçeve Anlaşması doğrultusunda toplam 381 firmanın 127.7 milyar lira kredisi yapılandırıldı.

Vatandaşın banka borçlarına yapılandırma çağrısı!

Tüketicilerin ve şirketlerin bankalara borçları son bir yılda 1'er trilyon lira arttı. Tüketicilerin kredi kartı borçlarına çeviremez hale geldiği belirtilirken bu alanda da bir yapılandırma yapılması çağrısı geldi.

Çiftçilere yapılandırma müjdesi! Başvurular ne zaman?

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Tarım Kredi Kooperatifleri, çiftçilikle uğraşan vatandaşlara yapılandırma müjdesi verdi. Peki bu yapılandırmadan kimler yararlanacak? Söz konusu yapılandırma ne zaman başlayacak? İşte merak edilen detaylar...

Borcu olanlara yapılandırma ve taksit müjdesi geldi! Dikkat 60 aya kadar...

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri, 31 Aralık 2020 ve ondan öncesi vadeli kredi borcu olan ortaklara tek bir seferde ya da taksitlendirme suretiyle yapılandırma müjdesi verdi.

SGK'ya 61 milyar liralık yapılandırma başvurusu yapıldı!

1 milyon 190 bin borçlu, 61 milyon liralık yeniden yapılandırma için Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) başvurdu.

İcra iflas kanunu değişikliği ile yeniden yapılandırma TBMM'de görüşülecek!

'İcra iflas kanunu değişikliği ile yeniden yapılandırma düzenlemeleri ve teklifleri TBMM komisyonlarınca masaya yatırılacak.

Yapılandırma uzatıldı mı?

Kamuya olan vergi ve idari para cezası gibi borçlarını yeniden yapılandırma fırsatı olanların, uygulamadan faydalanabilmesi için son tarih 31 Mart olarak açıklandı. Peki yapılandırma uzatıldı mı? İşte merak edilen her şey....

Borç yapılandırma başvuru süresi 2021!

Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren yeni karar ile borçların yeniden yapılandırılması için başvular uzatıldı. İşte borç yapılandırma başvuru süresi 2021...

kredi yeniden yapılandırma nasıl yapılır Haberi

kredi yeniden yapılandırma nasıl yapılır

Konut kredisi yeniden yapılandırma nasıl yapılır?

Kredi yeniden yapılandırma olarak da adlandırılan refinansman, kullanılmış bir kredinin kapatılarak daha düşük faiz oranları ile yeniden kredi kullanılması işlemi olarak biliniyor. 


Faiz oranlarının yüksek olduğu dönemde kullanılmış olan bir konut kredisini, faizlerin düşmesi ile yeniden yapılandırmak mümkün oluyor. Eğer kullandığımız krediyi yine kendi bankamızın daha avantajlı oranlarıyla kapatıyorsak refinansmanın adı, yapılan işlem aynı olmakla birlikte, bu kez “yeniden yapılandırma” oluyor. 


Böylece tüketici daha düşük faiz oranı ile kullandığı kredi ile hem mevcut kredisini kapatır hem de faiz ödemelerini düşürüyor. Refinansman aynı banka ya da başka bir banka ile yapılabiliyor. 


Konut kredisi yeniden yapılandırma ile;

-Dönemin düşük faizlerinden yararlanabiliyor.

-Taksitlerinizi azaltabiliyor.

-Daha az faiz ödeyebiliyor.


Tüketiciyi avantajlı hale getirme amacında olan refinansman kredisinde; avantaj için faiz indiriminden elde ettiginiz karın yeniden...