20 / 04 / 2024

Kurumlar vergisinde özel beyanname nasıl verilir

Kurumlar vergisinde özel beyanname nasıl verilir

Dar mükellefiyete tabi olan yabancı kurumların vergiye tâbi kazancının Gelir Vergisi Kanununda yazılı diğer kazanç ve iratlardan ibaret bulunması halinde, kurumlar vergisinde özel beyanname veriyor..

Kurumlar vergisinde beyanname verme dönemi başladı!

Kurumlar vergisi mükelleflerinin 2023 yılı hesap dönemine ait olan beyanname verme dönemi başladığı duyuruldu.

Özel okul zamlarında son dakika! Milli Eğitim Bakanı Tekin açıkladı! Zam yapma hakları var!

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin Özel Eğitim Kurumları Yönetmeliği'nde zamlara yönelik tanımlama olduğunu ve özel okulların ara sınıflar için ''TEFE, TÜFE bölü 2 artı yüzde 5'e kadar zam yapma hakları var." dedi. 

İŞKUR’dan 81 ilde personel alımı! Binlerce personel alınacak! Temizlik personeli, satış danışmanı, garson, dikişçi...

İŞKUR 81 ilde birçok sektörde binlerce personel alımı yapmak üzere başvuruları kabul etmeye başladı. Söz konusu alımlar; hastaneler, bankalar, kamu kurumları ve özel sektörde çeşitli meslek gruplarında gerçekleştirilecek. İşte detaylar...

Özel İletişim ve Konaklama Vergisinde Yeni Zamlar mı Geliyor?

Son dönemde uygulanan ÖTV ve KDV zamlarının ardından, vergi düzenlemelerindeki artışlar devam ediyor. Yeni bir dönemde Özel İletişim Vergisi ve Konaklama Vergisi'nde yüksek oranlı zamların geleceği konuşuluyor. Bu zamlar ise 'Gözün aydın yüzde 52' olarak adlandırılmaya başladı. 

İl Özel İdaresi sürpriz bir kararla personel alacak! Başvuru tarihleri belli oldu!

Kamu kurumları bünyesindeki açığı kapatmak için İŞKUR üzerinden güncel personel alımlarını yayımlamaya devam ediyor. Bu doğrultuda, İl Özel İdaresi sözleşmeli personel alımı yapacağını duyurdu. 18 yaş üstü herkesin başvurabileceği personel alımında aranan şartlar belli oldu.

Bundan sonra bütün faturalarınızı devlet ödeyecek! Ama tek bir şart var! Az önce resmen açıklandı!

“Asrın felaketi” olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen vatandaşların barınma sorununun çözümüne katkı sağlamak için kamu kurumları ve özel şirketlerin ortaklığında 'Evim Yuvan Olsun' kampanyası hayata geçirildi.

Deprem vergisinde 23 yıllık tahsilat 88 milyar lira!

1999 Marmara depremi sonrası dönemin hükümeti tarafından getirilen vergiler arasında bulunan ve daha sonra kalıcı hale geldiği için “deprem vergisi” olarak bilinen özel iletişim vergisinde (ÖİV) 2000-2022 döneminde toplam 87 milyar 998,6 milyon TL'lik tahsilat gerçekleşti.

Bakanın açıklamasına rağmen özel okullardaki zam yüzde 200’leri aştı, veliler isyanda!

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in dün yaptığı, “Özel öğretim kurumları için zam oranlarını haftaya belirleyeceğiz” açıklamasına rağmen, özel okullarda zam oranlarının yüzde 200’leri bulduğunu belirten veliler isyan etti!

Özel okullara zam ne kadar olacak?

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, çocuklarını özel öğretim kurumlarında okutan velilerin merakla bekledeği ‘zam’ konusunda açıklamalarda bulundu. Ancak Bakan Mahmut Özer, merak edilen bu soru için oran değil, tarih verdi.

Özel sektör çalışanları promosyon alabiliyor mu? Heyecanlandıran detay

Emeklilerde 10, memurlarda 41 bin 500 lirayı bulan maaş promosyonları sonrasında özel sektör çalışanları da beklenti içinde. Ancak özel kurumlarda çalışanların maaş promosyonlarına ilişkin kritik bir detay olduğu öğrenildi. İşte en yüksek promosyon veren bankalar ve kurumlar ile son dakika haberinin

2020'de kamu bankaları hazine garantisiyle 1 milyar 678 milyon dolar finansman sağladı!

Kamu kurumları ve özel kuruluşlar 2020 yılında 2 milyar 225 milyon dolarlık Hazine garantili kredi finansmanı aldıu. Bu finansmanın 4'te 3'ünü kamu bankaları tarafından alındı. 

Kurumlar vergisi için artan oranlı tarife önerisi!

Vergi oranı artışının 2021 yılının ikinci çeyreği içerisinde, 2021 yılını kapsayacak şekilde yapılması firmaları negatif yönde etkileyebilir. Kurumlar vergisindeki artış, beklenen faydayı sağlamayacak. Kurumlar vergisinde gelir vergisine benzer şekilde artan oranlı bir vergi tarifesi uygulanabilir.

Kurumlar vergisinde geri adım atılmayacak!

Cuma günü TBMM’ye sunulan torba kanun teklifinde öngörülen kurumlar vergisinin yüzde 25’e yükseltilmesine ilişkin hükmün, geriye dönük yürüyecek olmasına yönelik gelen eleştirilere rağmen, ekonomi yönetiminin bu alanda geri adım atmayacağı belirtildi. 

Kurumlar vergisinde özel beyanname nasıl verilir Haberi

Kurumlar vergisinde özel beyanname nasıl verilir

Kurumlar vergisinde özel beyanname!

Dar mükellefiyete tâbi olan yabancı kurumların vergiye tâbi kazancının Gelir Vergisi Kanununda yazılı diğer kazanç ve iratlardan (telif, imtiyaz, ihtira, işletme, ticaret unvanı, marka ve benzeri gayrimaddî hakların satışı, devir ve temliki karşılığında alınan bedeller hariç) ibaret bulunması halinde, yabancı kurum veya Türkiye'de adına hareket eden kimse, bu kazançları elde edilme tarihinden itibaren onbeş gün içinde Kanunun 27 nci maddesinde belirtilen vergi dairesine beyanname ile bildirmek zorundadır.


Diğer kazanç ve iratlara ilişkin olarak Türkiye'ye bizzat getirilen nakdî veya aynî sermaye karşılığında elde edilen menkul kıymetler ile iştirak hisselerinin elden çıkarılması sırasında oluşan kur farkı kazancına dair hükümler hariç olmak üzere, Gelir Vergisi Kanununda yer alan vergilendirmeme hususundaki istisna, kayıt, şart ve sürelere ait sınırlamalar dikkate alınmaz.


Beyannamenin verilme...