26 / 04 / 2024

mantolamada kalitesiz malzeme

mantolamada kalitesiz malzeme

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı mantolama sistemlerinde kalitesiz malzeme ve yanlış uygulamaların önüne geçmek ve vatandaşların güvenli malzemeye erişebilmesi için denetim firmalarına ve belediyelere genelge gönderecek.

Depremde 12 kişiye mezar olan Emek Apartmanı'nda kritik gelişme: Malzeme kalitesiz çıktı, mühendis tutuklandı!

Hatay'da geçen sene 6 Şubat 2023 Kahramanmaraş depremlerinde 12 kişinin hayatını kaybettiği Emek Apartmanı'nın inşaat mühendisi tutuklandı.

Osmaniye'de 52 kişiye mezar olan o apartmanın raporu hayrete düşürdü! Proje eksik, malzeme ve yapı denetimi yetersiz!

Osmaniye'de 6 Şubat 2023'teki depremde 9 katlı Yonca Sitesi B Blok Apartmanı ile ilgili hazırlanan bilirkişi raporunda tüm gerçekler ortaya çıktı. Proje eksik, malzeme ve yapı denetimi yetersiz...

İnşaat malzeme fiyatları düşüşe geçti! Demir fiyatlarında dev indirim! İşte 1 ton demirin fiyatı...

İnşaat malzeme fiyatlarında beklenen indirim haberleri gelmeye başladı. İnşaat demir fiyatları gerilemeye başladı. Peki 1 ton demir fiyatı ne kadar oldu? İstanbul, İzmir, Payas ve Karabük demir fiyatları kaç lira?

2024 Bütçe Kanunu Teklifi görüşmeleri yarın başlıyor! Yapım işleri ek fiyat farkı ve inşaat malzeme fiyatları gündemde!

Yeni torba yasa maddeleri vatandaşların gündeminde yer alıyor. İşte Meclis’ten geçen 86 maddelik torba teklifi görüşmelerindeki yapım işleri ek fiyat farkı, deprem bölgesinde inşaat malzeme fiyatlarını yüksek fiyattan satanlara verilecek ceza ve kentsel dönüşüm detayı...

35 kişiye mezar olan Ezgi Apartmanı'nda şok gelişme! Kolon kesilmiş, malzeme yetersiz, perde duvar eksik, kaçak kat...

Kahramanmaraş’ta depremde yıkılan 35 kişinin hayatını kaybettiği Ezgi Apartmanıyla ilgili yürütülen soruşturma tamamlandı. Soruşturma kapsamında, binanın kolonlarında eksiklikler, malzeme yetersizliği, perde duvarın olmadığı ve kaçak kat tespit edildi.

Mat34 İnşaat Sarf Malzeme Kauçuk Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mat34 İnşaat Sarf Malzeme Kauçuk Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Tuzla'da 1 milyon 500 bin TL sermaye bedeli ile Mustafa Mat tarafından kuruldu.

Demak Malzeme Ve Yapı Laboratuvarı Limited Şirketi kuruldu!

Demak Malzeme Ve Yapı Laboratuvarı Limited Şirketi Başakşehir'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Gamze Demirelli ve Mustafa Demirelli ortaklığında kuruldu.

Venüs Sarf Malzeme Gıda Ve İnşaat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Venüs Sarf Malzeme Gıda Ve İnşaat Ticaret Limited Şirketi bugün Pendik'te 1 milyon TL sermaye bedeli ile Fatma Damkaç tarafından kuruldu.

DEÜ'den yeni rapor: Hasarlı binalarda beton ve donatı malzeme kalitesi ile işçilik son derece yetersiz!

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerle ilgili raporlar peş peşe hazırlanıyor. DEÜ'den yeni rapor: Hasarlı binalarda beton ve donatı malzeme kalitesi ile işçilik son derece yetersiz!

Yıldız Malzeme Dekorasyon Hafriyat İnşaat Yapı Sanayi Ve Limited Şirketi Kuruldu!

Yıldız Malzeme Dekorasyon Hafriyat İnşaat Yapı Sanayi Ve Limited Şirket Maltepe'de  Ali Berk Yıldız tarafından kuruldu!

Yapıform Yapı Malzeme Endüstrisi Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Yapıform Yapı Malzeme Endüstrisi Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Başakşehir’de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Yusuf Sevim tarafından kuruldu.

Artan malzeme fiyatları inşaat sektörünü nasıl etkileyecek?

Müteahhitler hayata geçireceği yeni projeler için ruhsatlarını alıyor fakat artan malzeme fiyatları nedeniyle inşaat süreci çok daha bir şekilde temkinli ilerliyor. 

KİPTAŞ We Haliç'te malzeme seçimi tamamlandı!

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt çalışmaları devam eden We Haliç projesinde malzeme seçiminin yapıldığını dile getirdi.

mantolamada kalitesiz malzeme Haberi

mantolamada kalitesiz malzeme

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı hızla yayılan mantolama sistemlerinde kalitesiz malzeme ve yanlış uygulamaların önüne geçmek ve vatandaşların güvenli malzemeye erişebilmesi için denetim firmalarına ve belediyelere genelge gönderecek. Ayrıca yeni düzenlemeye göre binaların dış cephesinde kullanılacak mantolama sistemi için artık akredite bir laboratuvardan yangına dayanıklılık deneyi de istenecek.


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, binalarda enerji verimliliğini artırmak için teşvik ettiği mantolama işlemlerine yeni düzenlemeler getiriyor.


Bakanlık, vatandaşların afetlere karşı güvenli yapılarda yaşamasını temin etmek için mantolama sistemlerini mercek altına aldı.


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı mantolama işleminde vatandaşların güvenli malzemeye erişebilmesi için denetim firmalarına ve belediyelere genelge gönderecek. Gönderilecek genelge ile bundan sonra yapı denetim firmaları şantiyeye geldiğinde firmadan yangın deney raporu istenecek.


Yangın Yönetmeliğine göre dış cephelerin, yüksek binalarda zor yanıcı malzemeden ve diğer binalarda...