24 / 04 / 2024

müteahhitlik mesleği nedir

müteahhitlik mesleği nedir

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu ( İMKON ) Başkanı Tahir Tellioğlu, ' Türkiye'de hala müteahhitlik mesleğinin bir tarifi yok, bu çok ciddi bir eksiklik ' de di...

Rezerv alan nedir? 'Kentsel Dönüşüm Kanunu' rezerv yapı alanı tanımını değiştirdi mi?

Yeni Kentsel Dönüşüm Yasası'na ilişkin tartışmalar devam ediyor. Özellikle Hatay Defne'nin rezerv alanı ilan edilmesinin ardından "Rezerv alan nedir?" sorusu soruluyor. Rezerv alan nedir? 'Kentsel Dönüşüm Kanunu' rezerv yapı alanı tanımını değiştirdi mi?

Bakan Bolat: Müteahhitlik sektörünün BAE'deki iş hacmi 13 milyar dolara ulaştı!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türk firmalarının Birleşik Arap Emirlikleri'nde  350 milyon doların üzerinde yatırım yaptığını belirtti. Ayrıca Bolat, müteahhitlik sektörünün BAE'de iş hacminin ise 13 milyar dolara ulaştığını açıkladı.

Tolga Sert ne iş yapıyor? Tolga Sert’in mesleği nedir? Tolga Sert nereden mezundur? İşte detaylar!

Tolga Sert ne iş yapıyor? Tolga Sert’in mesleği nedir? Tolga Sert nereden mezundur? İşte detaylar!

Mine Berra Doğaner Nerelidir? Mine Berra Doğaner Mesleği Nedir?

Dr. Mine Berra Doğaner ne iş yapıyor? Dr. Mine Berra Doğaner’in mesleği nedir? Dr. Mine Berra Doğaner nereden mezundur? İşte detaylar!

Necdet Gürbüztürk mesleği nedir? Necdet Gürbüztürk nereden mezundur?

Necdet Gürbüztürk ne iş yapıyor? Necdet Gürbüztürk’ün mesleği nedir? Necdet Gürbüztürk nereden mezundur? İşte detaylar!

Funda Tacir’in mesleği nedir? Funda Tacir Kimdir?

Funda Tacir kimdir? Funda Tacir’in mesleği nedir? Funda Tacir nereden mezundur? İşte detaylar!

Besim Tibuk Kimdir? Besim Tibuk mesleği nedir?

Besim Tibuk kimdir Besim Tibuk’un mesleği nedir? Besim Tibuk eğitimi nedir, hangi üniversiteden mezundur? İşte detaylar!

Orhan Aydın’ın mesleği ne? Orhan Aydın nereden mezun oldu?

Orhan Aydın kimdir Orhan Aydın’ın mesleği nedir? Orhan Aydın eğitimi nedir, hangi üniversiteden mezundur? İşte detaylar!

Alistair Baran Blake Kimdir? Alistair Baran Blake mesleği nedir?

Alistair Baran Blake kimdir? Alistair Baran Blake’nin mesleği nedir? Alistair Baran Blake eğitimi nedir, hangi üniversiteden mezundur? İşte detaylar!

Mustafa Sarıoğlu nerede doğdu? Mustafa Sarıoğlu mesleği ne?

Mustafa Sarıoğlu kimdir? Mustafa Sarıoğlu’nun mesleği nedir? Mustafa Sarıoğlu hangi üniversiteden mezundur? İşte detaylar!

M. Tuğrul Tekbulut Kimdir? M. Tuğrul Tekbulut ne işle uğraşıyor?

M. Tuğrul Tekbulut kimdir? M. Tuğrul Tekbulut’un mesleği nedir? M. Tuğrul Tekbulut hangi üniversiteden mezundur? İşte detaylar!

Yurt dışı müteahhitlik sektörü 11 ayda yaklaşık 10 milyar dolarlık iş üstlendi!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Türk yurt dışı müteahhitlik sektörünün 2022 yılının ilk 11 aylık döneminde üstlendiği proje tutarı yaklaşık olarak 10 milyar dolar şeklinde oldu.

EGM 3 bin bekçi alımı ne zaman? Bekçi alım başvuru şartları nedir?

Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde bekçi olarak görev almak isteyenler yeni alımların ne zaman yapılacağı yoğun bir şekilde araştırıyorlar. EGM 3 bin bekçi alımı ne zaman? Bekçi alım başvuru şartları nedir? sorularının yanıtları merak ediliyor. İşte tüm detaylar...

müteahhitlik mesleği nedir Haberi

müteahhitlik mesleği nedir

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Başkanı Tahir Tellioğlu, "Türkiye'de hala müteahhitlik mesleğinin bir tarifi yok, bu çok ciddi bir eksiklik, ciddi bir ayıp. Önüne gelenin yapabildiği bir meslekten belli bir meslek disiplini, kalitesi beklemek mümkün değil" dedi.


Kadir Has Kongre Merkezi'nde Çevre ve Şehircilik Bakanlığının önderliğinde "Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Zirvesi" düzenlendi.


Burada konuşan Tellioğlu, kentsel dönüşüme ihtiyaç duyulmasının çeşitli nedenleri olduğunu, özellikle yaşanan Van depreminin hükümeti dönüşüm gibi radikal bir karar almaya yönelttiğini söyledi.


Bu kararın toplumun tüm kesimlerince desteklenmesi gerektiğini vurgulayan Tellioğlu, "Kararın hızlı bir şekilde alınması, Bakanlığın yeni kurulması, sektör mensuplarının bu işe çok hazırlıklı olmadan sürece girilmesi belli sıkıntıları da beraberinde getirdi. Kentsel dönüşüme neden olan sebepler ortadan kaldırılmadan kentsel dönüşümü sağlıklı şekilde gerçekleştirmek zor" diye konuştu.


Tellioğlu, kentsel dönüşüm...