23 / 04 / 2024

Mersin Tarsus konut sektörü

Mersin Tarsus konut sektörü

Tarsus'ta emlak sektöründe bulunan birçok firma satışların neredeyse deniyle problem yaşamaya başladılar. Konuyla ilgili yetkililer "Konut satışında durma noktasına gelinmesi, konut üretiminde de aksamalara neden oluyor." dedi.

Ev alacaklar bu tarihi aman kaçırmayın! Tam 103 adet 1+1 konut uygun fiyatla satılıyor!

Mersin Tarsus Belediye Başkanlığı, Mersin Tarsus'ta yer alan 103 adet 1+1 konutu satıyor. Peki Tarsus'ta yer alan 1+1'lerin fiyatları ne kadar? Brüt alanları kaç metrekare? 

Emlakçılar Odası'ndan ev kiralayacaklara uyarı: Yüz yüze gelmeden ev için ödeme yapmayın!

Kahramanmaraş depremlerinin ardından Mersin'de konut stoku tükenirken, ev kiraları 20 bin liraya kadar yükseldi. Her fırsatı değerlendiren emlakçılar ise türlü türlü oyunlara başvurmaya başladı. Emlakçılar Odası Başkanı Mehmet Sinan Canpolat ise ev kiralayacakları uyardı.

İmar planları ertelendi, konut satışları düştü!

Mersin’de konut satışlarında düşüş sürürken, söz konusu düşüşte, yabancıya konut satışında kotanın dolması ve ertelenen imar planlarının etkisinin büyük olduğu öğrenildi. Planların uygulanmasıyla konut açığında düşüş bekleniyor.

İmar planlarındaki gecikme konut piyasasını sarstı! Bu kentte fiyatlar Miami'yle yarışıyor!

Depremin ardından yaşanan göç ve imar planlarındaki gecikme Mersin'de konut sıkıntısı yarattı. Vatandaş konuta erişimde zorluk yaşarken sektör temsilcileri konuyu değerlendirdi.

Mersin'de konut imarlı arsa satılacak!

Mersin İli Yenişehir Belediye Başkanlığı, Mersin Yenişehir Menteş Mahallesi'nde yer alan konut imarlı arsa için satış ihalesi düzenliyor.

TOKİ Mersin Tarsus 10 soruda tüm detaylarıyla!

TOKİ'nin Mersin projelerinin hayata geçirileceği ilçeler açıklandı. Peki TOKİ Mersin Tarsus projesinde kaç adet konut inşa edilecek? Mersin Tarsus TOKİ'ye nasıl başvurulur? Mersin Tarsus TOKİ 10 soruda tüm detaylarıyla...

6 soruda TOKİ Mersin Sosyal Konut Projesi 2022! Mersin ucuz konut projesinde hangi ilçelerde kaç konut yapılacak?

TOKİ Mersin projesinde kaç konut inşa edilecek? TOKİ Mersin 2022 hangi ilçelerde yapılacak? TOKİ Mersin 2022 başvurusu…

Mersin Tarsus için acele kamulaştırma kararı!

Mersin ili, Tarsus ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Mersin Tarsus için verilen kamulaştırma kararı bugünkü 31537 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Tarsus'ta arazi kavgası: 5 yaralı!

Mersin Tarsus Akgedik Mahallesi'nde yaşanan arazi kavgasında 5 kişi yaralandı.

Mersin Tarsus'ta 12.9 milyon TL'ye icradan satılık hastane!

T.C. Tarsus İcra Dairesi, Mersin ili, Tarsus ilçesi, Mithatpaşa Mahallesi'nde, 1302 ada 1 parselde yer alan hastaneyi 12 milyon 884 bin 820 TL'ye satıyor...

Migros Tarsus'taki 7'nci mağazasını açtı!

Migros, Mersin Tarsus'taki 7'nci mağazasını Kardeş Şehirler Langen Bulvarı'nda hizmete açtı.

Tarsus'ta kentsel dönüşüm için düğmeye basıldı!

Mersin Tarsus Belediyesi, İsmet Paşa Mahallesi'nde kentsel dönüşüm çalışmalarına başladı. 

Mersin Tarsus'ta arazi kavgası: 2 ölü, 1 yaralı!

Mersin'in Tarsus ilçesinde, iki ailenin bireyleri arasında arazi anlaşmazlığı sebebiyle çıktığı belirtilen silahlı kavgada iki kişi yaşamını yitirdi, bir kişi yaralandı.

Mersin Tarsus konut sektörü Haberi

Mersin Tarsus konut sektörü

Tarsus'ta emlak sektöründe bulunan birçok firma veya şahıs işletmesi satışların neredeyse deniyle problem yaşamaya başladılar. 7 Haziran seçimleri sonucunda yaşanan siyasi krize bir de Suruç'ta patlayan bombanın ardından tekrar tırmanan terör olayları, bunun yanında Suriye'de yaşanan iç savaşın ülkemize yansımaları konut piyasasında yaşanan sorunların başlıca nedenleri arasında göster iliyor.Banka faiz oranlarının oldukça yükselmesiyle, kredili konut alacak vatandaşların çekincelerinin bir diğer nedeni olduğunu kaydeden sektör yetkilileri, "Şu an en büyük beklenti, yılbaşından sonra sürekli dalgalı olan para piyasasının biraz daha durgun hale gelmesi ve faiz oranlarının düşmesi. Konut satışında durma noktasına gelinmesi, konut üretiminde de aksamalara neden oluyor. Bu durumda sektöre bağlı olan onlarca yan sektörü etkiliyor" diye konuştular. 


Tarsus Yenises...