24 / 04 / 2024

Mehmet Kurt kentsel dönüşüm

Mehmet Kurt kentsel dönüşüm

Mudanya'yı cazibe merkezi haline getiren Lik Yapı'nın Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kurt, Bursa Hakimiyetin sorularını yanıtladı. Kurt, kentsel dönüşüm konusunda ev sahiplerine çağrıda bulundu.

0.69 konut kredisi şartları neler? Kentsel dönüşüm kredisi 2024 kimlere verilecek? Emekliye ekstra indirim müjdesi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, kentsel dönüşüm için 180 ay vade, yüzde 0.69 oranında faiz oranıyla verilecek kredinin detaylarını açıkladı. Peki 0.69 konut kredisi şartları neler? Kentsel dönüşüm kredisi 2024 kimlere verilecek?

'Kentsel dönüşüm yapmak isteyene kapımız açık' diyen Bakan Özhaseki'den seferberlik açıklaması!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, kentsel dönüşüm çalışmalarını desteklediklerini ifade ederek, ''Kentsel dönüşüm yapmak isteyene kapımız açık''dedi.

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt: Kentsel dönüşümü seçim için değil, can güvenliği için yaptık!

Başlattığı kentsel dönüşüm çalışmaları ile dikkat çeken KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, yaptığı açıklamada kentsel dönüşümü seçim için değil, can güvenliği için yaptıklarını söyledi.

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt duyurdu! Bakırköy İş Bankası Blokları kentsel dönüşüm projesinde temeller atıldı! 

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, Bakırköy İş Bankası Blokları İncirli parselindeki kentsel dönüşüm kapsamında yapılacak yeni proje için temellerin atıldığının müjdesini verdi.

Mehmet Atmaca'dan kentsel dönüşüm yasası açıklaması: Depreme karşı önlem olmayacak!

Resmi Gazete'de yayımlanan ve yürürlüğe alınan yeni kentsel dönüşüm yasası ile ilgili tartışmalar devam ediyor. Saadet Partisi Bursa Milletvekili Mehmet Atmaca, konu ile ilgili açıklamalarda bulundu. 

Bakan Özhaseki: 'Evlerini yerinde yapıp teslim edeceğiz, şeref sözü'!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki kentsel dönüşümle yenilenecek evlere eskiden aynı yerde oturanların yerleştirileceğini söyledi. Özhaseki, "Evlerini yerinde yapıp kendilerine teslim edeceğiz, şeref sözü. Daha ne diyelim?" dedi.

Bakan Özhaseki'den flaş kentsel dönüşüm açıklaması: Tapusu olanı kimse evinden çıkaramaz! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, kentsel dönüşüm ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu ve 'Vatandaşların mülkleri ellerinden' alınacak iddiasına yanıt verdi. İşte ayrıntılar...

Bakan Özhaseki açıkladı: Yerinde dönüşüme 250 bin başvuru yapıldı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, kentsel dönüşüm çalışmalarının devam ettiğini söyleyerek, 250 bin başvuru yapıldığını duyurdu. 

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt: Kentsel dönüşüm planlanırken İBB'yi masadan uzak tutmak yanlıştır!

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt İstanbul'daki kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili planlamalar yapılırken, İBB'yi masadan uzak tutmanın yanlış olduğunu söyledi. 

Bakan Özhaseki'den kentsel dönüşüm yasası eleştirilerine yanıt!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki kentsel dönüşüm yasası ile ilgili olarak yapılan eleştirilere yanıt verdi. İşte Mehmet Özhaseki'nin açıklamaları...

Bakan Özhaseki’den kentsel dönüşüm yasasının rant için çıkarıldığı iddialarına çok konuşulacak yanıt!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kentsel dönüşüm yasasının rant için çıkarıldığı iddialarına ilişkin yaptığı açıklamada, “Ne hızlı ne alelacele ne de herhangi birisine rant sağlamak için yapılmış bir kanundur. Bu, ülkenin birikimi olan bir kanundur” dedi.

ÇEDBİK Başkanı Mehmet Sami Kılıç: Kentsel dönüşümde afete dayanıklı ve yeşil binalar inşa edilmeli!

Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği Başkanı Mehmet Sami Kılıç, her sene düzenlenen ‘Uluslararası Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi’ne ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Başkan Kılıç, kentsel dönüşümde afete dayanıklı ve yeşil binaların inşa edilmesine dikkati çekti.

Bakan Özhaseki açıkladı, bugüne kadar 2,2 milyon konutu dönüştürdük

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, "Kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında bugüne kadar 2 milyon 200 bin konutun hızla dönüşümünü gerçekleştirdik. Şu anda sahada da 400 bin konutumuzun dönüşümüne hızla devam etmekteyiz." diye konuştu.

Mehmet Kurt kentsel dönüşüm Haberi

Mehmet Kurt kentsel dönüşüm

Mudanya'yı cazibe merkezi haline getiren Lik Yapı'nın Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kurt, Bursa Hakimiyetin sorularını yanıtladı. Kentsel dönüşüm konusunda ev sahiplerine çağrıda bulunan Kurt, insanların müteahhit seçerken dikkatli olmalarını, her söylenene inanmamalarını söyledi. 


Öncelikle Lik Yapı'nın nasıl ortaya çıktığından bahsedebilir misiniz? 


Karadenizli bir aileyiz. Baba mesleğimiz inşaat sektörü. Bu yolla başladık... Tabii Lik Yapı'nın kuruluşu esas olarak 2006 yılı. Merak edenler oluyor, Lik kelimesi nereden geliyor diye. 


Onu da açıklayayım. Aslmda Likoğlu'dur aslı. Yöremizde bize verilmiş olan bir lakaptır bu. Biz daha önce inşaat sektöründe Adana'da, Trabzon'da, Mersin'de, Ankara'da ve İstanbul'da faaliyet gösterdik. 2010 yılından bu yana da Bursa'da insanlara yeni yaşam alanları inşa ediyoruz. 



Peki Lik Yapı'nın projelerinden bahsedersek neler söyleyebilirsiniz? 


Bursa'da ilk önce Nilüfer'de MissPark Villaları adıyla 32 tane villa yaptık. Bölgesine...