26 / 04 / 2024

küresel büyüme tahminleri

küresel büyüme tahminleri

Uluslararası Para Fonu (IMF), yeni tip koronavirüs salgını kaynaklı ekonomik durgunluğun etkisi ile bu yıla ilişkin küresel büyüme tahminini düşürürken, 2021 yılına dair beklentisini yükseltti.

Moody’s Kovid-19 nedeniyle küresel büyüme tahminini düşürdü!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, küresel ekonominin bu yıl yüzde 0,5 daralacağını, 2021'de ise yüzde 3,2'lik büyüme göstereceğini bildirdi.

Merkez Bankası kredilerde büyüme sınırını indirdi! Enflasyon düşer mi?

Merkez Bankası aldığı kararla sıkı para politikası duruşunu destekleyici ilave sıkılaştırma adımları attığını duyurdu. İhtiyaç ve taşıt kredilerinde büyüme sınırlarını düşürdü. Gazeteci Barış Esen haberi sosyal medya hesabından duyurdu, takipçileri bu duruma ne dedi?

Türkiye ekonomisi 2023'ün 3. çeyreğinde yüzde 5,9 büyüdü! En fazla büyüme inşaatta!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK tarafından açıklanan resmi rakamlara göre Türkiye ekonomisi 2023 yılının 3. çeyreğinde beklentilerin üzerinde yüzde 5,9 büyüme kaydetti. En fazla büyüme inşaat sektöründe görüldü...

TEKCE'nin globaldeki büyüme yolculuğu tam gaz! 20'nci ofisini Dubai'de açtı!

TEKCE, 20'nci ofisini Birleşik Arap Emirlikleri, Dubai'de açarak global arenadaki büyüme yolculuğuna devam ettiğini duyurdu. TEKCE, Türkiye, İspanya, İsveç ve Kıbrıs’taki ofislerinin ardından 20'nci ofisini Dubai'de açtı.

Tüketim harcamalarının azalmasını neden gösteren banka, Türkiye’nin büyüme tahminini düşürdü!

QNB Finansbank, artan tüketim harcamaları, kredi büyümesi ve sıkılaşmaya atıfta bulunarak 2024 Türkiye büyüme tahminini yüzde 4’ten yüzde 3,5’e revize etti.

Son dakika! OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütünün (OECD) Haziran ayında 2023 yılı için yüzde 2,7 şeklinde açıkladığı küresel ekonomide büyüme tahminini 3 şeklinde revize ederken, Türk ekonomisine yönelik büyüme beklentisini ise yüzde 3,6’dan 4,3'e çıkarttı.

Fitch Türkiye'nin büyüme tahminini yükseltti!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Küresel Ekonomik Görünüm Raporu'nda Türkiye ekonomisinin bu yıla ilişkin büyüme tahmini yükseltti.

Çin için büyüme beklentileri kötüleşiyor! Bankalar önlem için hangi kararı aldı!

Ekonomistler Çin’in büyüme tahminlerini aşağı yönlü revize etmeye devam ediyor. Çinli bankalar ise büyümeyi desteklemek için mevduat faizlerinde ilave indirimi masaya yatırdı.

Standard-Poor's küresel ekonomik büyüme tahminini 2,9'a çıkardı!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard-Poor's (S&P), küresel ekonomik büyüme tahminini 2023 yılı için yüzde 2,7'den yüzde 2,9'a çıkardı.

Fitch raporunda 'enflasyon' vurgusu: 2023 küresel büyüme tahminini açıkladı!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, küresel ekonomiye ilişkin büyüme beklentisini 2023 yılı için yüzde 2'den yüzde 2,4'e yükseltti.

Merkez Bankaları sıkılaştırma yolunda: Fitch, 2023 küresel büyüme tahminini yükseltti!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, 2023 için küresel ekonomideki büyüme beklentisini yüzde 2'den yüzde 2,4'e yükseltti. İşte ayrıntılar...

OECD, Türkiye'nin büyüme tahminini yüzde 2,8'den yüzde 3,6'ya yükseltti!

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD), küresel ekonomik büyüme tahminini yüzde 2,6'dan yüzde 2,7'ye ve Türkiye ekonomisine yönelik büyüme beklentisini ise yüzde 2,8'den yüzde 3,6'ya yükseltti.

AB, Türkiye için büyüme tahminini ve enflasyon oranını açıkladı

AB Komisyonu'nun "Avrupa Ekonomik Tahminleri 2023 İlkbahar" raporu yayımlandı. AB Komisyonu raporunda Türkiye ekonomisinin 2023 ve 2024 yıllarındaki büyüme ve enflasyon rakamları belli oldu.

Bizim Toptan’ın net satış gelirlerinde akılları baştan alacak büyüme!

Türkiye’nin mağaza sayısı konusunda en büyük ve en yaygın organize toptan marketi Bizim Toptan, 2023’ün ilk çeyrek sonuçlarını Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) açıkladı. Bizim Toptan, net satış gelirlerinde yüzde 91,5 büyüme gerçekleştiğini paylaştı.

küresel büyüme tahminleri Haberi

küresel büyüme tahminleri

Uluslararası Para Fonu (IMF), Dünya Ekonomik Görünüm Raporu'nun Nisan 2020 sayısını "Büyük Tecrit" başlığı ile yayımladı. Raporda, küresel ekonomik büyüme tahmininin bu yıl için yüzde 3,3'ten yüzde eksi 3'e, 2021 için yüzde 3,4'ten yüzde 5,8'e revize edildiği bildirildi.

Kovid-19 salgınının dünya genelinde yüksek maliyetlere neden olduğuna işaret edilen raporda insan yaşamını korumak ve sağlık sistemlerinin bunun üstesinden gelebilmesini sağlamak için izolasyon, tecrit ve geniş çaplı iş yerleri kapatmaların virüsün yayılmasını yavaşlatmak için gerekli olduğu ifade edildi. 

"2008-2009 finansal krizinden daha kötü"

Raporda, bu sağlık krizinin ekonomik faaliyet üzerinden ciddi bir etkisi olduğu vurgulanarak, "Salgının bir sonucu olarak küresel ekonominin 2020'de yüzde 3 oranında sert bir şekilde küçülmesi öngörülüyor, bu 2008-2009 finansal krizinden çok daha kötü." değerlendirmesinde bulunuldu.

Salgının bu yılın 2'nci yarısında azaldığı...