29 / 03 / 2024

Milli emlak kiralama süresi ne kadar

Milli emlak kiralama süresi ne kadar

Hazinenin özel mülkiyetindeki taşınmazlar ile Devletin hüküm ve tasarrufu altındaki hazine taşınmazlarının kiraya verilmesi söz konusu olabiliyor.Peki milli emlak kiralama süresi ne kadardır?

Milli Emlak'tan iki şehirde Mart 2024 fırsatı! 3 bin liradan bile ucuza kiralık arazi!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü Çanakkale ve Eskişehir'de yer alan araziler için kiralama ihalesi düzenliyor. Milli Emlak'ın dikkat çeken iki ihalesi 27 Mart ve 28 Mart tarihlerinde gerçekleştirilecek. İşte o ihale ilanları...

Milli Emlak'tan 2 şehirde kiralık arazi fırsatı! 

Milli Emlak Genel Müdürlüğü Eskişehir ve Artvin'de yer alan 3 adet arazi için kiralama ihalesi düzenliyor. Arazilerin kira bedelleri 15 bin 500 TL'den başlıyor.

Milli Emlak'tan Mart 2024 fırsatı: 2 ilde bağ, bahçe, kamu konutu ve arazi kiralıyor!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü iki ilde yer alan bağ, bahçe, kamu konutu ve arazi için  kiralama ihalesi düzenliyor. İşte yatırımcılar tarafından merakla beklenen o ihale ilanları...

Milli Emlak'tan 3 ilde kiralık arazi ve bina! Tarihler tek tek açıklandı!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü Eskişehir, Isparta ve Artvin'de yer alan bina ve araziler için kiralama ihalesi düzenliyor. İşte Milli Emlak tarafından yayımlanan o ihale ilanları...

Milli Emlak'tan üç şehirde büyük fırsat! 

Milli Emlak Genel Müdürlüğü 3 şehirde yer alan gayrimenkuller için kiralama ihalesi düzenliyor. Söz konusu ihaleler 18 Mart, 20 Mart ve 25 Mart'ta yapılacak.

Milli Emlak'tan bu illerde 6 bin TL'ye kiralık arazi fırsatı! 

Milli Emlak Genel Müdürlüğü Artvin ve Eskişehir'de yer alan araziler için kiralama ihalesi düzenliyor. Arazilerin kira bedelleri 6 bin TL'den başlangıç gösteriyor. İşte Milli Emlak'ın resmi internet sitesi üzerinden peş peşe yayımladığı o ihale ilanları...

Milli Emlak'tan 3 şehirde kiralık arazi fırsatı! Fiyatlarını duyan inanamıyor!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü, 3 şehirdeki araziler için kiralama ihalesi düzenliyor. Arazilerin kira bedelleri 1.170 TL'den başlıyor. İşte Milli Emlak'ın resmi web sitesindeki o ihale ilanları...

Milli Emlak'tan 3 şehirde 2 bin 500 TL'den başlayan fiyatlarla kiralık arazi! KDV'siz ödeme fırsatıyla!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü, Eskişehir, Ankara ve Konya'da yer alan 3 adet araziyi kiraya verecek. Arazilerin kiralama ihaleleri Şubat ve Mart ayı içerisinde yapılacak.

Milli Emlak'tan iki ilde kiralık araziler! 1.170 TL'den başlayan fiyatlarla!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü Erzurum ve Konya'da yer alan iki adet arazi için kiralama ihalesi düzenliyor. Kiraya verilecek olan arazilerin kira bedelleri 1.170 TL'den başlıyor.

Milli Emlak'tan Ankara ve iki ilde daha kiralık 3 arazi! 6 bin TL'den başlayan fiyatlarla!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü Ankara, Konya ve Erzurum'da yer alan 3 adet arazi için kiralama ihalesi düzenliyor. Arazilerin kira bedelleri 6 bin TL'den başlıyor.

Milli Emlak'tan Gemlik'te satılık ve kiralık gayrimenkuller!

Gemlik Kaymakamlığı Milli Emlak Müdürlüğü, Gemlik'te yer alan bazı gayrimenkuller için satış ve kiralama ihalesi düzenliyor.

Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nün satış ve kiralama işlemleri mecliste!

Milli Emlak Genel Müdürlüğünce 1 Ocak 2020'den bu yana yapılan satış, kiralama işlemleri meclis gündemine taşındı. CHP'li Polat, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Samsun'da Milli Emlak arsalarının kiralama ihalesine fesat karıştırıldığı iddiası!

Milli Emlak'a ait arsaların kiralanması ihalesine fesat karıştırıldığı iddiasıyla aralarında Samsun Milli Emlak Daire Başkanı'nın da bulunduğu 4 kişi tutuklandı...

Milli emlak kiralama süresi ne kadar Haberi

Milli emlak kiralama süresi ne kadar

​Milli emlak kiralama süresi!

Devlet İhale Kanunu ve Hazine Taşınmazlarının İdaresi Hakkında Yönetmelik hükümleri ile Bakanlığımızca çıkarılan Genel Tebliğ ve Genelgelere göre yürütülüyor.Kiralama işlemlerinin daha süratli ve mahallinde sonuçlandırılabilmesi amacıyla 327 sıra sayılı Milli Emlak Genel Tebliği ile Valiliklere (Defterdarlık) kiralama işlemlerinde yetki devrediliyor.


2012/15 sayılı Başbakanlık Genelgesi uyarınca, kiralama işlemleri için anılan Genelgeden muaf tutulan kiralama işlemleri hariç Başbakanlıktan izin alınmaktadır.


2886 sayılı Devlet İhale Kanunu hükümlerine göre, tarımsal, ticari, spor ve sosyal nitelikli vb. diğer amaçlarda kullanılmak amacıyla, talep sahibi tarafından belirlenen taşınmazın kiralanmasının istenilmesi halinde, kiralama amacını ve taşınmazın sınırları gösterir bilgileri içeren bir dilekçeyle taşınmazın bulunduğu yerdeki Defterdarlığa/Malmüdürlüğüne müracaat edilmesi gerekiyor.


Kiralama işlemlerinde, kapalı teklif usulü, açık teklif usulü ve pazarlık usulü olmak üzere üç tür ihale usulü uygulanıyor.


Taşınmazların...