16 / 04 / 2024

Mersin Ham ve Rafine Yağ Üretim Tesisi Kapasite Artış projesi

Mersin Ham ve Rafine Yağ Üretim Tesisi Kapasite Artış projesi

Aves Enerji Yağ ve Gıda Sanayi A.Ş., Mersin İli, Akdeniz İlçesi'ne Ham ve Rafine Yağ Üretim Tesisi Kapasite Artışı ve Margarin Üretim Tesisi ile Kojenerasyon Tesisi İlavesi projesinin gerçekleştirilmesi planlanmaktadır. Projenin ÇED toplantısı 18 Ağustos Perşembe günü yapılacak.

11 il için flaş karar! Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı, Resmi Gazete'de yayımlandı!

İstanbul, Antalya, İzmir, Manisa, Trabzon, Balıkesir, Kütahya, Muğla, Mersin, Sivas, ve Yozgat'ta bazı alanların orman sınırları dışına çıkarılmasına karar verildi. Söz konusu karar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Mersin Akdeniz ve Tarsus için acele kamulaştırma kararı!

Mersin ili, Akdeniz ve Tarsus ilçelerinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Kamulaştırma kararı bugünkü 31530 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Mersin Yenişehir'de 11.5 milyon TL'ye satılık 2 arsa!

Mersin Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Milli Emlak Dairesi Başkanlığı, Mersin Yenişehir'de yer alan 2 adet arsayı 11 milyon 550 bin TL bedelle satışa çıkardı.

Çukurova Bölgesel Yatırım ve Kalkınma Planı ile inşaat ve fabrikalar hareketlenecek!

Çukurova Bölgesel Yatırım ve Kalkınma Planı hazırladıklarını dile getiren Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ayhan Kızıltan, "Yeni üretim bölgeleri belirleyip bu alanlarda yapılacak yatırımın şekline kadar bir plan hazırladık" dedi.

Mersinli esnaf, yeni ihtisas sanayi siteleri istiyor!

Mersin Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Talat Dinçer, kent merkezinde kangren haline gelen sanayi sitesi sorununun çözülmesi için çalışmalar yapılması gerektiğini söyledi.

TOKİ yeni millet bahçesi projelerine 74 milyon lira harcayacak!

TOKİ; Mersin, Malatya ve Trabzon’da yapılacak millet bahçeleri için yaklaşık olarak 74 milyon TL harcayacak. Millet bahçeleri projelerinde millet kıraathanelerine de yer verilirken Vakfıkebir Millet Bahçesi’ne ise ‘Ekmek Müzesi’ inşa edilecek...

MESİAD: Mersin'e metro yerine hafif raylı sistem yapılmalı!

Mersin Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (MESİAD) Başkanı Hasan Engin, kentin en büyük problemlerinden biri olan ulaşım sorununun çözülmesinin hızlandırılması gerektiğini, metro yerine hafif raylı sistemin yapılması önerisinde bulundu…

Mersin Mega Center açıldı!

Mersin ekonomisine ve ticaretine değer katacak gıda ve bakliyat ticaret kompleksi Mega Center’ın açılışı düzenlenen törenle yapıldı.

İMOB Mersin Mobilya Fuarı ziyarete açıldı!

CNR Holding tarafından düzenlenen "İMOB Mersin Mobilya Fuarı" açıldı. Mersin Valiliği, Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) tarafından desteklenen fuarın 50 binden fazla ziyaretçi ağırlaması bekleniyor.

Mersin'de 12.4 milyon TL'ye arsa karşılığı inşaat ihalesi!

Mersin Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü Milli Emlak Daire Başkanlığı Anamur Özel Eğitim Uygulama Merkezi çevre düzenlemesi ve Mersin Yenişehir'de 2 adet arsayı kat karşılığı ihaleye çıkarıyor.

Mersin'de 7.4 milyon TL'ye satılık 2 arsa!

Mersin Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Milli Emlak Dairesi Akdeniz ve Yenişehir ilçelerindeki 2 arsayı ihale ile satıyor. İhale 5 Aralık'ta gerçekleşecek..

Mersin Endüstriyel Mühendislik Ve Danışmanlık Sanayi Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Mersin Endüstriyel Mühendislik Ve Danışmanlık Sanayi Ticaret Anonim Şirketi bugün Bakırköy'de 100 bin TL sermaye bedeli ile S.Hamıd Reza  Hashemıan ve Bensu Hashemıan ortaklığında kuruldu. 

Suriyeli iş adamları Şanlıurfa'da 20 fabrika kuracak!

İç savaş nedeniyle ülkelerinden ayrılıp Türkiye'ye sığınan Suriyeliler ülkemizde yaptıkları yatırımlarla birçok kişiye istihdam sağlıyor. Suriyeli iş adamları en çok İstanbul, Gaziantep, Mersin, Bursa ve Şanlıurfa'ya yatırım yapıyor.

Mersin Ham ve Rafine Yağ Üretim Tesisi Kapasite Artış projesi Haberi

Mersin Ham ve Rafine Yağ Üretim Tesisi Kapasite Artış projesi

Aves Enerji Yağ ve Gıda Sanayi A.Ş. tarafından Mersin İli, Akdeniz İlçesi, Toroslar Mah. Mevkii'nde ''Ham ve Rafine Yağ Üretim Tesisi Kapasite Artışı ve Margarin Üretim Tesisi ile Kojenerasyon Tesisi İlavesi Projesi'nin gerçekleştirilmesi planlanmaktadır. Söz konusu proje için ÇED Yönetmeliğinin 9.Maddesi gereğince aşağıda belirtilen tarih ve saatte faaliyetle ilgili halkı bilgilendirmek görüş ve önerilerini almak için ''Halkın Katılım Toplantısı'' yapılacaktır. Halkımıza saygı ile duyurulur.



Toplantı Yeri: Opçin Kırathanesi

Toplantı Yerinin Adresi : Toroslar Mah. Fabrikalar Sok. No.20 Akdeniz/Mersin

Toplantı Tarihi: 18.08.2016

Toplantı Saati:...