28 / 03 / 2024

müteahhit olmak için gerekenler

müteahhit olmak için gerekenler

Müteahhitler, genellikle kat karşılığı inşaat işlerini yapan kimseler oluyor. Bir başka kimse için yapı müteahhit veya ticaret ile ilgili bir işi yapmayı üstlenen kimseye müteahhit deniyor. Peki, müteahhit olmak için ne gerekli?

Müteahhit olmak için gerekli şartlar!

Bir başka kimse için yapı müteahhit veya ticaret ile ilgili bir işi yapmayı üstlenen kimseye müteahhit deniyor. Müteahhitler, bir başkasının arsası üzerinde yapı inşa edebiliyor. Peki, müteahhit olmak için gerekli şartlar nelerdir?

Müteahhit nasıl olunur?

Bir başka kimse için yapı müteahhit veya ticaret ile ilgili bir işi yapmayı üstlenen kimseye müteahhit deniyor. Peki, müteahhit olmak için ne gerekli? Müteahhit nasıl olunur?

Müteahhit olmak için gereken belgeler!

Ticaret odasına kaydını müteahhit olarak tescil ettirmiş bulunan 18 yaşını doldurmuş her T.C. vatandaşı yapı müteahhidi olabiliyor. Peki, müteahhit olmak için gereken belgeler nelerdir? İşte müteahhit olmak için istenen belgeler....

Müteahhit olmak için ne yapmak lazım?

İnşaat sektöründe yüklenici veya üstlenici olarak nitelendirilen müteahhit, bir başka kimse için yapı müteahhit veya ticaret ile ilgili bir işi yapmayı üstlenen kimseye deniyor. Peki, müteahhit olmak için ne yapmak lazım?

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt: Kentsel dönüşümü seçim için değil, can güvenliği için yaptık!

Başlattığı kentsel dönüşüm çalışmaları ile dikkat çeken KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, yaptığı açıklamada kentsel dönüşümü seçim için değil, can güvenliği için yaptıklarını söyledi.

Finansal olarak mutlu olmak için ne kadar paraya sahip olmak gerekir?

2023'ün ilk sekiz ayında 346 bin kişi daha milyoner olurken, Finans Uzmanı Ebru Usta 'Finansal olarak mutlu olmak için ne kadar paraya sahip olmak gerekir?' sorusunun yanıtını paylaştı. İşte Ebru Usta'nın o paylaşımı..

Emlak Konut GYO Malatya Merkez 1. Etap 2. Kısım ve 2. Etap 2. Kısım deprem konutları için imzaları attı!

Emlak Konut GYO tarafından Malatya Merkez 1. Etap 2. Kısım ve 2. Etap 2. Kısım deprem konutları için sözleşmeler imzalandı. İşte sözleşme bedelleri...

Emlakçı olmak için aranan şartlar neler? Kimler emlakçı olabilir?

Emlakçı olmak isteyen kişiler aranan şartları ve detayları merak ediyor. Peki, Emlakçı olmak için aranan şartlar neler? Kimler emlakçı olabilir? İşte detaylar...

1+1, 2+1, 3+1 ucuz fiyata konut sahibi olmak için fırsat! Ekonomik prefabrik ev fiyatları ayyuka çıktı! 241 bin TL'den..

Prefabrik ev almak isteyenlere güzel haber geldi. 1+1, 2+1, 3+1 ucuz fiyata konut sahibi olmak için büyük fırsat! Ekonomik prefabrik ev fiyatları ayyuka çıktı! 295 bin TL'den başlıyor... İşte detaylar...

Herkes emlakçılık yapabilir mi? Emlakçı olmak için ne yapmak gerekir?

