24 / 04 / 2024

mayıs enflasyon nedir

mayıs enflasyon nedir

Haziran ayına kısa bir süre kala mayıs ayına ait enflasyon rakamları için heyecanlı bekleyiş başladı. Her ay düzenli olarak TÜİK tarafından açıklanan enflasyon rakamlarının ne olacağı merak ediliyor. İşte tüm detaylar...

ABD'de kişisel tüketim amaçlı harcamalar Mayıs'ta beklentiyi karşılamadı

ABD’de yapılan çekirdek kişisel tüketim harcamaları Mayıs ayında beklentilerin altında gerçekleşti. Kişisel tüketim harcamaları fiyat endeksi, Fed’in enflasyon göstergesi olarak dikkate alması nedeniyle önem taşıyor.

İngiltere'de enflasyon Mayıs ayında sabit kaldı!

İngiliz Ulusal İstatistik Ofisi (ONS) tarafından İngiltere'de yıllık enflasyon, Mayıs ayında yüzde 8,7 ile değişiklik göstermezken, çekirdek enflasyon yüzde 7,1'e yükseldi.

Mayıs enflasyonu sonrasında emekli ve memur zamları değişti. İşte son rakamlar!

Hükümetin doğal gazı mayıs ayında ücretsiz yapması nedeniyle enflasyon düşük çıkınca beklenen zamlı maaşlar da azaldı. Yeni hesaplamaya göre emekliler ve memurlar ne kadar aylık alacak? Hemen tıklayın.

Mayıs 2023 enflasyon rakamları tek tek açıklandı! İşte TEFE TÜFE Mayıs2023 rakamları!

Milyonlarca kişinin merakla beklediği TEFE TÜFE Mayıs 2023 rakamları az önce Türkiye İstatistik Kurumu tarafından resmen açıklandı. Peki Mayıs 2023 enflasyon rakamları ne oldu? İşte TEFE TÜFE Mayıs 2023 rakamları...

TÜİK'den mayıs ayı enflasyon rakamları! Enflasyon mayıs ayında nasıl seyretmiş?

Mayıs ayına dair enflasyon rakamları resmi olarak açıklandı! Kira artış oranı ne olacak? TÜİK'in Mayıs ayı enflasyon verilerini sizler için derledik ve detayları haberimizde bulabilirsiniz...

Mayıs ayı enflasyon anketi belli oldu!

Foreks Haber’in 17 ekonomist ile düzenlediği mayıs ayı enflasyon ve TL anketi sonuçlandı. Ankete göre, TÜFE’de mayıs ayı ortalama tahmin yüzde 0,06 artış yaşanırken, yıllık veride ise medyan tahmin yüzde 39,80 oranında ve ortalama ise yüzde 39,70 oranında artışa işaret etti.

Mayıs ayı enflasyon oranı ne zaman açıklanacak? 

Mayıs ayı enflasyon seviyeleri yakın mercek altında. Emekli, memur ve dolaylı olarak tüm herkesin yeni aylığını tespit edecek altı aylık enflasyon verileri için geri sayım başladı. Peki mayıs ayı enflasyon seviyesi ne zaman açıklanacak? 

Mayıs ayı enflasyonu ne zaman açıklanacak? Enflasyon beklentisi hangi seviyede gerçekleşti

Mayıs ayı enflasyon seviyesi araştırılıyor. TÜİK her ay, bir evvelki aya ait enflasyonu paylaşıyor. Peki Mayıs ayı enflasyon seviyesi ne zaman paylaşılacak? TÜİK Mayıs ayı enflasyon seviyesi saat kaçta belli olacak? Enflasyon beklentisi ne oldu? İşte cevabı.

Araç sahiplerine kara haber geldi, fiyatlar zamlanıyor! İşte 21 Mayıs 2023 güncel benzin ve motorin fiyatları!

Motorinden sonra benzine de zam gelecek mi? Akaryakıt fiyatlarındaki son durum nedir? İşte 21 Mayıs 2023 güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları!

Akaryakıt alacaklara kötü haber! Zam yolda! İşte 20 Mayıs 2023 güncel benzin ve motorin fiyatları!

Motorinden sonra benzine de zam gelecek mi? Akaryakıt fiyatlarındaki son durum nedir? İşte 20 Mayıs 2023 güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları!

En son teknoloji ile donanmış BMW X7'ye Mayıs ayında 700 TL zam geldi

BMW X7, Alman otomobil üreticisi BMW tarafından üretilen lüks bir tam boyutlu SUV'dur. İlk olarak 2018 yılında BMW'nin amiral gemisi SUV modeli olarak tanıtıldı. Peki 20 Mayıs 2023 fiyat listesi nedir?

Bugünkü buğday fiyatları nedir? 18 Mayıs 2023 arpa ve buğday fiyatları!

Toprak Mahsulleri Ofisi tarafından buğday ve arpa alım fiyatları belirlenmektedir. İşte 18 Mayıs 2023 arpa ve buğday fiyatlarına dair detaylar!

Benzin litre fiyatı ne kadar? Mazotun fiyatı ne kadar oldu? İşte 16 Mayıs Salı benzin, motorin ve LPG fiyatları!

Benzine ve motorine indirim mi yoksa zam mı yapıldı? Seçimden önce akaryakıtta son durum nedir? İşte 16 Mayıs Salı benzin, motorin ve LPG fiyatları!

mayıs enflasyon nedir Haberi

mayıs enflasyon nedir

Mayıs ayı enflasyon verilerinin açıklanmasına az bir süre kaldı. Vatandaşlar her ay olduğu gibi bu ay da enflasyon oranı için araştırmalarına başladılar. Enflasyonun yükselip yükselmediği merak edilirken tam olarak oranların ne zaman açıklanacağı merak ediliyor. 

Mayıs ayı Enflasyon verileri haziran ayında duyurulacak. Türkiye İstatistik Kurumu, Nisan ayına ilişkin enflasyon rakamlarını mayıs ayı başında açıklanmıştı. 

Tüketici Fiyat Endeksi nisanda yüzde 7,25 artarken, yıllık bazda yüzde 69,97 oldu. Buna göre, TÜFE'de nisanda bir önceki aya göre yüzde 7,25, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 31,71, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 69,97 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 34,46 artış gerçekleşti.

ENFLASYON RAKAMLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Mayıs ayı enflasyon oranları 3 Haziran tarihinde saat 10:00’da TÜİK tatafından açıklanacak.
 

2022 MAYIS...