19 / 04 / 2024

memurların lojman hakkı

memurların lojman hakkı

Lojman mevzuatı hükümlerine göre, sıra tahsisli konutlar, yönetmeliğe ekli 4 sayılı puanlama cetveli esas alınarak konut dağıtım komisyonunca hak sahiplerine tahsis ediliyor. İşte memurların lojman hakları...

Memurlar kira bedellerini karşılayamıyorlar! Milletvekilinden lojman satışına tepki!

CHP Giresun Milletvekili Elvan Işık Gezmiş, memurların geçinemediğine değindiği açıklamasında kira bedelleri ve satılan lojmanlar ile ilgili de konuştu. İşte o açıklama... 

'Büyükşehirlerdeki yüksek konut fiyatları memurların bütçelerini olumsuz etkiliyor'!

Konutta arzın talebi karşılayamaması konut fiyatlarını arttırdı. Türk Sağlık-Sen Ordu Şube Başkanı Fatih Galender Zengin, özellikle büyükşehirlerde görev yapan memurlar için konut, yemek, ulaşım gibi konularda düzenlemelerin yapılması çağrısında bulundu.

Memurların fazla mesai ücretine yüzde 87 zam!

Devlet memurlarının 5 lira 40 kuruş olan saat başı fazla çalışma ücreti, yeni yılda 10 lira 10 kuruşa çıkarılacak. İşte tüm detaylar...

Memurların çalışma saatleri azalacak mı?

Son zamanlarda milyonlarca çalışanı çok yakından ilgilendiren mesai saatleri değişikliği gündemdeki yerini de koruyor. Kamu çalışanları ve memurların çalışma saatleri değişiyor mu? İşte merak edilen sorular...

Memurların yüzde 93,7’si kira desteği istiyor!

Memur-Sen tarafından talep edilen isteklerden biri de memura kira dedsteği. Bu kapsamda, Memur-Sen tarafından yapılan araştırmaya göre, memurların 93,7’si, işverenden kira yardımı talep ediyor.

Memur ve emekliler hakkında flaş zam açıklaması geldi

Enflasyonun yükselmesinin ardından aldıkları maaşların kendilerine yetmediğini dile getiren memurlar ve emekliler hakkında flaş bir gelişme yaşandı. Bakan Vedat Işıkhan, milyonlarca memur ve emeklisini ilgilendiren Toplu Sözleşme Görüşmeleri ile ilgili tarih verdi.

Memurlar heyecanla bekliyor! Saat belli oldu, memurların kaderi çiziliyor

Memurların gözü kulağı bakanlıkta... Memurların toplu sözleşme süreci ile ilgili hükümet ve sendikalar arasındaki ilk toplantı bugün saat 14.00’te Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda gerçekleştirilecek. İşte tüm detaylar...

Memurların 1.650 lira alacağı var! Fahiş kiralar tayinleri iptal ettiriyor, memurlar en az 30 bin TL maaş istiyor! 

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Milli Eğitim Bakanlığı'nın büyükşehirlere atanan memurların konut kiralarının yüksekliğini neden belirterek tayinlerinin iptal edilmesine dair dilekçelerinin çoğunu kabul ettiğini dile getirdi.

Memurların seyyanen zammı ne zaman yatacak? Seyyanen zam ödeme tarihi 2023! Memurlar dikkat! 

Mmurlar seyyanen zammın yatacağı tarihi merak ediyor. Peki memurların seyyanen zammı ne zaman yatacak? Seyyanen zam ödeme tarihi 2023 belli mi? İşte ayrıntılar...

Gram altın hakkında analistlerden flaş açıklama geldi. Analistler hemen baksın

Gram altın fiyatları hakkında analistlerden flaş bir açıklama geldi. Analistlerin gram altın fiyatları hakkındaki görüşlerini herkes merak ediyor. İşte analistler tarafından yapılan açıklamanın detayları.:.

Kira veren memurlar bu habere çok sevinecek! Bu desteği kaçırmayın

Kira yardımı, belirli koşulları oluşturan memurlara sunulacak ve aylık 4.500 TL'ye kadar kira desteği yapılacaktır. Memurların maddi ağırlığını hafifletmeyi ve konut masraflarını karşılamalarına yardımcı olmayı hedefleyen bu program, memurlara önemli bir katkı sunmaktadır. 

Memurların gözü kulağı seyyanen zamda! Memura seyyanen zam ne zaman yapılacak?

Memurlar merakla seyyanen zammın yapılacağı günü bekliyor. Bu konudaki talepleri Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın dile getirdi. İşte detaylar!

Memurlara son dakika 2023 müjdesi! Büyükşehirlerdeki memurlara kira ve lojman desteği geliyor: Tek tek açıklandı!

Büyükşehirlerde yaşayan memurların şartlarının iyileştirilmesi için harekete geçiliyor. Bu kapsamda, metropollerde çalışanlara büyükşehir tazminatı ödenecek, lojman imkanı sunulacak ve kira yardımı da yapılacak. İşte merak edilen ayrıntılar...

memurların lojman hakkı Haberi

memurların lojman hakkı

Memurların lojman hakları!

Memurların lojman hakları, Kamu Konutları Kanunu ile Kamu Konutları Yönetmeliği kapsamında açıklanıyor. Lojman mevzuatı hükümlerine göre, sıra tahsisli konutlar, yönetmeliğe ekli 4 sayılı puanlama cetveli esas alınarak konut dağıtım komisyonunca hak sahiplerine tahsis ediliyor. 


Hak sahiplerinin puanlarının eşit olması halinde, hizmet süresi fazla olana, hizmet süresi de eşit ise, yetkili ev dağıtım komisyonunca ad çekme yoluyla, konut tahsis ediliyor.


Türk Silahlı Kuvvetlerine ait sıra tahsisli konutların hak sahiplerine tahsisi, konutun kullanımına verildiği askeri birlik, karargah ve kurumların komutanları, kurmay başkanları veya yetki verecekleri amirler tarafından görev ve unvanlarına bakılmaksızın puan sırasına göre yapılıyor.


Konutların herhangi bir nedenle boşalması halinde fiilen boşaltıldığı tarihten itibaren en geç 30 gün içinde Yönetmelik hükümlerine göre hak sahiplerine tahsis edilmesi gerekiyor.


Türk Silahlı Kuvvetleri personeli hariç,...