16 / 04 / 2024

M Müteahhitlik sektörü

M Müteahhitlik sektörü

MESA, Ankara dışında da iddialı M Müteahhitlik sektöründe 1969 yılından beri faaliyet gösteren MESA, Ankara kadar Ankara dışında faaliyete geçirdiği projelerle de adından söz ettiriyor...

Türk müteahhitlik sektörü yurt dışında 2024'ün ilk çeyreğinde 4,3 milyar dolarlık iş üstlendi!

Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanan resmi verilere göre Türk müteahhitlik sektörünün 2024'ün ilk çeyreğinde yurt dışında üstlendiği proje tutarı 4,3 milyar dolar şeklinde oldu.

ASO Başkanı açıkladı: Müteahhitlik sektörü masaya yatırılmalı!

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Seyit Ardıç, tüm parametrelerin ve ilgili kesimlerin görüşleri dikkate alınarak müteahhitlik sektörünün masaya yatırılması ve yeni vizyon belirlenmesi gerektiğini ifade etti.

Müteahhitlerden inşaat sektörü için karbon emisyonu uyarısı!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren,  8 Kasım Dünya Şehircilik Günü'ne ve müteahhitlik sektöründeki çalışmalara dair değerlendirmede bulundu.  Eren, binalar ve inşaat-yapım süreçlerinin küresel karbon emisyonunun yüzde 40'ını oluşturduğunu belirtti.

Bakan Bolat: Müteahhitlik sektörünün BAE'deki iş hacmi 13 milyar dolara ulaştı!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türk firmalarının Birleşik Arap Emirlikleri'nde  350 milyon doların üzerinde yatırım yaptığını belirtti. Ayrıca Bolat, müteahhitlik sektörünün BAE'de iş hacminin ise 13 milyar dolara ulaştığını açıkladı.

Gayrimenkul sektörü yapılarda dönüşüm için bir araya geldi! Depreme hazırlık öncelikli adım...

Gayrimenkul sektörü Yapılarda Dönüşüm Zirvesi’nde bir araya geldi. Yıldız Teknik Üniversitesi ve Odaklı Grup iş birliği ile düzenlenen “Yapılarda Dönüşüm Zirvesi” sektörün önde gelen isimlerinin katılımıyla gerçekleşti.

Müteahhitlik sektörü ocak-temmuz döneminde 120 proje üstlendi!

Türk müteahhitlik sektörü, 1972 yılından bu yılın temmuz sonuna kadar 134 ülkede 482 milyar dolar değerinde 11 bin 768 projeyi hayata geçirdi.

Sektörün duayen isminden ‘altın’ öneriler! Altın uzun vadede kazandırır, altına yatırım yapan kaybetmez!

Mücevher sektörünün önde gelen markalarından Ariş Pırlanta Yönetim kurulu Başkanı Kerim Güzeliş, altının 2023 yılı seyrine ilişkin önemli açıklamalarda ve öngörülerde bulundu. Güzeliş, altının uzun vadede en iyi yatırım aracı olduğunu savundu.

Yurt dışı müteahhitlik sektörü 11 ayda yaklaşık 10 milyar dolarlık iş üstlendi!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Türk yurt dışı müteahhitlik sektörünün 2022 yılının ilk 11 aylık döneminde üstlendiği proje tutarı yaklaşık olarak 10 milyar dolar şeklinde oldu.

Türk müteahhitlik firmalarının yurt dışı pazarına girmesinin önü açılıyor!

Türk müteahhitlik sektöründe yeni gelişmeler yaşanıyor. Sektörün, geleneksel pazarlar dışındaki ABD, Brezilya, Nijerya, Vietnam ve Endonezya gibi uzak ülke pazarlarına da girmesi için adımlar atılıyor. işte haberin detayları…

Bakan Muş: Yurt Dışı Müteahhitlik Sektörü 2023'te 500 milyar dolarlık proje bedeline ulaşacak!

Ticaret Bakanı Mehmet Muş , yurt dışı müteahhitlik sektörünün senelik proje tutarının 30 milyar dolar seviyelerini geçeceğini öngördüklerini belirtti. Muş bu oranın 2023'te daha da artacağını kaydetti.

Yurt dışı müteahhitlik sektöründen 7 ayda yaklaşık 6 milyar dolarlık iş!

Türk yurt dışı müteahhitlik sektörü, 2022'nin 7 aylık döneminde yaklaşık 6 milyar dolarlık proje üstlendi. 1972'den bu yılın temmuz ayı sonuna kadar 11 bin 293 projeye imza atıldı.

Gayrimenkul sektöründe yeşil dönüşüm başlıyor!

İklim değişikliği sebebiyle ortaya çıkan karbon salınımı gayrimenkul sektörünü harekete geçirdi. İlerleyen süreçte hayata geçirilecek projeler için çalışmalar başlıyor.

Küçük ev akımı turizm sektörünü de etkiledi!

Koronavirüs salgını ile başlayan küçük ev akımı turizm sektörünü de canlandırdı. Doğayla iç içe yaşamak isteyenlerin tercih ettiği bu akım yaşam standartlarını şekillendiriyor. 

M Müteahhitlik sektörü Haberi

M Müteahhitlik sektörü

Son dönemde Ankara'da Müteahhitler Birliği'nin genel merkezini inşa ettiklerini söyleyen MESA Yönetim Kurulu Üyesi Can Aynagöz, "Körfez'de Tüpraş için rafinerilerin kontrol merkezini inşa ediyoruz. Bu çok özel bir proje. Ayrıca İstanbul'da Tuzla, Kartal, Çamlıca, Halkalı gibi bölgelerde de iddialı projeler yapıyoruz" diyor. 


Yaptığımız inşaatlara yönelik çelik kalıp yatırımı yapmak için harekete geçtik ve çelik kalıp fabrikasını kurduk. Şimdi 100'e yakın ülkeye ihracat yapıyoruz. Yaklaşık 5-6 yıl önce eski milletvekili lojmanlarının olduğu yerde ParkOran projesini inşa ettik. Şu anda Türkiye Müteahhitler Birliği'nin genel merkezini inşa ediyoruz. Bu projenin özel bir hikayesi var. 


Mütehahhitler Birliği'nin 140 üyesi var. Müteahhitlerin çatı kuruluşunun binasını yapmak da kolay bir şey değil. İlginç bir 1969 yılında Ankara'da kurulan MESA hem Ankara hem de İstanbul'da iddialı. MESA Yönetim...