19 / 04 / 2024

Müteahhitler fiyatlara müdahale çağrısı

Müteahhitler fiyatlara müdahale çağrısı

İMKON Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bülbüloğlu, inşaat sektörüyle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Türkiye'de barınma ve gıda felaketine müdahale etme zamanı geçiyor: Dünyada fiyatlar normalleşti!

İş insanı Volkon Okçu,  resmi X sosyal medya hesabından, Türkiye'de barınma ve gıda felaketine müdahale etme zamanının geldiğine dikkat çekerek önemli açıklamalarda bulundu. İşte Okçu'nun o açıklaması ve gelen yorumlar...

Konut sitesindeki aidatlara yüz yüzün üzerinde zam yapıldı, çıkan kavgaya polis müdahale etti!

Başkent Ankara'da aidat ücretine yüzde yüzün üzerinde zam gelmesine tepki veren site sakinleri ile yönetici arasında çıkan tartışmaya polis müdahale etti...

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Artık ev sahibi istediği saatte müşteri getiremeyecek!

Kiracı ve ev sahipleri arasında arabulucuya taşınan anlaşmazlıklara "satılık konutu alıcıya gösterme" de taşındı. Ankara'da meydana gelen olayda arabulucu, yüksek yargı kararları kapsamında konut malikinin istediği saatte müşteri getirmesini kişinin özel hayatına müdahale olarak değerlendirdi.

Gebze'de afetlerde hızlı müdahale için Kara Kutu hazır: Bina bilgileri, kadastro planları kurtarma için kullanılabilecek

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde olası afetlere hazırlıklı olunması için hazırlanan "Kara Kutu" isimli veri depolama sistemi sayesinde vatandaşlar, belediye ve haberleşme hizmetlerinden 48 saat boyunca kesintisiz faydalanacak ve yıkım anında hızlı müdahale ve yönlendirme yapılabilecek. İşte detaylar...

Toprak Mahsulleri Ofisi TMO, çeltik alım fiyatlarını açıkladı

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), çeltik müdahale alım rakamlarını belirledi. TMO tarafından belirlenen oranlar ve fiyatlar, işte haberin ayrıntıları...

Fırsatçıların şişirdiği fiyatlara büyük darbe: Betona yüzde 20 kâr sınırı kapıda!

Beton fiyatlarında artış devam ederken fahiş fiyatlara sert müdahale geliyor. Bu kapsamda beton maliyetleri hesaplanacak ve yüzde 20 üzerinde kâra izin verilmeyecek.

Özgür Demirtaş Merkez Bankası'nı kibar şekilde uyardı: Dolara müdahale etmeyin!

Ekonomist Özgür Demirtaş geçtiğimiz hafta açıklanan Merkez Bankası faiz kararı ile ilgili açıklamalarda bulunarak ''Bankalar dolara müdahale etmesin'' dedi. 

Fırsatçılar şimdi de gözünü TOGG'a dikti! Fahiş fiyatla TOGG satanlara inceleme başlatıldı!

Ticaret Bakanlığı, TOGG ile ilgili satış ilanlarını incelemeye aldı. Ticaret Bakanlığı, TOGG araçlarını ilan sitelerinde sıfır fiyatından daha yüksek fiyatlara satanlara müdahale edileceğini açıkladı.

Binalarda risk tespitini engelleyenler dikkat: Kolluk birimleri müdahale edebilecek! 

KDK, riskli yapı tespitini bazı kat maliklerinin engellemesi sebebiyle tamamlayamadığını ileten belediyeye, Türkiye'nin deprem ülkesi olduğu ve hasar tespit işlemleri sırasında gerekirse kolluk birimlerinden yardım alınabileceğini aktardı. 

Dolara müdahale geliyor! Japon yeni dolar karşısında resmen çakıldı!

Japon yeninin Amerikan doları karşısında 145 seviyesine kadar gerilemesinden sonra Japonya hükümeti ve BOJ'un müdahalede bulunması bekleniyor.

Çiftçiler buğday alım fiyatlarını bekliyor! Son dakika buğday, arpa, mısır fiyatları kaç lira oldu? 

Buğday üreticisi müdahale alım fiyatının açıklanmasını dört gözle beklerken, son dakika borsa fiyatlarını da araştırıyor. Peki son dakika buğday, arpa, mısır fiyatları kaç lira oldu? İşte 14 Mayıs 2023 fiyat listesi...

Merkez Bankası'nın milyar dolarlık müdahale

Merkez Bankası TL'deki değer yitiğini sınırlamak için 18 ayda 177 milyar dolar satarak piyasaya müdahalede bulundu. Seçimlere sayılı zaman kala Merkez'in sadece Nisan ayında 50 milyar dolarlık satış yapması ise dikkatlerden kaçmadı.

Dolar arama günlerine geri dönebiliriz diyen Ekonomist Atilla Yeşilada isyan etti! Kapalıçarşı’ya müdahale edilebilir

Ekonomist Atilla Yeşilada az önce twitter hesabı üzerinden Kapalıçarşı'ya müdahale edilebileceğini, döviz büfelerine komisyon kuralı gibi kısıtlamaların da olabileceğini söyledi. 

Müteahhitler fiyatlara müdahale çağrısı Haberi

Müteahhitler fiyatlara müdahale çağrısı

İMKON Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bülbüloğlu, inşaat sektörün içinde olduğu sıkıntılara değinerek, taleplerini sıraladı.

Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; dünya genelini etkisi altına alan koronavirüs salgını ve dövizdeki yükselişe bağlı inşaattaki temel malzemelerde fahiş fiyat artışları olduğunun altını çizen Mehmet Bülbüloğlu, "Yaklaşık 2 yıldır dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgını ülkemizin ekonomisine de ciddi zararlar verdi. Bu olumsuz etkiler ve de son 1 yıl içerisinde döviz kurunun aşırı fiyat değişikliği, inşaat temel malzemelerinde sıra dışı fahiş fiyat artışlarına neden oldu. Bu fahiş fiyat artışlarıyla birlikte tabii ki inşaat sektöründe iş yapan müteahhitlerimiz bu anlamda çok büyük sıkıntı yaşadılar. En büyük sıkıntıyı da kamuya iş yapan müteahhitlerimizin yaşadığını biliyoruz" açıklamasında bulundu.

"MÜTEAHHİTLERİN SORUNLARINI GİDEREMEZ"

Bülbüloğlu, "Kamu müteahhitlerine fiyat farkı verilmesi...