24 / 04 / 2024

Müteahhitlik mesleği yasası

Müteahhitlik mesleği yasası

İnşaat sektöründe donanımsız kişilerin mesleği icra ediyor oluşu büyük tehlikelere yol açabilir. SİNPAŞ Yapı Genel Müdürü Ahmet Çelik, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Bakan Bolat: Müteahhitlik sektörünün BAE'deki iş hacmi 13 milyar dolara ulaştı!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türk firmalarının Birleşik Arap Emirlikleri'nde  350 milyon doların üzerinde yatırım yaptığını belirtti. Ayrıca Bolat, müteahhitlik sektörünün BAE'de iş hacminin ise 13 milyar dolara ulaştığını açıkladı.

Türkiye Müteahhitler Birliği'nden çağrı: Kamuya iş yapan küçük ve orta ölçekli müteahhitler af yasası kapsamına alınsın

Türk inşaat sektörünün en köklü sivil toplum örgütlerinden Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB),çaresizlik içinde teminat mektuplarını yakmak zorunda kalan ve cezalı duruma düşen müteahhitlik firmalarının, af yasası kapsamına alınması çağrısını yaptı.

Yurt dışı müteahhitlik sektörü 11 ayda yaklaşık 10 milyar dolarlık iş üstlendi!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Türk yurt dışı müteahhitlik sektörünün 2022 yılının ilk 11 aylık döneminde üstlendiği proje tutarı yaklaşık olarak 10 milyar dolar şeklinde oldu.

Müteahhitlik karneleri ve iş bitirme belgelerinin değerlendirme katsayıları 2022!

Yapı, tesis ve onarım işleri ihalelerinde kullanılan müteahhitlik karneleri ve iş bitirme belgelerinin 2022 yılına ait değerlendirme katsayıları hakkında tebliğ, bugünkü 31754 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı...

Emlak Konut GYO Denizli Merkezefendi projesi için Turgut Müteahhitlik'le sözleşme imzaladı!

Emlak Konut GYO tarafından ihale edilen Denizli Merkezefendi Projesi İkmal İnşaatı İşi'nin sözleşmesi, Yüklenici Turgut Müteahhitlik San. ve Tic. A.Ş. ile 24 Kasım tarihinde imzalandı. 

Yurtdışı Müteahhitlik Belgesi Tebliğinde Değişiklik 2021!

Yurtdışı Müteahhitlik Belgesi Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ bugünkü 31555 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Müteahhitlik belgesi için gerekli evraklar İstanbul!

Her müteahhitin bir inşaatın yapımını üstlenebilmesi için müteahhitlik yetki belgesi alması gerekiyor. Peki müteahhitlik belgesi nasıl alınıyor? İşte müteahhitlik belgesi için gerekli evraklar İstanbul...

İTO ve Bağdat Ticaret Odası Irak'ta müteahhitlik projeleri hayata geçirecek!

İTO ve Bağdat Ticaret Odası'ndan Irak'ın 100 milyar dolarlık müteahhitlik projeleri için iş birliği gerçekleştirecek. Firmalar Irak'ın yeniden imar edilmesinde önemli paya sahip olacak. 

Işık Müteahhitlik İnşaat Taahhüt Limited Şirketi kuruldu!

Işık Müteahhitlik İnşaat Taahhüt Limited Şirketi bugün Bağcılar'da 25 bin TL sermaye bedeli ile Mustafa Aydın tarafından kuruldu.

Referans Kartal Panorada için müteahhitlik sözleşmesi imzalandı!

Kiler GYO, İstanbul İli Kartal İlçesi 11371 ada 184 parsel ve 11466 ada 105 parselde gerçekleştirilecek olan Referans Kartal Panorada Projesi için Biskon Yapı A.Ş. ile müteahhitlik sözleşmesi imzaladı.

Katar'daki müteahhitlik işleri 20 milyar dolara yaklaştı!

Türkiye'nin Katar'da hayata geçirdiği inşaat projeleri her geçen gün artıyor. Katar'da Türk müteahhitlik işlerinin yatırımı 20 milyar dolara yaklaştı. 

Müteahhitlik şartları değişti!

Müteahhit olmak için yönetmeliğe yeni şartlar eklendi. Türkiye'de müteahhitlik yapmak isteyenler için gerekli olan yeni şartlar, bugünkü 31263 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı...

Dwidari Group Gayrimenkul Alım Satımı Ve Müteahhitlik Hizmetleri İthalat İhracat San.Tic.Ltd.Şti. kuruldu!

Dwidari Group Gayrimenkul Alım Satımı Ve Müteahhitlik Hizmetleri İthalat İhracat San.Tic.Ltd.Şti. bugün Şişli'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Mohamed Najıb Dwıdarı tarafından kuruldu.

Müteahhitlik mesleği yasası Haberi

Müteahhitlik mesleği yasası

İnşaat ve gayrimenkul sektörüne giriş konusunda önemli düzenlemelere ihtiyaç olduğunu söyleyen 

SİNPAŞ Yapı Genel Müdürü Ahmet Çelik, "Birçok ülkede belirli bir tanım ve standartla yürütülen müteahhitlik mesleğinin icrası ülkemizde kolay ve kontrolsüzdür. Tespit edilen 20 milyon civarındaki yapı stoğunun asgari 7 milyonu depreme dayanıksız yapılardan oluşuyor. Son 100 yılda 100 bin can ile iki milyon yapının kaybına neden olan deprem gerçeğine karşı en önemli tedbirlerden birisi de işi ehline bırakmaktan geçiyor" dedi.


MESLEK YASASI ÇIKARTILMALI 

-İnşaat sektörü birazcık sermayesi olan herkesin girdiği bir alan olmamalı. Fikirtepe'de bunun en bariz örneklerini gördük. Eninde sonunda  devlet eliyle götürülmek zorunda kalan işler oldu. 

-Gayrimenkul geliştirme ile inşaat taahhüt işleri tanım olarak birbirlerinden ayrılmalıdır. 

-Mesleğe giriş standardı, kamu, özel ve yurtdışı müteahhitlik hizmetleri olarak tasnif edilmeli. MESLEK YASASI...