24 / 04 / 2024

Noterden arsa alınabilir mi

Noterden arsa alınabilir mi

Posta yazarı Tamer Heper, '2012‘de dedemden noter satışlı arsa aldım. Psikiyatri doktor raporu var. Amcam ve halamlar tarafından aldığım arsa bozulabilir mi?' sorusunu yanıtladı.

Arsa yatırımcıları dikkat! Arsa fiyatları neden yükseldi? Arsa alırken neye dikkat edilmeli?

Konut fiyatlarındaki yüksek fiyat artışları vatandaşların arsaya yönelmesini sağladı. Arsaya talebin artmasıyla arsa fiyatları da yükselmeye başladı. Peki  arsa alırken neye dikkat edilmeli?

Arsa fiyatları katlandı! Yabancı ve gurbetçiler durmadan arsa alıyor!

Geçen sene ilk defa arsa ve tarla satışları konutu geçti. Yerlilerin yanı sıra yabancı ve gurbetçiler de arsa alımlarını hızlandırdı. Yeşil Vadi Yönetim Kurulu Başkanı Rafet Orhan geçen sene arsa alan kişilerin yüzde 10'unu gurbetçilerin oluşturduğunu belirtti.

Yasal artışın üzerinde ödenen kira ev sahibinden geri alınabilir mi?

Kira fiyatlarındaki fahiş artışlar gündemden düşmüyor. Ülke genelinde barınma en büyük problem haline gelirken kiracıların kira fiyatlarıyla mücadelesi devam ediyor. Peki kira artışı ne kadar olmalı? Fazla ödenen kira ev sahibinden geri alınabilir mi?

KİPTAŞ'ın 2016'da yaptığı 300 milyon TL'lik arsa alım-satımı gündemde: Kamu zararı oluştu iddiası!

İBB şirketi KİPTAŞ'ın AK Parti dönemindeyken Başakşehir’de 300 milyon TL'lik arsa alım-satımının neden olduğu kamu zararı yeniden gündeme geldi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun danışmanı Murat Ongun, konu ile ilgili konuştu. 

Yatırımcılar için arsa alım satım kılavuzu! Arsa alıp satarken nelere dikkat edilmeli?

Yatırımcılar, arsa alıp satarken nelere dikkat edilmesi gerektiğini araştırıyor. Satılık arsaların püf noktaları, yatırımın getirisini maksimize etmek ve riskleri minimize etmek adına büyük önem taşıyor. İşte arsa alıp satarken dikkat edilmesi gerekenler...

Kardeşlere devredilen gayrimenkuller geri alınabilir mi? Miras bölüşenler aman dikkat!

Miras davalarında gayrimenkul paylaşımı ile ilgili problemler ortaya çıkabiliyor. Peki kardeşlere devredilen gayrimenkuller geri alınabilir mi? İşte ayrıntılar...

Türk Vatandaşlığı için son dakika gelişmesi! Yabancıların arsa alımında yapı şartı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla döviz karşılığı Türk vatandaşlığı alımına yönelik yeni karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Yeni değişiklikle beraber artık yabancıların taşınmaz alımıyla vatandaşlık kazanabilmesine ilişkin uygulamaya arsa üzerinde yapı bulunma şartı getirildi.

9.500 TL'ye hangi model ve marka telefon alınabilir? 

Milyonlarca gencin heyecanla beklediği vergisiz telefon ve bilgisayar kampanyasının detayları ortaya çıktı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tüm ayrıntıları açıkladı. Peki, 9.500 TL'ye hangi marka ve model telefon alınabilir? 

Ucuz arsa alıp ev yapmak isteyenlere müjde! 81 ilde çalışmalar başladı: İmarlı hazine arazileri geliyor...

Arsa alıp ev yapmak isteyen vatandaşlara müjdeli haberi Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki duyurdu. Bu kapsamda devlet arazilerini imara açarak satışa çıkaracak. İşte detaylar...

Çift Emekli Maaşı Alınabilir mi? Emekli vatandaşlar okusun

Çift Emekli Maaşı Alınabilir mi? Emekli vatandaşlar okusun Emekli vatandaşların son günlerde en çok merak ettiği konuların başında "Çift emekli ikramiyesi alınabilir mi?" sorusu geliyor. İşte yanıtı.

Çift maaş almak isteyenler acil bakın! SGK resmen tek tek açıkladı: Hem babadan hem de eşten emekli maaşı alınabilir mi?

Çift maaş almak isteyen pek çok vatandaş, hem babasından hem de eşinden maaş alıp alamayacağını merak ediyor. Peki hem babadan hem de eşten emekli maaşı alınabilir mi? Hemen SGK'nın tek tek açıkladığı bu detaylara bakın...

Arsa alırken tapuya gitmek şart mıdır? Arsa tapu alım işlemleri nasıl olur?

Yatırım fırsatları arasında değerlendirilen arsa alımı müşteriler için bazı önemli hususlara dikkat etmeyi gerektirir. Güvenli bir arsa bulmak, zaman alıcı ve meşakkatli bir süreç olabilir. Peki bu arsa alırken tapuya gitmek şart mı ve arsa tapu alım işlemi ve sözleşmesi nasıl olur?

Dul ve yetim maaşında son dakika! Hem anneden hem babadan yetim aylığı alınabilir mi? Detaylarıyla açıklandı! 

'Ölen anne ve babamdan yetim maaşı alabilir miyim?' sorusunun yanıtı merak ediliyor. Peki hem anneden hem babadan yetim aylığı alınabilir mi? İşte ayrıntılar...

Noterden arsa alınabilir mi Haberi

Noterden arsa alınabilir mi

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında bir okuyucusunun '2012‘de dedemden noter satışlı arsa aldım. Psikiyatri doktor raporu var. Amcam ve halamlar tarafından aldığım arsa bozulabilir mi?' sorusuna cevap verdi. İşte Tamer Heper'in yazısı...

2012‘de dedemden noter satışlı arsa aldım. Psikiyatri doktor raporu var. Amcam ve halamlar tarafından aldığım arsa bozulabilir mi? M. M.

Okuyucum noter satışı ile aldığı arsanın bozulup bozulmayacağını soruyor ya, hemen söyleyeyim ortada bozulacak bir şey yok. Zira okuyucum bu arsanın sahibi olmadı ki! Bir gayrimenkul ancak tapuda alınır ve satılır, noterde alınmaz satılmaz. Dolayısıyla okuyucum bu arsayı satın alamamış.

Daha önce defalarca yazdım, noterde yapılan satış olamaz, satış vaadi olabilir. Okuyucumun durumu bu ancak dede kendisine satış vaadinde bulunmuş. Bu satış vaadi sözleşmesinin içeriğinin incelenmesi gerekir...