16 / 04 / 2024

mayıs 2019 kira artış oranları belli oldu mu

mayıs 2019 kira artış oranları belli oldu mu

Türkiye İstatistik Kurumu enflasyon oranlarını bugün açıklandı. Peki bu ay kiraya ne kadar zam gelecek? İşte Mayıs 2019 kira artış oranı...

2019 Mayıs ayı kira artış oranları yarın açıklanacak!

Mayıs ayında gayrimenkul kira sözleşmesi yenilenecek olan kiracılara ne kadar zam yapılacağı TÜİK tarafından açıklanıyor. 2019 Mayıs ayı kira artış oranları yarın açıklanacak.

2023'te İzmir'de kira bedelleri yüzde 119 arttı: Mayıs'ta yüzde 40'a varan yeni yükseliş bekleniyor! 

İzmir'de 2023 yılı kira fiyatlarında yüzde 119 oranında bir yükseliş oldu. Mayıs ayında da yüzde 40'a varan yeni yükseliş bekleniyor. İşte ayrıntılar...

TÜİK'den mayıs ayı enflasyon rakamları! Enflasyon mayıs ayında nasıl seyretmiş?

Mayıs ayına dair enflasyon rakamları resmi olarak açıklandı! Kira artış oranı ne olacak? TÜİK'in Mayıs ayı enflasyon verilerini sizler için derledik ve detayları haberimizde bulabilirsiniz...

Mayıs ayında kiralara ne kadar zam yapılacak? Ev sahipleri ve kiracılar hesaplanan bu rakamlara göz atın! 

Milyonlarca ev sahibi ve kiracı TÜFE ile Mayıs kira artış oranının ne kadar olduğunu merak ediyor. Peki Mayıs ayında kiralara ne kadar zam yapılacak?

Kirada oturanlara zam haberi! Mayıs ayı kira artış oranları belli oldu

Türkiye'de yaşanan konut sıkıntısı nedeniyle yükselen kiralar enflasyondaki artışla birlikte iyice yükselmeye başladı. TÜİK'in açıkladığı nisan enflasyon rakamlarından sonra kira fiyatlarındaki artış oranı da belli oldu.

Mayıs ayı kira artış oranı ne kadar? Mayıs 2022 kira artış hesaplama örneği!

Kira sözleşmesi bu ay içerisinde yenilenecek olan kiracıların heyecanla beklediği Mayıs 2022 kira artış oranı belli oldu. Nisan ayında enflasyonun yüzde 69,97 oranında gelmesiyle birlikte kiralara yapılacak zam oranı yüzde 34.46 olarak kaydedildi. İşte tüm detaylar..

TEFE TÜFE Mayıs 2022 kira artış oranı detayları! Kiranıza ne kadar zam gelecek? Hemen öğrenin!

TEFE TÜFE Mayıs 2022 kira artış oranı detayları bugün itibariyle resmen açıklandı. Peki TEFE TÜFE Mayıs 2022 kira artış oranı ne oldu? Kiranıza ne kadar zam gelecek?

2022 Mayıs ayı kira artış oranları belli oldu! Bu ay kiraya ne kadar zam gelecek?

Milyonlarca ev sahibi ve kiracı 2022 Mayıs ayı kira artış oranlarını merak ediyor ve araştırıyor. Peki bu ay kiraya ne kadar zam gelecek? İşte 2022 Mayıs ayı kira artış oranları...

Mayıs 2022 kira artış oranı belli oldu mu? Mayıs ayı kira artışı ne kadar olacak?

Ev sahipleri ve kiracıları yakından ilgilendiren kira artış oranının ne zaman açıklanacağı merak ediliyor. Mayıs ayında kira sözleşmesi yenilenecek olan kiracılara TÜİK tarafından açıklanan oranda zam yapılabilecek. İşte tüm detaylar...

İnşaat Malzemeleri Sanayi Bileşik Endeksi Mayıs 2021'de ne oldu?

İnşaat Malzemeleri Sanayi Bileşik Endeksi'nde Mayıs 2021'de değişiklik yaşanmadı ve Ocak 2019 verilerine yakın seviyede; 77,31 puanda oldu.

Mayıs ayı kira yardımları ne zaman yatacak?

Milyonlarca esnafın merakla beklediği Mayıs ayı kira ödemelerinin ne zaman yapılacağı merak konusu oldu. 31 Mayıs'ta başvuruların sona erdiği kira yardımı için bakanlıktan açıklama bekleniyor. 

3 maddede kira artış oranı Mayıs 2021!

Kira sözleşmesi Mayıs 2021 içerisinde yenilenecek olan kiracılara ne kadar zam yapılacağı 3 Mayıs 2021 tarihinde belli oldu. İşte 3 maddede kira artış oranı Mayıs 2021...

2021 Mayıs ayı kira artış oranları belli oldu!

Ev sahipleri ve kiracıların en çok arattığı ve en çok merak ettiği konular arasında yer alan enflasyon oranları Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından bugün saat açıklandı, böylece 2021 Mayıs ayı kira artış oranları da belli oldu.

Samsun 19 Mayıs'taki kültür merkezinin inşaatı yarım mı bırakıldı?

Samsun 19 Mayıs ilçesinde 3 dönemdir belediye başkanlığı yapan Osman Topaloğlu, 2017'de yapımını başlattığı Kültür Merkezi'nin 2019'a kadar tamamlanacağını söylemişti. Kültür merkezinin inşaatı yarım mı bırakıldı?

mayıs 2019 kira artış oranları belli oldu mu Haberi

mayıs 2019 kira artış oranları belli oldu mu

Gayrimenkul kira sözleşmesi yenilenecek olan kiracılara bu ay ne kadar zam yapılacağı belli oldu 

Geçtiğimiz yıl içerisinde enflasyon oranlarında yaşanan yükselişlerin kira bedellerine olumsuz yansıması nedeniyle kira artışı hesaplamalarında değişikliğe gidildi. 

Yapılan değişikliklere göre Türk Borçlar Kanunu'nun Tüketici Fiyat Endeksi'ndeki (TÜFE) 12 aylık ortalamalara göre değişim oranının esas alınacağına ilişkin hüküm, kira sözleşmeleriyle akdedilmiş diğer kira sözleşmelerinin yenilenmesinde uygulanacak.

Mayıs 2019 kira artış oranı!

Konut ya da  iş yeri kira sözleşmesi bu ay yenilenen kiracılara ne kadar zam yapılacağı bugün belli oldu. Tüketici fiyat endeksi (TÜFE) aylık yüzde 1,69 arttı. Yurt içi üretici fiyat endeksi aylık yüzde yüzde 2.98  arttı.

TÜFE'de (2003=100) 2019 yılı Nisan ayında bir önceki aya göre yüzde 1,69, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 4,00, bir önceki yılın aynı ayına...