20 / 04 / 2024

küresel ısınmanın İnşaat sektörüne etkisi

küresel ısınmanın İnşaat sektörüne etkisi

Amplio Emlak Yatırım A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Alaeddin Babaoğlu, mevsimsel değişikliklerin yaşandığı günümüzde yapıların oluşum aşamasında doğal kaynaklara ulaşımın göz önünde bulundurulması gerektiğini belirtti.

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Gürcafer'den büyük tepki! Yabancılara konut satışları 3'e katlandı! 

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği (KTİMB) Başkanı Cafer Gürcafer, yabancılara konut satışının Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay’ın Başbakan Yardımcılığı görevinde iken 1’den 3’e çıkarıldığını açıkladı.

Hastane saldırısı sonrası küresel piyasalar karıştı!

Küresel piyasalarda, dün gece Gazze'deki el-Ehli Baptist Hastanesine düzenlenen saldırının ardından risk algısı yeniden güçlenirken, çatışmanın daha geniş alanlara yayılabileceği ve petrol arzını etkileyebileceği ihtimali varlık fiyatları üzerinde etkili oluyor.

Konuttaki arz sıkıntısı dönüşüme sebep oldu! 3+1 ve 4+1'lerin yerini artık 1+1 evler alacak

Konut krizi özellikle büyük ve kalabalık şehirlerde evlerin boyutlarının küçülmesine yol açtı. Artık 3+1 ve 4+1'lerin yerine 1+1 evler geçiyor...

Küresel piyasalar haftanın son işlem gününde karışık seyrediyor!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, küresel piyasalar, önemli merkez bankalarının para politikası kararlarının açıklandığı ve yoğun veri gündeminin olduğu haftanın son işlem gününde karışık seyrediyor.

Küresel piyasalar Fed'in faiz kararı öncesi temkinli seyrediyor! Dolar, altın ve borsada son durum ne?

Küresel piyasalar, yarın ABD Merkez Bankası (Fed) ile başlayacak yoğun merkez bankası para politikası kararları öncesinde temkinli seyrine devam ederken, Çin'in ekonomiyi destekleyeceğine ilişkin gelişmeler de yakından takip ediliyor.

Küresel piyasalar yön arayışını sürdürüyor! Altın, dolar ve borsada son durum ne? 

Pek çok yatırımcı tarafından takip edilen küresel piyasalar, ABD'de devam eden bilanço sezonunda şirketlerin finansal sonuçlarından alınan karışık sinyaller ve ABD Merkez Bankası'nın (Fed) para politikasına ilişkin belirsizliklerle yön arayışına devam ediyor.

Küresel piyasalar yönünü pozitife çevirdi! Altın dolar ve borsada son durum!

Yatırımcıların yakından takip ettiği küresel piyasalar, ABD'de beklentilerin üzerinde yavaşlayan enflasyondan sonra pozitif bir seyir izlerken, ABD'de JP Morgan, Wells Fargo, Citi Group gibi bankalar ve BlackRock'ın 2. çeyrek finansal sonuçları da yatırımcıların odağında olacak.

Gıda enflasyonu bu nedenden dolayı her yıl yüzde 3 artabilir!

Küresel ısınmayla ilgili korkutucu bir öngörü geldi. Küresel ısınmanın gıda enflasyonunu 2035 yılına kadar dünyada her sene yüzde 3 oranında ve manşet enflasyonu ise yüzde 1'in üzerinde artırabileceği açıklandı.

Küresel piyasalarda temkinli yükseliş öne çıktı!

Pek çok yatırımcının gündeminde yer alan küresel piyasalar, haftanın devamında yoğunlaşacak makroekonomik veri takvimi öncesi sınırlı da olsa yükseliş eğiliminde hareket ediyor.

Küresel piyasalar yön arıyor: Ons altın geriledi, Brent petrol yükseldi! 

Küresel piyasalar, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) para politikaları ile ilgili belirsizlikler sebebiyle yön arayışını sürdürüyor. İşte ayrıntılar...

Küresel piyasalar yön arıyor! Risk algısı güçleniyor! 

Küresel piyasalarda, resesyon ve enflasyon ikileminde artan belirsizliklerle risk algısı güç kazanmayı sürdürürken, ABD'deki borç limiti krizine ilişkin pozitif haber akışı sınırlı da olsa risk algısının törpülenmesini sağlıyor. İşte ayrıntılar...

Zincirlerden ağlara: krizler küresel tedarik yollarını nasıl değiştirdi?

Çatışma, covid ve iklim değişikliği, işletmelerin riski azaltmak için daha fazlasını yapması ve giderek daha karmaşık hale gelen ağların üstesinden gelmek için teknolojiye yatırım yapmasıyla küresel tedarik zincirlerini dönüştürdü.

Dünya Meteoroloji Örgütü’nden uyarı! Önümüzdeki 5 yıl küresel sıcaklık 1,5 santigrat artacak!

Dünya Meteoroloji Örgütü, önümüzdeki 5 yıl boyunca küresel sıcaklıkların 1.5 santigrat derece sınırının üzerine çıkabileceğini açıkladı. Bu haber herkesin ilgisini çekti...

küresel ısınmanın İnşaat sektörüne etkisi Haberi

küresel ısınmanın İnşaat sektörüne etkisi

Dünya genelinde görülen mevsim değişiklikleri, küresel ısınmaya karşı alınması gereken önlemlerin kapsamını genişletti. Başta, doğal kaynakların kullanımı ve tasarruf önlemleri üzerine bireyler bilinçlendirilirken, yapıların da yeni şartlar dâhilinde oluşturulması gündeme alındı. 


Dünyayı tehdit eden unsurların başında gelen küresel ısınma, mevsimsel değişikliklerin yaşanmasıyla daha fazla konuşulur hale geldi. Uluslararası İklim Değişikliği Paneli (IPCC) verilerine göre iklim değişikliğinin en önemli nedenini insan etkinlikleri oluşturuyor. Sürekli olarak insanların alması gereken tedbirlerden ve tasarruf önlemlerinden bahsedilirken, Amplio Emlak Yatırım A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Alaeddin Babaoğlu, mevsimsel değişikliklerin yaşandığı günümüzde yapıların oluşum aşamasında doğal kaynaklara ulaşımın göz önünde bulundurulması ve kaynakların dengeli kullanımı mantalitesi ile yapılması gerektiğine değindi.


Türkiye’nin enerjide dışa bağımlı olmasının bireysel önlemler almayı zorunlu kıldığını belirten Alaeddin Babaoğlu, sadece enerji için değil, su...