25 / 04 / 2024

Nihat Zeybekciden inşaatçılara ortak işler yapın çağrısı

Nihat Zeybekciden inşaatçılara ortak işler yapın çağrısı

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye'nin en önemli ihraç kalemlerinden bir tanesinin konut olduğunu dile getirerek inşaatçılara 'Ortak işler yapın' dedi.

Kalifiye inşaat elemanı eksikliği kentsel dönüşümün hızını kesiyor!

Depremlerin etkisiyle İstanbul gibi büyükşehirlerde hızlanan kentsel dönüşüm projelerinde, yüksek maaşlara rağmen kalifiye inşaat işçisi bulma sıkıntısı yaşanıyor.

Fidan, ‘MİT ve Dışişleri takipte’ demişti! KKTC’de inşaat sektöründe yabancılara yap-sat yasağı!

KKTC’de inşaat piyasasına son zamanlarda yabancı ilgisinin artması, Kıbrıs Türkleri arasında önce “Fiyatlar yükseliyor. Çocuklarımıza konut alamıyoruz” tartışmalarına, İsrail-Hamas çatışmasıyla da “Yahudiler Kıbrıs’ı satın alıyor” iddialarına neden oldu. Olayın ardından yeni bir gelişme yaşandı.

Yıllık inşaat malzemeleri ihracatı 29,86 milyar dolar!

Türkiye İMSAD tarafından hazırlanan İnşaat Malzemesi Sanayi Dış Ticaret Endeksi ağustos ayı sonuçları açıklandı. Sonuçlara göre inşaat malzemeleri ihracatı 2,63 milyar dolar oldu.

İnşaat sektöründe proje, imar ve altyapı sorunlarına çözüm bekleniyor!

Adana Ticaret Odası’nda inşaat sektörü ile ilgili değerlendirmelerde bulunan meslek grupları, sektörün her damarından kan aktığını dile getirdi ve proje, imar, altyapı gibi sıkıntılara çözüm beklediklerinin altını çizdi. İşte ayrıntılar...

Tiny House'lara rağbet arttı! İnşaat maliyeti de fatura da yok! Fiyatları 200 bin TL'den başlıyor!

Dünya genelinde “Tiny House” ve “Tiny Home” ismiyle bilinen Tiny House'lara rağbet arttı. Tiny House'larda inşaat maliyeti de fatura da yok. Peki Tiny House fiyatları ne kadar? İşte ayrıntılar...

Nihat Özbek İnşaat Taahhüt Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Nihat Özbek İnşaat Taahhüt Ticaret Anonim Şirketi bugün Fatih'te Emine Özbek tarafından kuruldu.

Rusya'da inşaat sektöründe maaşlar arttı!

Artan maaşlara karşı Rusya vatandaşlarının rağbet göstermediği inşaat sektöründe fiyatlar uçtu. İnşaat işçileri maaşları da 70 binden 80-90 bine çıktı.

Almanya'da inşaat malzemeleri perakende satışları yüzde 34,1 geriledi!

Almanya Federal İstatistik Ofisi (Destatis), perakende satışlara ilişkin şubat ayı geçici verilerini açıkladı. Açıklanan verilere göre; Şubat ayında inşaat malzemeleri perakende satışları yüzde 34,1 geriledi. 

İzmir Kaptan Mustafa Paşa İş Merkezi'nin inşaat çalışmaları meclis gündeminde!

İzmir'in Konak ilçesinde bulunan Kaptan Mustafa Paşa İş Merkezi'nin inşaat çalışmalarında tarihi kalıntılara rastlanması meclis gündemine taşındı. CHP'li Bakan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İnşaat sektörüne müjde! Garantörlüğün kapsamı genişliyor!

Otoyol, köprü, şehir hastanesi gibi büyük altyapı ihalelerini kazanan ama bankalardan kredi alamayan inşaatçılara müjde geldi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, ihaleyi alan şirketin borcuna kefil olacak.

Türk inşaat şirketleri, Çin’in ardından dünyada ikinci sırada!

Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu üyesi Nihat Zeybekçi yaptığı açıklamada, “Üçüncü ülkelerde iş birliği yapabiliriz. Türk inşaat şirketleri, Çin’in ardından dünyada ikinci sırada.” dedi.

Konak'ta Kaptan Mustafa Paşa İş Merkezi'nin inşaat çalışmaları TBMMde!

CHP İzmir MilŞletvekili Murat Bakan, İzmir'in Konak lçesinde bulunan Kaptan Mustafa Paşa İş Merkezi'nin inşaat çalışmalarında tarihi kalıntılara rastlanması meclis gündemine taşındı. CHP'li Bakan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İnşaat sektörünün CFO'ları dönüşüme liderlik ediyor!

Finans dünyasının ve kuruluşlarının güçlü, istikrarlı CFO'lara her zamankinden daha fazla ihtiyaçları var. İnşaat sektöründe işletmeleri istikrara kavuşturmak ve iyileştirmek için CFO'lara ihtiyaç duyuluyor.

Nihat Zeybekciden inşaatçılara ortak işler yapın çağrısı Haberi

Nihat Zeybekciden inşaatçılara ortak işler yapın çağrısı

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Bakanlığın, döviz kazandırıcı hizmetlerin yeniden tanımlanması konusunda önemli çalışmaları olduğunu belirterek, "Konutun buraya alınmasıyla ilgili, artı, ihracat sayılmasıyla ilgili de sonuna kadar sizinleyim, sizin taraftayım, bunu bilmenizi istiyorum" dedi.



Cityscape'in bilgi ortaklığı, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK), İstanbul Ticaret Odası (İTO), Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) ile Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin (TİM) desteğiyle sektöre yeni bir ivme kazandırmak için "Türk Gayrimenkul Sektörünün Körfez Yatırımcıları ile Buluşması" etkinliği gerçekleştirildi.



Katar, Kuveyt, Dubai, Suudi Arabistan gibi Körfez ülkelerinden gelen 50'ye yakın yabancı yatırımcı ve aracılık şirketinin katıldığı ve üç gün süren etkinliğin değerlendirme toplantısında konuşan Zeybekci, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2016) Elemeleri'nde Türkiye'nin İzlanda'yı yenip Fransa'daki finallere direkt katılma hakkı elde etmesine değindi.



Zeybekci, ülkenin, milletin gayret ettiğinde neler...