27 / 04 / 2024

MKK

MKK

Yonga Mobilya Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi'nin MKK nezdinde üyelik işlemleri tamamlandı

Borsada yeni rekor! Yatırımcı sayısı 7 milyonu geçti!

Borsa İstanbul’da yatırımcı sayısındaki hızlı yükseliş sürüyor. Merkezi Kayıt Kuruluşu (MKK)  tarafından paylaşılan verilere göre, pay piyasalarındaki bakiyeli yatırımcı sayısı da 7 milyon 140 bin 215 kişiye ulaşarak rekor kırdı.

MKK: Yılın ilk yarısında 22 şirket halka arz edildi, 26,4 milyar TL topladı!

Merkezi Kayıt Kuruluşu (MKK), 2023'ün ilk yarısında 22 şirketin halka arz edildiğini ve halka arza katılan 23 milyon 211 bin 456 yatırımcıdan 26,4 milyar TL toplandığını belirtti.

Hisse senedi yatırımcı sayısı 30 Haziran haftasında geriledi!

Merkezi Kayıt Kuruluşu(MKK) verilerine göre hisse senedi yatırımcı sayısı 30 Haziran haftası itibarıyla 106 bin 469 kişi azaldı. 

Borsa İstanbul'da yatırımcı sayısı 80 bin 914 kişi yükseldi! Pay senedi yatırımcı sayısı 4 milyon 764 bin 694 oldu!

Merkezi Kayıt Kuruluşu (MKK) nezdinde pay senedi yatırımcı sayısı 16 Haziran haftası itibarıyla 80 bin 914 kişi yükseldi. Bir önceki hafta 4 milyon 683 bin 780 olan pay senedi yatırımcı sayısı, geçtiğimiz hafta 4 milyon 764 bin 694'e ulaştı. 

Kadınların ve gençlerin ilgisi arttı! 50 bin lirası 100 bin lirası olan borsaya yatırdı!

MKK Genel Müdürü Ekrem Arıkan gençlerin, kadınların borsaya olan ilgisinin arttığını belirterek, yeni yatırımcının ortalama porföy büyüklüğünün 100 bin lira olduğunu bunun da sağlıklı bir durum olduğunu ifade etti.

Borsada en fazla yatırım hangi ilden? İşte en yatırımcı iller

MKK'nın şehirlere göre son yayımladığı verilere göre en fazla borsa yatırımcısı doğal olarak İstanbul'da ancak nüfusa göre yatırımcı sayısı ve yatırımcı sayısındaki artışta farklı iller öne çıkıyor.

Bakiyeli hesap sayısında rekor! 7 milyonu aştı

Merkezi Kayıt Kuruluşu’nun (MKK) açıklamış olduğu verilerine göre, kayden saklanan yatırım araçları için toplam olarak bakiyeli hesap sayısı 7 milyonu geçerek tüm zamanların en yüksek seviyesine çıktı. İşte detaylar…

Borsa şirketlerinin karı yüzde 200'e yakın arttı

Borsa şirketlerinin karlılığını gösteren MKK Kar Endeksi bir yıllık dönemde yüzde 197 oranında artarken, ikinci çeyrekteki artış oranı ise yüzde 41,69 oldu.

Euroclear Bank'ın yabancı kurumsal ve yabancı fon müşterileri kira sertifikalarını alıp satabilecek!

Euroclear Bank, Merkezi Kayıt Kuruluşu'nda (MKK) yabancıların yerli borçlanma araçları piyasasında yatırım yapmasına kolaylık sağlayacak "Omnibus" tipte saklama hesabı açtı. 

İş GYO 8. kupon ödeme işlemini yaptı!

İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda TRSISGY71614 ISIN kodlu tahvilin 8. kupon ödeme dönemi neilişkin 2.879.999,99 TL faiz ödemeleri şirketimiz tarafından MKK' nın Takasbank nezdindeki hesaplarına EFT yaptığını belirtti.

Akfen, 15 milyon TAV hissesini dolaşıma soktu!

Akfen Holding, yaklaşık 15.03 milyon adet TAV Havalimanları Holding hissesini, Akfen lehine finansal teminat oluşturmak amacıyla MKK'ya kaydettirdiğini ve hisselerin satışına dair bir niyeti bulunmadığını açıkladı

Hamdi Akın'dan Akfen hisseleri açıklaması!

Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, 50 milyon lira nominal tutarlı Akfen Holding payının kaydı için Merkezi Kayıt Kuruluşu'na (MKK) başvuru yaptığı yönünde çıkan haberler konusunda açıklama yaptı...

Panora GYO Pagyo hisse senedi iadeleri için hesap numarasını güncelledi!

Panora Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından yapılan açıklamaya göre Panora GYO Pagyo hisse senedi iadeleri için hesap numarasını 124917, Unvan : Deniz Yatırım Menkul Kıymetler A.Ş., MKK Sicil No : 12697276 olarak güncelledi...

MKK Haberi

MKK

YONGA MOBİLYA SANAYİ VE TİCARET A.Ş. TARAFINDAN YAPILAN AÇIKLAMA ŞU ŞEKİLDE; 


MKK nezdinde üyelik işlemlerimiz tamamlanmıştır. Serbest İşlem Platformunda işlem görmeye ilişkin olarak gerekli işlemler...