23 / 04 / 2024

Murat uysal para politikası

Murat uysal para politikası

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal, enflasyondaki düşüşün hedeflenen patika ile uyumlu şekilde gerçekleşmesi için para politikasındaki temkinli duruşun sürdürülmesi gerektiğini belirtti.

'Her şeye para var emeklinin bayram ikramiyesine yok' eleştirisi! Bakan Bilgin'in açıklaması ne anlama geldi?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, emekli bayram ikramiyesine zam yapılmayacağını ikramiyelerin 28-29 Nisan'da hesaplara yatacağını söyledi. Bakanın açıklamasına ekonomistler tepki gösterdi. Sözcü gazetesi yazarı Murat Muratoğlu, 'Her şeye para var ama.." dedi

Murat Kurum'dan CHP'ye Kanal İstanbul çıkışı!

Çılgın proje Kanal İstanbul ile ilgili bazı açıklamalar yapan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Neymiş, Kanal İstanbul'u, büyük projeleri yapan firmalara para ödemeyeceklermiş. Projeleri durduracaklarmış. İşte CHP budur." dedi.

2014'ten bugüne 2.2 milyar dolarlık kripto para çalındı!

Avukat Murat Aydar, dünya genelinde 2014'ten bu güne siber korsanlar tarafından kripto para borsalarına yönelik gerçekleştirilen saldırılar sonucu çalınan para miktarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Murat Kurum'dan deprem vergisi açıklaması!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Bugüne kadar 147 milyar deprem vergisi var" dedi. Kurum, "Bunun tam 8 kat fazlası 1.2 katrilyon lira deprem vergisi süreci ile birlikte para harcanmış" açıklamasını yaptı. 

Gazipaşa'da çatıdan düşen inşaat işçisi ağır yaralandı!

Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde çatı inşaatında çalışan inşaat işçisi Murat Uysal, dengesini kaybederek, kafa üstü yere düştü. Murat Uysal'ın durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.

TCMB Başkanlığına Naci Ağbal atandı!

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile TCMB Başkanı Murat Uysal görevinden alınarak, yerine Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı Naci Ağbal atandı.

Merkez Bankası enflasyon tahminini yüzde 12.1'e yükseltti!

Merkez Bankası yüzde 8.9 olan yıl sonu enflasyon tahminini yüzde 12.1'e yükseltti. TCMB Başkanı Murat Uysal, dolarda devam eden yükseliş için, "Merkez Bankası'nın kuru bir yerde sabitleme gibi bir hedefi olamaz" dedi.

Konut kredilerinde sunulan paketler tüketici kredilerine ivme kazandırdı!

TCMB Başkanı Murat Uysal, "Konut kredileri için kamu bankalarınca sunulan kredi paketlerinin ve ertelenmiş talebin etkisiyle tüketici kredileri mayıs sonrası dönemde belirgin bir ivme kazandı" dedi...

Murat Hazinedar'a haksız mal varlığı davası!

Eski Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar ve meclis üyesi Çetin Kırışgil’e haksız mal edindikleri gerekçesiyle dava açıldı. Savcılık, Hazinedar ve Kırışgil için 8 yıl hapis ve 10 milyon para cezası talep edildi...

Merkez Bankası yıl sonu enflasyon tahminini yüzde 7.4'e düşürdü!

Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal, yılın ikinci enflasyon raporunu açıkladı. Yüzde 8.2 olan yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 7.4'e çekildi. Uysal, "IMF ile kaynak ya da swap girişimimiz yok" dedi.

Merkez Bankası koronavirüsün etkisini yakın izlemeye aldı!

TCMB Başkanı Murat Uysal, koronavirüs salgınının ticaret ve sermaye akımları üzerinde negatif etkilerinin olacağını belirterek, gelişmeleri yakından izlediklerini ifade etti.

Merkez Bankası İFM'ye taşınıyor!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal, Enflasyon Raporu 2020-I Bilgilendirme Toplantısı'nda değerlendirmelerde bulundu...

Merkez Bankası Başkanı Uysal'dan faiz mesajı!

Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal, enflasyon ve para politikasında ince ayar yapılması gereken bir döneme geçtiklerini aktardı.

Murat uysal para politikası Haberi

Murat uysal para politikası

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Uysal, 1211 sayılı TCMB Kanunu 42. maddesi kapsamında, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nu bilgilendirmek amacıyla bir sunum gerçekleştirdi. 

Sunumunda, son dönemde açıklanan verilerin iktisadi faaliyetteki ılımlı toparlanma eğiliminin devam ettiğini gösterdiğini belirten Uysal, büyüme kompozisyonunun dış dengeyi olumlu etkilediğini söyledi.
Uysal, cari işlemler dengesindeki iyileşme eğiliminin sürmesinin beklendiğini vurgulayarak, net ihracatın dönemlik büyümeye katkı sağladığını belirtti.

Uysal, TL'deki istikrarlı seyrin yanı sıra enflasyon beklentilerindeki iyileşme ve ılımlı iç talep koşullarının çekirdek enflasyon göstergelerindeki düşüşte belirleyici olduğunu aktardı.

Para politikasına ilişkin olarak ise eylül ayı PPK toplantısında enflasyon görünümünü etkileyen tüm unsurların dikkate alınarak politika faizinin 325 baz puan indirilmesine karar verildiğini anımsatan Uysal, enflasyondaki düşüşün hedeflenen patika ile uyumlu şekilde gerçekleşmesi için para politikasındaki temkinli duruşun sürdürülmesi...