25 / 04 / 2024

müzelerden elde edilen gelir

müzelerden elde edilen gelir

Kültür ve Turizm Bakanlığı, müze ve ören yerleri ile ticari faaliyetlerden elde edilen gelirin geçen yıla kıyasla 2014'te yüzde 39'luk artışla 435 milyon liraya çıktığını bildirdi.

Müzelerden 12,5 milyon liralık gelir elde edildi!

Ocak-kasım döneminde Antalya'da bulunan 4 müze ve 14 ören yerini yaklaşık 2,8 milyon kişi ziyaret etti, ziyaretlerden 12,5 milyon lira gelir elde edildi

Müze ve örenyerlerinden 280 milyon lira gelir elde edildi!

Kültür ve Turizm Bakanı Çelik: "Müze ve örenyerlerinden elde ettiğimiz gelir ilk 8 ayda 280 milyon liraya ulaştı. Bu rakamın yıl sonuna kadar 400 milyon lirayı aşmasını hedefliyoruz" dedi

Miras yoluyla elde edilen tarlalar artık kiralanabilecek!

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider, miras yoluyla elde edilen tarla, toprak ve bağ gibi taşınmazlara dair önemli bir duyuru yaptı. Bu gelişme milyonlarca tapu sahibini yakından ilgilendiriyor. Gizligider'in açıklamalarına göre tarla 2 yıl boyunca ekilmezse kiralanacak.

Mercedes-Benz’den Aksaray’a GES yatırımı! Toplam 22 bin 120 adet ağaç dikimine eş değer yarar sağlanacak!

Mercedes-Benz Türkiye, Aksaray Kamyon Fabrikası'nda 1.3 MWp kurulu gücünün bulunduğu güneş enerjisi santralini devreye aldı. Santral ile yıllık 900 ton karbon salımının önüne geçilmesi amaçlanırken elde edilen enerji ile çevreye 22 bin 120 adet ağaç dikimine eş değer yarar sağlanacak.

Milyonlara müjde! Tahsis edilen fatura ücretleri iade edilecek! Hesabınızı kontrol edin!

Konutlarda bir ay ücretsiz doğal gaz kararı yürürlüğe girmesinin ardından, EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz bedava doğal gaz kararına ilişkin açıklamada bulundu. Başkan Yılmaz, Tahsil edilen faturalar varsa iptal edilecek ve yurttaşlarımıza iade edilecek" dedi.

Şubat'ta 151 bin 416 gayrimenkul satış işlemi yapıldı! Elde edilen tapu harcı geliri şaşırttı! 

Türkiye genelinde geçtiğimiz şubat ayında 151 bin 416 gayrimenkul satış işlemi yapıldı. Bu işlemlerden elde edilen tapu harcı geliri şaşırttı...

Ocak ayında 250 bine yakın gayrimenkul satış işlemi yapıldı! Elde edilen tapu harcı geliri şaşırttı!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü verilerine göre,  Türkiye'de, geçen ay 249 bin 852 gayrimenkul satış işlemi yapıldı. Söz konusu satış işlemlerinden 4 milyar 131 milyon 727 bin 328 lira tapu harcı geliri elde edildi.

Koray GYO 2022'de ne kadar kira geliri elde etti? İşte o rakamlar!

Koray Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, 2022 yılı içerisinde kiralanmış gayrimenkullerinden elde edilen kira gelirini açıkladı. Peki Koray GYO 2022'de gayrimenkullerinden ne kadar kira geliri elde etti? İşte o rakamlar...

İnanlar İnşaat mağdurlarına TMSF'den müjde! Gayrimenkul satışıyla tapu hacizleri kaldırılacak! 

İnanlar İnşaat’ın mağdurlarına TMSF’den müjde geldi. TMSF’nin kayyım şeklinde görevlendirildiği İnanlar İnşaat’ın 144 gayrimenkulü paket halinde satılacak. Buradan elde edilen gelirle tapular üzerindeki hacizlerin kaldırılması planlanıyor...

Son 20 senede özelleştirilen gayrimenkullerden elde edilen gelir TBMM gündeminde!

CHP Kırklareli Milletvekili Türabi Kayan, özelleştirilen gayrimenkullerden elde edilen gelirlere ilişkin soru önergesi verdi. 

Türkiye en çok kripto para kazancı elde edilen 6'ncı ülke oldu! Yatırımlar katlandı! 

Kripto paradan en fazla kar elde edilen 6. ülke 4.5 milyar dolarla Türkiye olurken, tüm ülkelerde elde edilen kar tutarı 162.7 milyar dolar olarak açıklandı.

Elbirliği Mülkiyeti nedir? Elbirliği mülkiyeti paylı mülkiyete nasıl çevrilir?

Elbirliği mülkiyeti genellikle miras yolu ile elde edilen gayrimenkullerde görülmektedir. Bu tarz mülkiyetlerde tapu üzerinde ortakların isimleri yer alsa da kişilerin payları ve oraları belirtilmemiştir. Peki, elbirliği mülkiyeti paylı mülkiyete nasıl çevrilir? İşte elbirliği mülkiyeti hakkında bil

Kira geliri elde edenler dikkat! İşte merak edilen her şey!

Geçtiğimiz sene elde edilen konut kira gelirlerinin 7 bin TL'si gelir vergisinden istisna sayılacak. İstisnayı geçen gelirini beyan etmeyen veya eksik bildirenin bu hakkı kayboluyor. 2022 yılı için geçerli sayılacak konut istisna tutarı da 9 bin 500 TL olacak.

Tapu harcında tüm zamanların yıllık rekoru kırıldı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, tapuda gerçekleşen işlemlerden elde edilen harç geliri Kasım 2021 sonu itibarıyla 20 milyar TL'yi geçti ve geçen senenin tamamını geride bıraktı.

TOKİ ve Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nün 2002-2020 yılları arasındaki taşınmaz satışı mecliste!

2002-2020 yılları arasında TOKİ ve Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından yapılan taşınmaz satışı ve elde edilen gelir miktarı meclis gündemine taşındı. CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı konuya ilişkin soru önergesi verdi. 

müzelerden elde edilen gelir Haberi

müzelerden elde edilen gelir

Kültür ve Turizm Bakanlığı, müze ve ören yerleri ile ticari faaliyetlerden elde edilen gelirin geçen yıla kıyasla 2014'te yüzde 39'luk artışla 435 milyon liraya çıktığını bildirdi.


Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, Bakanlık, turizm sektörü ile kültür endüstrisinde, 2013 yılında tohumlarını ektiği ve 2014 yılında geliştirdiği yenilikçi politikaların olumlu geri dönüşlerini almaya devam ediyor. 


Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Bakanlığa bağlı birimlerin 1 Ocak-31 Aralık 2014 dönemi değerlendirme raporlarının sevindirici, verilerin ileriye dönük olarak da iyi sonuçlara işaret ettiğini belirtti.


-Ayasofya bu yıl da birinci oldu


Müze ve ören yerlerinden elde edilen gelirin 2014'te yüzde 39, "Müzekart +" satışlarının ise yüzde 100'ün üzerinde arttığını bildiren Çelik, şöyle dedi:


"Müze ve ören yerlerinden elde edilen gelirler 2002 yılında 26 milyon lira...