29 / 03 / 2024

liman özelleştirme

liman özelleştirme

Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı ve Taşucu Limanı özelleştirilecek. Çamlıca 1 HES özelleştirmesinde son teklifler 29 Haziran'da alınacak. Yapılan bu özelleştirmelerle Türkiye'de özelleştirme çalışmaların arttığı görülüyor.

2013 yılında özelleştirmeler 13,4 milyar dolarla rekora imza attı!

Son dönemdeki özelleştirmeler kasayı doldurdu. Bu yıl 21 Ağustos'a kadar gerçekleştirilen özelleştirme uygulaması tutarı büyük bölümü enerjide olmak üzere 13.4 milyar $'la rekor kırdı. Aslan payı enerjide..

Taşucu Limanı'nın özelleştirme ihalesi yapıldı!

Mersin Silifke Taşucu Mahallesi'nde yer alan Taşucu Limanı'nın özelleştirme ihalesi yapıldı.

Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı özelleştirme ihalesinde son dakika gelişmesi!

Özelleştirme İdaresi tarafından, 7 Temmuz tarihinde Kadıköy'deki Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı'nın 40 senelik işletme hakkının verilmesi için özelleştirme ihalesi yapılacağı açıklandı. İhaleye katılmayı planlayan Kadıköy Belediyesi ise ihale dışı bırakıldı.

Türkiye'de özelleştirme zamanı!

Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı ve Taşucu Limanı özelleştirilecek. Çamlıca 1 HES özelleştirmesinde son teklifler 29 Haziran'da alınacak. Yapılan bu özelleştirmelerle Türkiye'de özelleştirme çalışmaların arttığı görülüyor.

Taşucu Limanı özelleştiriliyor!

Çalışmalarına devam eden Özelleştirme İdaresi Başkanlığı Taşucu Limanı'nın 40 yıllığına özelleştirilmesi için ihale ilanına çıktı.

Güllük Liman Sahası özelleştirme ihalesi sonucu onaylandı!

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, Türkiye Denizcilik İşletmeleri AŞ'ye (TDİ) ait Güllük Liman Sahası özelleştirme ihalesi sonucu onaylandı.

ÖİB liman özelleştirmelerine odaklandı!

Üç hidroelektrik santralı (HES) ile muhtelif sayıdaki taşınmazın satış-devir işlemlerini geçen sene gerçekleştirerek yaklaşık 116 milyon dolar gelir elde eden Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), bu yıl liman özelleştirmelerine odağına aldı... 

Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı özelleştiriliyor!

Denizcilik İşletmeleri AŞ'ye ait Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı özelleştiriliyor. Özelleştirme için teklifler 15 Şubat 2018 tarihine kadar verilebilecek..

Özelleştirme'den Alsancak Limanı cevabı!

Konak Belediye Başkanı Pekdaş'ın Alsancak Limanı'na yönelik 3 temel sorunun çözümü için belediye ile Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın teknik ekiplerin oturup görüşmesi yönündeki çağrısına Ankara'dan cevap geldi.

Hopa Termik Santrali ve İnebolu Limanı'nda özelleştirme!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Hopa Termik Santrali taşınmazları ve İnebolu Limanı ile Mardin ve İstanbul'daki 3 taşınmazın özelleştirilme ihalesi gerçekleşti. İhaleye en yüksek teklif 76 milyon TL olarak Eti Bakır A.Ş. tarafından verildi.

İzmir Alsancak Limanı özelleştirme sürecinde son durum ne?

Özelleştirme süreci bitince Avrupa’nın ilk 10, dünyanın ilk 50 limanı arasına girecek olan İzmir Alsancak Limanı'nda son durum ne? İşte Habertürk Gazetesi'ndeki o yazı şöyle:

İnebolu Limanı’nın özelleştirme ihalesi gerçekleşti!

İnebolu Limanı'nın özelleştirilmesi için EKOL, CE-KA, ÇELİKLER, ETİBAKIR A.Ş. ve ELON firmaları şartname aldı. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından İnebolu Limanı’nın özelleştirme ihalesi gerçekleşti. İhaleye, üç firma teklifte bulundu.

Özelleştirme İdaresi Bodrum'da gayrimenkul satıyor: 5 milyon TL'ye!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), Muğla'nın Bodrum ilçesindeki taşınmazı "satış", yat limanı imarlı arsayı da "işletme hakkının verilmesi" yöntemiyle özelleştirecek. İhale için son teklif verme tarihi 22 Aralık 2014 olarak belirlendi.

Köprü ve Otoyol özelleştirme ihalesi 2015'in ilk çeyreğinde başlayacak!

ÖİB, İstanbul 1. ve 2. Köprü ile bazı otoyolların özelleştirilmesi çalışmaları kapsamında danışmanlarını seçmek üzere ihale açarken; özelleştirme sürecinin gelecek yılın ilk çeyreğinde başlaması öngörülüyor.

liman özelleştirme Haberi

liman özelleştirme

Liman ve enerji özelleştirmelerinde hareketli günler yaşanacak gibi görünüyor. Para Dergisi'nden Hülya Genç Sertkaya'nın haberine göre; özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın (ÖIB) 29 Mart'ta ilana çıkardığı Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı özelleştirmesinde son teklifler 7 Temmuz'da, 6 Mayıs'ta ilan edilen Taşucu Limanı için 8 Eylül 2021'de, Çamlıca 1 Hidroelektrik Santrali (HES) için ise 29 Haziran'da alınacak. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı toplam bin megavat kapasiteli (MW) mini güneş yenilenebilir enerji kaynak alanları (YEKA) yarışmalarının ardından şimdi de 75 il 42 bağlantı bölgesine yönelik toplam 2 bin Megavatlık rüzgar YEKA yarışmalarını yılın son çeyreğinde düzenleyecek. Bu yıl içerisinde 2 bin Megavatlık  güneş ve 2 bin Megavatlık1 rüzgâr olmak üzere toplam 4 bin MegavatlıkYEKA yarışmaları yapılacağını açıklayan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, “YEKA RES-3...