19 / 04 / 2024

nükleer saldırıya dayanıklı sığınak ev

nükleer saldırıya dayanıklı sığınak ev

ABD'nin Colorado eyaletinde sıradan görünen bu evin değer tam 11.5 milyon dolar yani 24 milyon TL. Dışarıdan çok sade durmasına rağmen bu evi böylesine özel kılansa bir nükleer saldırı esnasında bile güvenli olması...

Kıbrıs'ta okul binalarının analiz raporları sır gibi saklanıyor! Okullar depreme ne kadar dayanıklı?

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) Başkanı Selma Eylem okulların depreme karşı dayanıklılığı konusunda hükümetin bir adım dahi atmadığını belirtti. 

Konut alımında vatandaşların ilk önceliği depreme dayanıklılık oldu!

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş ve Hatay merkezli olarak meydana gelen depremlerden sonra vatandaşlar konut alırken göz önünde bulundurduğu kriterlerin sırasını da değiştirdi. Buna göre dayanıklılık 1. sırayı aldı.

Arçelik CEO'sundan dayanıklı eşya piyasası için uyarı!

Arçelik CEO'su Hakan Bulgurlu, İngiliz Financial Times gazetesine verdiği söyleşide Avrupa dayanıklı eşya piyasası için 2024 yılının çok zor geçebileceği uyarısında bulundu. Bulgurlu, iç piyasada da büyük bir yavaşlama yaşanacağını kaydetti.

Siber saldırıların yeni kod adı: Sponsor! Medya, sağlık, teknoloji ve otomotiv şirketleri tehdit altında!

Dijitalleşmenin yaygınlaşmasıyla siber saldırılar da her geçen gün artıyor. Şimdi de ‘sponsor’ adı verilen yeni bir saldırı çeşidi türedi. Hem bireylerin hem kurumların siber saldırılara karşı dikkatli olması konusunda uzmanlar uyarıyor.

Depreme dayanıklı bina nasıl tasarlanır? Depreme dayanıklı olması için ne yapılmalıdır?

En yıkıcı doğal afetlerden biri olan deprem, can ve mal kaybına neden oluyor. Bu nedenle günümüzde depreme dayanıklı bina uygulamaları da yaygınlaştı. Peki depreme dayanıklı binalar nasıl yapılır ve depreme dayanıklı olması için ne yapılmalıdır?

Çelik ev fiyatları ne kadar? Çelik ev nedir, depreme dayanıklı mıdır?

Betonarme konut fiyatlarının zamlanmasından sonra gündeme gelen çelik ev fiyatlarının ne kadar olduğu merak ediliyor. Peki, Çelik ev fiyatları ne kadar? Çelik ev nedir, depreme dayanıklı mıdır?

Güney Koreli yatırımcılar nükleer yatırım için Türkiye’yi tercih etti

Güney Koreliler, nükleer yatırım için Türkiye’ye geliyor. Türkiye’nin ikinci nükleer santrali konusunda düşünülen Sinop için görüşme yapan Güney Koreliler Türkiye’ye gelecek.

Binalara deprem testi nasıl ve nereden yaptırılır? Deprem dayanıklılık sonucu kaç günde çıkar? Tek tek açıklandı! 

Oturduğu binanın sağlamlığından emin olmak isteyenler bina dayanıklılık testi ile ilgili detayları merak ediyor. Peki binalara deprem testi nasıl ve nereden yaptırılır? Deprem dayanıklılık sonucu kaç günde çıkar?

Mobil bankacılıkta büyük tehlike! Truva atı saldırıları ikiye katlandı!

Mobil bankacılık hizmetlerinin kullanımı giderek yaygınlaşırken, kullanıcıların siber saldırılara karşı da uyanık olması gerekiyor. Uzmanlar geçen yıl mobil bankacılık kullanıcılarını hedefleyen Truva Atı saldırılarının ikiye katlandığını belirterek bazı uyarılarda bulundu.

Depreme dayanıklı bina nasıl anlaşılır? Eviniz depreme dayanıklı mı değil mi? Herkes hemen bunlara baksın! 

6 Şubat tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremler, Türkiye'nin riskini yeniden gündeme getirdi. Depreme dayanıklı bina nasıl anlaşılır? Eviniz depreme dayanıklı mı değil mi? Herkes hemen bunlara baksın! 

Deprem konut sektörünü de etkiledi! Rusların konut alma iştahı azaldı! Artık onlar da deprem dayanıklılık raporu arıyor!

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve büyük yıkıma neden olan depremler, konut sektörünü de etkiliyor. Rusların konut alma iştahı azaldı! Artık onlar da deprem dayanıklılık raporu arıyor!  

Hollanda'ya depreme dayanıklı konut inşa etmeyi öğreten Türkiye'de yıkım neden fazla? 

Uzun süredir doğalgaz aramaları sebebiyle ülkenin kuzeyinde sürekli deprem meydana gelen Hollanda, dayanıklı yapı sorununu Türkiye’den çağrılan uzmanlar sayesinde çözüme kavuşturmuş. Peki Hollanda’ya depreme dayanıklı konut inşa etmeyi öğreten Türkiye'nin bu kadar fazla yıkım yaşamasının sebebi ne?

Deprem dayanıklılık testi nasıl yapılır? Depreme dayanıklılık testi için nereye başvurulur?

Deprem testi günün en çok araştırılan soruları arasında yer almaktadır. Vatandaşlar özellikle “Deprem dayanıklılık testi nasıl yapılır?” sorusuna yanıt arıyor. İşte detaylar!

nükleer saldırıya dayanıklı sığınak ev Haberi

nükleer saldırıya dayanıklı sığınak ev

ABD'nin Colorado eyaletinde sıradan görünen bu evin değer tam 11.5 milyon dolar yani 24 milyon TL. Dışarıdan çok sade durmasına rağmen bu evi böylesine özel kılansa bir nükleer saldırı esnasında bile güvenli olması. 390 metrekarelik bir alanın üzerine inşa edilen evin duvarları güçlendirilmiş sert çelikten yapılmış. Evin üzerinde ise 30 metrelik bir radyo kulesi bulunuyor. Radyo kulesinin üzerinde de helikopter pisti var. Bunların yanısıra, suyu 7 ayrı işlemden geçirerek arıtan bir sistem ile 4 ayrı güç üretme merkezi bulunuyor. Dahası olası elektrik ve doğalgaz kesintilerine karşı yerleştirilmiş jeneratörlerden başka evin çatısına güneşten ve rüzgârdan enerji üreten iki ayrı sistem inşa edilmiş. 10 yıl önce yapılan bu teknoloji harikası sığınak ev bir internet sitesinde satışa çıkartıldı. Bedel olarak da 11.5...