26 / 04 / 2024

Murat KARADEMİR

Murat KARADEMİR

Su yalıtımı, bilindiği ya da bilinmesi gerektiği üzere bir yapının, gerek iskelet sistemine gerekse iç hacmine su ve nemin geçişinin engellenmesidir.

Murat Kurum: İstanbul'daki deprem riskinin ortadan kaldırılması güvenlik meselemiz!

Ak Parti İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan Adayı Murat Kurum, ''İstanbul'daki deprem riskinin ortadan kaldırılması bizim milli güvenlik meselemiz, beka meselemiz. O yüzden bu çalışmaları yapmak zorundayız. ''dedi.

Şahintepe mahalle sakinleri Murat Kurum'la görüştü: Tapularımızda kesintiler yaptınız! 

İstanbul Başakşehir’de kentsel dönüşüm mağduru Şahintepeliler, İBB Başkan Adayı Murat Kurum'la görüştü ve sorunlarını paylaştı. Mahalle sakinleri Kurum'a "Tapularımızda hukuksuz kesintiler yaptınız" dedi. 

İş yeri kira stopajı kaldırılsın çağrısı! Prof. Dr. Murat Batı: İş yeri kiracıları kurtarılmalı!

İş yeri kiralarından alınan yüzde 20'lik stopaj gündemden düşmüyor. Prof. Dr. Murat Batı, kiracıları bu yükten kurtarmak için iş yeri kira stopajı kaldırılsın çağrısında bulundu. İşte ayrıntılar..

Regnum Yapı Denetim Limited Şirketi kuruldu!

Regnum Yapı Denetim Limited Şirketi Bahçelievler'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Murat Özgür Kılınç tarafından kuruldu.

Murat Oktay, Peker GYO Genel Müdürü oldu! 

Peker GYO Genel Müdürlük görevini sürdüren Onur Özalp, Peker Construction Mühendislik İnşaat A.Ş. Genel Müdürü oldu. Onur Özalp'ın yerine Peker GYO Genel Müdürü olarak Murat Oktay atandı. Peki Peker GYO Murat Oktay kimdir?

Murat Kaya nerede doğdu? Evli mi? Avrupa Yatırım Holding’te hangi alanda çalışıyor?

Murat Kaya kimdir? Ne zaman ve nerede doğdu? Evli mi, çocuğu var mı? Hangi üniversiteden mezun oldu? Hangi alanlarda görev aldı? Şu an Avrupa Yatırım Holding’te hangi pozisyonda görev yapıyor? İşte Murat Kaya ile ilgili tüm merak edilenler...

Murat Bahadır Teker kimdir? Hangi üniversitede okudu? Nereli? 

Doğuş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş Başkan - Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi Murat Bahadır Teker kimdir? Kaç yaşında? Murat Bahadır Teker daha önce hangi vazifelerde bulunmuştur? Murat Bahadır Teker'in eğitim hayatı nasıldı?

Dolar o tarihte 20 TL'yi aşacak! Uzman Murat Özsoy, peş peşe açıkladı! Dolar gümbür gümbür geliyor!

Finans Uzmanı ve Ekonomist Murat Özsoy, doların 20 lirayı aşacağı tarihi açıkladı. Dolar gümbür gümbür geliyor!

Murat Kurum açıkladı: 164 bin 321 bina yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada 4 milyon 511 bin bağımsız bölümden oluşan 1 milyon 250 bin binanın incelendiğini belirterek, 520 bin bağımsız bölümden oluşan 164 bin 321 binanın yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı olduğunu söyledi.

Murat Kurum: Yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı bina sayısı 118 bin!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, deprem bölgesindeki şehirlerde 927 bin binanın incelemesini tamamladıklarını, 118 bin binanın yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı olduğunun tespitini yaptıklarını dile getirdi.

“Utanmıyor musun bu fotoğrafı çekmeye?!” mesajıyla banka hesaplarınız boşalabilir! Aman dikkat! Canınız yanmasın!

Telefonunuza gelen ‘Utanmıyor musun bu fotoğrafı çekmeye, bu fotoğraftaki kişi sen misin?’ mesajı ile ansızın geri dönüşü olmayan bir tuzağın içine düşebilirsiniz. Marmara Üniversitesi’nden Doç. Dr. Ali Murat Kırık vatandaşları uyardı.

Murat Özdemir: Şehirlerin güvenilir ve sürdürülebilir konutlara ihtiyacı var!

Siltaş Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Özdemir, Dünya Şehircilik Günü kapsamında yaptığı açıklamada şehirlerin güvenilir ve sürdürülebilir konutlara ihtiyacı olduğunu söyledi. 

Elisa Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi kuruldu!

Elisa Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi bugün Sultangazi'de Murat Karabayır ve Mehmet Zeyrek ortaklığında kuruldu.

Murat KARADEMİR Haberi

Murat KARADEMİR

Bu engellenmenin nasıl olması gerektiği, yapının cinsine bağlı olarak değişmekle birlikte asıl olarak bir yönergeler dizisine ihtiyaç duymaktadır. Bu yönergeler dizisi bir araya geldiğinde de adı yönetmelik olmaktadır. Özellikle gelişmiş ülkelere baktığımızda sadece su yalıtımı değil, yapının neredeyse tüm parçalarını inşa etmek için kullanılan sistemlerin yönetmelikleri mevcuttur. 


Su yalıtımında amaç, suyun sadece iç mekânda görülmesini engellemek değil, yukarıda da bahsettiğimiz gibi suyun taşıyıcı sisteme girmesini de engellemektir. Su, eğer özellikle temel betonuna sızarsa donatılarda ciddi korozyonlar (paslanma) meydana gelir. Öyle ki, yapı 10 yaşına geldiğinde başlangıçtaki taşıma kapasitesinin ortalama %66’sını kaybeder. Bu durum ise ilgili yapının erken yaşlanmasına sebebiyet vermektedir. Bu yaşlanmadan daha da kritik öneme sahip diğer bir nokta ise yalıtımsızlığın deprem anında yapının yıkılmasına destek olmasıdır. Günümüzdeki yapılan...