29 / 03 / 2024

niğde deprem 2020

niğde deprem 2020

Yüksek Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, “Konya çevresinin yakınında Mut kırık kuşağı ve Tuz Gölü kırık kuşağı var. Niğde'nin de hemen batısından Ecemiş kırığı geçiyor ve kuzeybatısından geçen Hasan Dağı açılma çatlağı var. Bunların üretebileceği deprem büyük olmaz" dedi.

Sivas, Kayseri ve Niğde bölgesinde tekrar deprem bekleniyor mu? Uzmanlar peş peşe açıkladı!

Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra artçı depremler olmaya devam etti. Büyük yıkıma neden olan depremlerden sonra Sivas, Kayseri ve Niğde’de de peş peşe depremler oldu. Bu depremler vatandaşları korkuturken tekrar depremin olup olmayacağı ise merak ediliyor.

Niğde Emlak Konutları 2020 yıl sonu değerleme raporu!

Emlak Konut GYO, Niğde Emlak Konutları Konut ve Ticaret İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenleme İşi "Niğde Emlak Konutları" projesi için hazırlatılan 2020 yıl sonu gayrimenkul değerleme raporunu yayınladı.

TOKİ Niğde Altunhisar alt gelir kura sonucu 2020 listesi!

TOKİ Niğde Altunhisar alt gelir kura sonucu 2020 listesi haberimizde yer alıyor. TOKİ Niğde Altunhisar alt gelir kura sonucu 2020 listesi ve proje detayları...

Ahmet Ercan'dan Niğde ve Konya depremleri açıklaması!

Yüksek Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, “Konya çevresinin yakınında Mut kırık kuşağı ve Tuz Gölü kırık kuşağı var. Niğde'nin de hemen batısından Ecemiş kırığı geçiyor ve kuzeybatısından geçen Hasan Dağı açılma çatlağı var. Bunların üretebileceği deprem büyük olmaz" dedi.

Niğde'de depremde 17'si ağır 143 ev hasar gördü!

Niğde Valisi Yılmaz Şimşek Niğde'nin Bor ilçesinde meydana gelen 5,1 büyüklüğündeki deprem sonrasında Obruk köyünde 17'si ağır olmak üzere 143 evin hasar aldığını açıkladı.

TOKİ Niğde kura sonuçları 14.07.2020 kazananlar listesi!

TOKİ Niğde kura sonuçları 14.07.2020 kazananlar listesi haberimizde yer alıyor. İşte TOKİ Niğde kura sonuçları 14.07.2020 kazananlar listesi ve TOKİ Niğde kura sonucu isim listesi...

TOKİ Niğde Çiftlik 2. Etap 2020 projesi satışa çıktı!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Niğde Çiftlik 2. Etap projesinde yer alan 5 adet konut için başvuru dönemi başladı.

Niğde Ulukışla TOKİ 2020 başvuruları başladı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Niğde Ulukışla 2020 projesinde yer alan konutlar bugün itibariyle satışa çıktı.

TOKİ Niğde Ulukışla 2020 başvuruları yarın başlıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Niğde Ulukışla 2020 projesi için başvurular yarın itibariyle başlıyor. 

TOKİ Niğde Hükümet Konağı ihalesi 23 Mart'ta!

Niğde Merkez Hükümet Konağı İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi 23 Mart 2020 tarihinde saat 14:30'da gerçekleştirilecek.

TOKİ Niğde Bor 2020 projesi satışa çıktı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Niğde Bor projesinde yer alan konutlar için başvurular başladı.

TOKİ Niğde Bor 2020 başvuruları başladı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Niğde Bor projesinde yer alan 16 adet konut bugün itibariyle satışa çıktı.

Ankara-Niğde otoyolu 2020'de açılacak!

Niğde Valisi Şimşek, "Gölbaşı'ndan başlayıp, Niğde Gölcük kavşağında sona erecek otoyol tamamlandığında Ankara-Niğde arasında mesafe kısalacak, yolda geçirdiğimiz vakit bize kalacak, daha önemlisi vatandaşlarımız bu sayede daha huzurlu ve güvenli bir yolculuk yapmış olacak" dedi...

niğde deprem 2020 Haberi

niğde deprem 2020

Son günlerde yaşanan depremlere ilişkin Yüksek Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, açıklamalarda bulundu.

Sözcü'den Müslüm Evci'nin haberine göre; Ercan, “Afrika Anakarası'nın Anadolu ve Ege'yi kaktırma hızı yılda 2 ile 3 santim iken, bugün 5-6 santimetreye çıktı. Konya, Niğde ve Isparta yöresini gerdiği yer ise Kıbrıs dalma batma kuşağı. Bu kuşak Kaş'tan başlayıp, İskenderun'a kadar uzanan bir yay biçiminde. Bunun dışında Suriye ve Irak'ın bulunduğu Arap Ana Kalkanı Anadolu'yu kuzeye kaktırıyor. Bir de İran'dan Anadolu'yu batıya doğru kaktırma güçleri var. Bu güçlerin altında Anadolu gerginliğini atmak üzere kırılıyor. Oluşan her kırığa biz deprem diyoruz. Bu gerilmeler devam ettikçe de bu depremler sürecek” diye konuştu.

EN GÜVENLİ BÖLGELER SALLANMAYA DEVAM EDİYOR

20 Eylül'de merkez üssü Niğde'nin Bor ilçesi olan 5,1 büyüklüğündeki depremin...