23 / 04 / 2024

marmaray tarihçe

marmaray tarihçe

29 Ekim 2013 tarihinde (yarın) Üsküdar'da Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımı ile düzenlenecek törende açılışı yapılacak olan Marmaray ne zaman başladı?

Emekli ikramiyesi düzenlemesinin Meclis'e geleceği tarih belli oldu!

Milyonlarca emeklinin adeta dört gözle beklediği emekli ikramiyesi düzenlemesinin Meclis'e geleceği tarih belli oldu. Peki emekli ikramiyelerine ne kadar zam yapılacak?

Emekli maaşları asgari ücrete mi eşitleniyor? İşte zam için konuşulan tarih... 14, 15, 17 bin TL'lik maaşlar masada!

Milyonlarca emekliyi heyecanlandıracak bir son dakika gelişmesi yaşandı. Emekli maaşları asgari ücrete mi eşitleniyor? Resmen tarih verildi...

Çiftçi Kayıt Sistemi için son tarih yaklaşıyor! Başvurular e-devletten yapılacak! 

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Tarım ve Orman Bakanlığı'nın 2002'de uygulamaya aldığı Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) için son tarih yaklaşıyor. Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre Çiftçi Kayıt Sistemi başvuruları için ilçe müdürlükleri ve e-devlet üzerinden 2 Ocak'a kadar yapılacak

Doları 42 TL olarak görmek sürpriz olmayacak diyen Selçuk Geçer tarih verdi! Dolar borcu olanlar köşe bucak kaçtı!

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, ''Doları 42 TL olarak görmek sürpriz olmayacak'' diyerek tarihi açıkladı. Dolar borcu olanlar, dolarlarını bozduranlar köşe bucak kaçacak. İşte doların 42 TL olacağı o tarih... 

'Gram altında bu seviyeyi bekliyorum' diyen Hatice Kolçak rakam ve tarih verdi!

ABD Merkez Bankası 15 ay sonra faizleri sabit tuttu. Karar sonrasında altın fiyatları düşüşe geçti. Yatırımcıların altın fiyatları düşecek mi? sorusuna yönelik 'Gram altında bu seviyeyi bekliyorum' diyen Hatice Kolçak rakam ve tarih verdi!

Altın ve dolar yatırımcıları ters köşe olacak! İslam Memiş tarih verdi! Kuyumcuya ve dövizciye koşmadan önce bakın!

Piyasalardaki hareketlilik bugün de devam ediyor. Altın ve dolar rekor üstüne rekor kırarken İslam Memiş altın ve dolar yatırımcılarının ters köşe olacakları tarihi açıkladı. Kuyumcuya ve dövizciye koşmadan önce bakın!

Gram altın için rekor tarih resmen belli oldu! Altın Kahini İslam Memiş sürpriz geliyor dedi! Peş peşe açıkladı!

Altın Kahini İslam Memiş, gram altın için rekor tarihi ''Sürpriz geliyor'' diyerek peş peşe açıkladı.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer müjdeyi açıkladı! Görevde yükselmek isteyenler sıra sizde! Tarih belli oldu!

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer memurluk, şeflik, saymanlık ve şube müdürlüklerini ilgilendiren müjdeli haberi verdi. Görevde yükselme sınavı tarihi belli oldu. İşte ayrıntılar...

18 TL'ye yükselen gümüşün geleceği rekor belli oldu! Altının efendisi İslam Memiş tarih verdi!

Gümüş fiyatları bugün 18 TL'ye yükseldi. Gümüş fiyatları yükselişe geçerken Altının efendisi İslam Memiş gümüş fiyatlarının geleceği rekor rakamı açıklayarak tarih verdi. Gümüş yatırımcıları hazır olun!

Kamu işçilerine toplu sözleşmede tarih verildi! Kamu işçilerinin maaşı ne kadar olacak? Bu rakamlara şimdi göz atın!

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan'dan toplu iş sözleşmesine ilişkin tarih verilirken, Ekonomist Muhammet Bayram da zam rakamlarını peş peşe duyurdu. 

Dolar 25 TL değil 17 TL olacak! Tarih belli oldu! Doları olanlar ters köşe olacak! Görmeyen duymayan kalmasın

Dolar kurundaki gelişmeler yakından takip ediliyor. En merak edilenlerden biri de ''dolar ne kadar olacak'' sorusunun yanıtı belli oldu. Dolar 25 TL değil 17 TL olacak! Tarih belli oldu! Doları olanlar ters köşe olacak! Görmeyen duymayan kalmasın

İstanbul'da kentsel dönüşüm için tarih belli oldu! İstanbullular müjde! Bakan Kurum peş peşe açıkladı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul'da yapılacak kentsel dönüşümle ilgili tarih verdi. 

Tapu sahipleri aman dikkat, yapmayana ceza geliyor! Son tarih resmen açıklandı, kaçırmayın!

Tapu sahipleri aman dikkat, yapmayana ceza geliyor... Son tarih resmen peş peşe açıklandı, kaçırmayın...

marmaray tarihçe Haberi

marmaray tarihçe

Marmaray ne zaman başladı?

29 Ekim 2013 tarihinde (yarın) düzenlenecek bir tören ile açılışı yapılacak olan Marmaray projesi ilk olarak Sultan Abdülmecid tarafından ortaya atıldı. Ancak yapımına 2004 yılında başlanan Marmaray projesinin yarın yapılacak törende boğazın altından geçen bölümü açılacak.


Marmaray projesinin tarihçesi Marmaray'ın resmi internet sayfasında şu şekilde açıklanıyor:


İstanbul Boğazı'ndan geçmesi öngörülen ilk demiryolu tüneli, 1860'da, Sultan Abdülmecid döneminde taslak halinde hazırlandı. Şekilde, sütunlar üzerinde duran ve denizde yüzer tip bir tünel ve önerilen enkesitler gösterildi. 


Tünelin, denizin altından geçirilmesi planlandı ancak eski tekniklerle tünelin deniz dibinin üzerinde veya altında inşa edilmeyeceği anlaşıldı. Bunun üzerine tünelin, deniz dibinden inşa edilen sütunların üzerine yerleştirilmesi planlandı. 


Bu tür fikirler ve düşünceler, izleyen 20-30 yıllık dönem içerisinde daha ileri düzeyde değerlendirildi ve 1902'de benzer bir...