16 / 04 / 2024

miras bırakma yolları

miras bırakma yolları

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde sahip olunan evin miras olarak bırakma yolunu kaleme aldı.

Miras konusunda bilmeniz gerekenler! Miras bırakılmayan kişi mirasını nasıl geriye alır?

Türkiye’de miras konusunda yaşanan sıkıntılar ilgili vatandaşlar sürekli araştırma yapıyorlar. Buna göre miras ile ilgili detay çok sayıda ayrıntı araştırılırken en çok da anne veya babasının miraslarından pay alamayan kişiler haklarını alıp alamayacakları merak edip araştırıyorlar.

Kardeşi olanlar dikkat: Kardeşler arasında miras eşit mi paylaşılır? Miras bölüşümü nasıl yapılır? 

Miras paylaşımı ile ilgili detaylar en çok merak edilen konulardan olurken, kardeşler arasında mirasın nasıl paylaşılacağı da araştırılıyor. Peki kardeşler arasında miras eşit mi paylaşılır? Miras bölüşümü nasıl yapılır? Kardeşler anlaşamazsa dava açılır mı?

Kardeşlere devredilen gayrimenkuller geri alınabilir mi? Miras bölüşenler aman dikkat!

Miras davalarında gayrimenkul paylaşımı ile ilgili problemler ortaya çıkabiliyor. Peki kardeşlere devredilen gayrimenkuller geri alınabilir mi? İşte ayrıntılar...

Mühendisler işi bırakıyor!

İnşaat sektörünün son zamanlarda gündeminde işçiler ve mühendisler yer alıyor. 60 bin liraya inşaat işçisi bulmakta zorlanan sektör, inşaat mühendislerini de ellerinden kaçırmaya başladı. Peki mühendisler neden işi bırakıyor? İşte bir mühendisin işi bırakma hikayesi...

Miras kalan gayrimenkulün 2023 yılı intikal ücreti ne kadar?

Miras bırakan kişinin malvarlığının tereke adı ile mirasçılara kalmasını ifade eden intikal ücretinin detayları belli oldu. Peki, Miras kalan gayrimenkulün 2023 yılı intikal ücreti ne kadar?

Müteahhitlerden ekonomik kriz isyanı! ‘Taleplerimiz karşılanmazsa iş bırakacağız!’

Hızla artan enflasyon ve günden güne büyüyen ekonomik krizden kamu müteahhitleri de etkilendi. Türkiye Kamu Müteahhitleri Platformu taleplerinin karşılanmaması halinde bir hafta iş bırakma eylemi yapacaklarını ifade etti.

Deprem bölgesi yolları için 1,2 milyar liralık ek kaynak ayrıldı!

Meclise sunulan teklifte KGM'ye 27,3 milyar lira ödenek tahsis edilirken bunun 1,2 milyar lirası deprem bölgesi yolları için kullanılacak.

Miras bırakan kişi sağ iken mallarını paylaştırdığı anlaşılırsa diğer mirasçılar ne yapabilir?

Miras yolu ile belli bir miktarda meblağ ve gayrimenkuller kişilere kalabilir. Bu konuda vatandaşlar bazı noktaların aydınlatılmasını bekliyor. İşte detaylar!

Yüzde 30’luk zammı protesto eden 7 memur sendikası iş bırakıyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan yüzde 30’luk zammı yeterli bulmayan bazı memur sendikaları, söz konusu zammı protesto etmek için iş bırakma kararı aldıklarını duyurdu.

FATF Türkiye’yi gri listede bıraktı! Çok büyük itibar kaybı

Mali Eylem Görev Gücü – The Financial Action Task Force (FATF), ‘Türkiye’yi kara para aklamak ve terörün finansmanı ile mücadelede yetersiz gösterilen çabalar nedeniyle’ ‘gri listede’ bırakma kararı aldı.

Reddi miras dilekçesi örneği 2022!

Miras bırakanın ölümüyle birlikte yasal veya atanmış mirasçılara miras kendiliğinden geçiyor. Mirasçılar kalan mirası reddetme hakkına sahip oluyorlar. İşte, Reddi miras dilekçesi örneği 2022...

Anne baba hayattayken reddi miras yapılabilir mi?

Reddi Miras; miras bırakanın vefatı sonrasında yasal mirasçıların veya atanmış mirasçıların ölen kişinin tüm borç ve alacakları ile birlikte reddetmesi olarak ifade ediliyor. Peki, anne baba hayattayken reddi miras yapılabilir mi?

Reddi miras süreci nasıl işler?

Miras bırakan kişinin ölümünden sonra yasal veya atanmış mirasçılar, reddi miras davası açma hakkına sahip oluyorlar. Peki, Reddi miras süreci nasıl işler? Reddi miras nasıl yapılır? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

miras bırakma yolları Haberi

miras bırakma yolları

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü köşesinde sahip olunan evin miras olarak bırakma yolunu yazdı. Tamer Heper'e bir okuyucusu "Sahibi olduğum evimi ölümüm halinde şu an yedi yaşında olan torunuma 25 yaşına kadar satmamak kaydı ile miras bırakmak istiyorum. Vasiyetname mi yazmalıyım veya kendi el yazım ile yazdığım vasiyetimi kime onaylatmalıyım? Daha önemlisi bu tür bir işlem için takip etmem gereken yol konusunda bilgilendirir misiniz?" sorusunu yöneltti.

İşte Tamer Heper'in yanıtı...

***

"Okuyucumun yapmak istediği, torununa belli bir malı (evi) miras olarak bırakmak. Bunun için ‘yol nedir?’ diye soruyor, önce yolunu söyleyeceğim ama arkasından anlatacaklarım olacak. Okuyucum torununa bir ev bırakmak istiyorsa bir vasiyetname yapabilir" ifadelerini kullanarak yazısına başlayan Tamer Heper, şu açıklamalarda bulundu:

"Vasiyetname noterde resmi şekilde yapılabilir. Bu halde...