Emlakçılık kanunun çıkmasıyla birlikte, emlakçı olma süreçleri ve şartları düzenlenmiştir. Peki artık herkes emlakçı olabilecek mi? Emlakçı olmak için üniversite okumuş olmak şart mı? Emlakçılık sertifikası nedir? İşte emlakçı olmak isteyenler için tüm cevaplar haberin devamında…

Devlet Su İşleri KPSS şartsız personel alacak! DSİ personel alımı Temmuz 2023 için bu tarihi sakın kaçırmayın!

Devlet Su İşleri KPSS şartsız personel alacak... DSİ personel alımı Temmuz 2023 için bu tarihi sakın kaçırmayın... İşte DSİ personel alımı detayları...

Evde bakım maaşları için son dakika Haziran 2023 şoku geldi! Ödemeler artık resmen böyle yapılacak! Hemen bakın!

Evde bakım maaşları için son dakika Haziran 2023 şoku geldi... Ödemeler artık resmen böyle yapılacak... Hemen bakın...

Evde bakım maaşları için resmen Haziran 2023 şoku geldi! Ödemeler bundan sonra böyle yapılacak! Hemen bakın!

Evde bakım maaşları için resmen Haziran 2023 şoku geldi... Ödemeler bundan sonra böyle yapılacak... Hemen bakın...

Evde bakım maaşı alanlar için ek destek: 1500 TL bakım desteği verilecek!

Evde bakım maaşı alanlar için müjdeli haber: Devlet, evde bakım hizmeti veren kişilere ek olarak 5.855 TL'ye kadar destek sağlayacak. İşte ayrıntılar...

Emekli olmak için gün sayanlara müjde! 2 yıl erken emekli olma fırsatı!

Emeklilik her çalışanın hayalidir. Emekli olmak için gün sayanlara 2 yıl erken emekli olma imkanı. İşte detaylar!

PTT 2023 personel alım şartları ve maaşları belli oldu! İşte PTT personeli olmak için şartlar!

2023 yılında Posta Telgraf Teşkilatı (PTT) personel alımı yapacak mı sorusu merak ediliyor. PTT, geçtiğimiz yıllarda; avukat, mühendis, gişe ve büro personeli, postacı, güvenlik görevlisi ve temizlik görevlisi gibi kadrolar için alım yapmıştı.

Maraş depreminde yeni yapılar da yıkıldı: Yönetmelik yıkımı engellemedi! Deprem için atılması gereken çok adım var!

İlk olarak Kahramanmaraş Pazarcık ve ardından Elbistan'da meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler oldukça büyük bir yıkıma neden oldu. Maraş depreminde yeni yapılar da yıkıldı! Yönetmelik yıkımı engellemedi! Deprem için atılması gereken çok adım var!

müteahhit olmak için gerekenler Haberi

müteahhit olmak için gerekenler

Müteahhit olmak için ne gerekli?

Müteahhitler, genellikle kat karşılığı inşaat işlerini yapan kimseler oluyor. Bir başka kimse için yapı müteahhit veya ticaret ile ilgili bir işi yapmayı üstlenen kimseye müteahhit deniyor. 


Müteahhitlerin bir arsa üzerinde inşaat yapabilmeleri için yetki Belgesi almaları gerekiyor. Müteahhitlerin bu belgeye verilecek olan numarayı yapımla ilgili her türlü işlerinde kullanmaları zorunluluğu bulunuyor.


Yetki belgesi numarası olmayan, hatalı imalattan dolayı ceza almış müteahhit veya şirketlere inşaat yapım izni verilmiyor. Peki, müteahhit olmak için ne gerekli?


Ticaret odasına kaydını müteahhit olarak tescil ettirmiş bulunan 18 yaşını doldurmuş her T.C. vatandaşı yapı müteahhidi olabiliyor. Müteahhit olmak için gerekli belgeler aşağıda sıralanıyor:


1- Kimlik Fotokopisi

2- Başvuru Formu. (Adres, Telefon Bilgileri, T.C. Numaraları Gibi İlgili Tüm Haneler Eksiksiz Doldurulacak.)

3- Banka Dekontu [Halk Bankası Çevre ve...