28 / 03 / 2024

mithat yenigün Türk müteahhit projeleri açıklaması

mithat yenigün Türk müteahhit projeleri açıklaması

Türk müteahhitleri, Nisan 2020 sonu itibarıyla 127 farklı ülkede 403.4 milyar dolar değerinde, 10 bin 197 proje üstlendi. Geçen yıl proje büyüklüğü 19.2 milyar doları buldu...

Güney Florida'daki cazip lokasyonlar Türk gayrimenkul yatırımcılarının radarına girdi!

Amerika'nın en büyük lüks gayrimenkul uzmanları arasında yer alan Related Group, Güney Florida'daki cazip lokasyonların Türk gayrimenkul yatırımcılarının radarına girdiğini kaydetti.

Çin’in pandemi yasağını kaldırması Türk turizmine büyük katkı sağlayacak!

TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyesi Engin Ceylan, dünya turizm pazarında yaklaşık 250 milyar dolarlık bir hacme sahip Çin’in, pandemiden sonra seyahat yasağını kaldırmasının Türk turizmine büyük bir katkı sağlayacağını ifade etti.

Azerbaycan’ın ilk ilaç fabrikasını Türk şirketi kuracak!

Türk ilaç sektörünün önemli oyuncularından GEN, Azerbaycan Yatırım Şirketi (AIC) ve ilaç şirketi SIA Pharmaceutical LLC ile birlikte, Azerbaycan’ın ilk ilaç fabrikasını kurmak üzere anlaşma imzaladı.

Bakan Şimşek: Yatırımcıların Türk varlıklarına olan ilgisi artı!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yabancı yatırımcının Türkiye'ye olan ilgisine ilişkin açıklama yaptı. Şimşek,  yatırımcıların Türk varlıklarına olan ilgisinin artığını söyledi.

Çiftçiler hemen bakın! Türk Boğası Tümosan bahçe ve tarla traktör fiyatları bu ay ne kadar? Rakamlar bir bir açıklandı!

Çiftçiler, traktör fiyatlarını sık sık araştırıyor. Peki Türk Boğası Tümosan bahçe ve tarla traktör fiyatları bu ay ne kadar? İşte 15 Nisan 2023 fiyat listesi...

Tarlasına traktör alacak çiftçiler hemen bakın! Türk Boğası Tümosan fiyatları duyurdu! 6000 serisinin fiyatları ne kadar

Bahçesine ve tarlasına traktör alacak çiftçiler için Türk Boğası Tümosan 6000 serisi traktör fiyatlarını bir bir listeledik. Tümosan 6000 serisinin fiyatları ne kadar? İşte 29 Mart 2023 fiyat listesi...

Eski Sovyet binalarını Türk firmaları yenileyecek! 

DEİK Türkiye-Tacikistan İş Konseyi Başkanı Cihangir Fikri Saatçioğlu, Sovyet'te bulunan eski binaların yenileceğini ve bu yenilenmelerin Türk inşaat firmaları için büyük fırsat olacağını dile getirdi. 

Türk inşaat sektörü uluslararası pazarda marka haline geldi!

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Mithat Yenigün, Türk inşaat sektörünün uluslararası pazarda marka haline geldiğinin altını çizdi. Yenigün, yurt dışında yıllık 20 milyar dolar, orta vadede ise 50 milyar doların üzerinde proje üstlenme hedefini koruduklarını söyledi.

Mithat Yenigün: İlave adımlarla istihdamı yurtdışında artırmaya hazırız!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Mithat Yenigün Ekonomi Reformu Paketi hakkında yaptığı değerlendirmede "İlave adımlarla istihdamı yurtdışında artırmaya hazırız" dedi.

Mevlüt Çavuşoğlu: Konut inşaatlarında Türk firmalarını öneririm!

Hırvatistan Dışişleri Bakanı Radman'la ortak basın toplantısı düzenleyen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Bakan Radman'a konut inşaatların Türk firmalarını önerdiğini dile getirdi.

Türk müteahhitlerin Suudi Arabistan heyecanı!

Suudi Arabistan ve müttefiklerinin Katar'a ambargoyu kaldırması, bölgede fiili boykotla karşı karşıya olan ve milyarlarca dolarlık kayıp yaşayan Türk iş dünyasının da heyecanlanmasına neden oldu. TMB Başkanı Mithat Yenigün, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Türk müteahhitleri, Dağlık Karabağ'ın imarına destek vermek istiyor!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Mithat Yenigün, Dağlık Karabağ'ın yeniden imar çalışmalarında destekte bulunmak istediklerini dile getirdi. 

Türk müteahhitleri 11 ayda 10.4 milyar dolarlık proje üstlendi!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Mithat Yenigün, bu yılın kasım ayı itibarıyla müteahhitlerin, yurt dışında toplam bedeli 10,4 milyar doları olan 175 proje üstlendiğini belirtti.

mithat yenigün Türk müteahhit projeleri açıklaması Haberi

mithat yenigün Türk müteahhit projeleri açıklaması

Sözcü Gazetesi köşe yazarı Serpil Yılmaz, bugünkü köşesinde inşaat sektörünü ve türk müteahhitlerin yurt dışındaki projelerini ele aldı. 

İşte Serpil Yılmaz'ın, 'Savaş mı barış mı kazandırıyor' başlıklı yazısı...

Her yer savaş, her yer koronavirüs değil; küresel ekonomiden pay kapma yarışı başladı!

Uluslararası müteahhitlik alanında Türkiye; Libya'daki askeri ve politik kazanımlarını, Afrika'daki gücünü ve Irak'taki deneyimini harekete geçiren adımlar atıyor.

TMB Başkanı Mithat Yenigün'ün 25 Aralık 2019'da düzenlenen “ödül töreninde” yaptığı konuşmayı hatırda tutarak tüm gelişmeleri takip etmekte yarar var.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'ın katıldığı törende Yenigün şöyle demişti:

“Siyasi gerginlikten dolayı Birleşik Arap Emirlikleri ve Suudi Arabistan'dan 3 milyar dolar eksik iş aldık…” Bu şu demektir: Uluslararası ilişkiler ne kadar iyiyse, kazanım da o kadar fazla olacak!

Türk müteahhitleri,  Nisan 2020...