05 / 05 / 2024

Öğretmenler

Öğretmenler

Eğitim ödeneğine dair pek çok soru sorulmaktadır. Onlardan biri de “Eğitim ödeneği yattı mı?” işte detaylar!

Öğretmenlere eğitim ödeneği ne zaman verilecek 2022? Öğretmen kırtasiye parası ne kadar?

Öğretmenlere eğitim ödeneğinin ne zaman verileceği ve Öğretmen kırtasiye parası ne kadar olduğu merak ediliyor. İşte merak edilen detaylar!

Eyüpsultan'ın saçak parsellerinde dönüşüm tam gaz: Öğretmenler Sitesi'nde 388 birim için temel atıldı!

Eyüpsultan'ın saçak parsellerinde kentsel dönüşüm çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Dün Öğretmenler Sitesi'nin, yerinde dönüşümle 388 birimden oluşan depreme dayanıklı ve modern bir yapıya kavuşması için temel atma töreni yapıldı. 

Kıbrıs'ta okul binalarının analiz raporları sır gibi saklanıyor! Okullar depreme ne kadar dayanıklı?

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) Başkanı Selma Eylem okulların depreme karşı dayanıklılığı konusunda hükümetin bir adım dahi atmadığını belirtti. 

Binlerce öğretmen kira nedeniyle İstanbul’dan küçük şehirlere gidiyor!

24 Kasım Öğretmen Günü’nde konuşan öğretmenler geçim sıkıntısından ve kira fiyatlarından dert yandı. Öğretmenlerin fahiş kira fiyatları nedeniyle İstanbul’dan küçük kentlere gittiği belirtildi.

24 Kasım'da öğretmenlere yüzde 50 indirim! Bakan Uraloğlu'ndan son dakika 'Öğretmenler Günü' açıklaması!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu yaptığı son dakika açıklamada, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle 24-30 Kasım tarihleri arasında hızlı tren ve ana hatlarda öğretmenlere yüzde 50 indirim uygulanacağını açıkladı.

Öğretmenlere ikramiye müjdesi! 24 Kasım Öğretmenler Günü hediyesi için gözler Meclis'te...

Milyonlarca öğretmeni ilgilendiren ikramiye ile ilgili kanun teklifi hazırlanarak TBMM'ye sunuldu. 24 Kasım Öğretmenler Günü hediyesi için gözler TBMM'ye çevrildi. Temmuz ayında memur maaşına yapılan seyyanen zam ile en düşük öğretmen maaşı 15 bin 793 TL'den 26 bin 654 TL seviyesine çıkarılmıştı.

Sivas'a 54 bin metrekarelik millet bahçesi müjdesi!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Sivas Belediyesi tarafından 27 Haziran Öğretmenler Parkı ile yıkılan hastanenin yerleşkesi birleştirilerek inşa edilecek olan millet bahçesi ve kapalı otopark projesinde çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.

MEB’den son dakika kararı: Bu sene anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise için kaldırıldı

13-17 Kasım 2023 tarihleri arasında gerçekleşecek öğrenciler ve öğretmenler için hafta sonunu kapsayan 9 günlük bir tatile sadece bir hafta kaldı. Ancak bu uzun tatil dönemi öncesinde MEB, önemli bir kararı açıkladı. Bu karar özellikle de öğretmenleri ilgilendiriyor. İşte detaylar...

E-ticarette kasım ayı alışveriş çılgınlığına dikkat! Dolandırıcıların tuzağına düşmeyin!

Kasım ayında Öğretmenler Günü, Bekarlar Günü ve Alışveriş Cuması derken e-ticarette çok farklı kategorilerde indirimli alışveriş fırsatı tüketicileri bekliyor. Elektronik Ticaret İşletmecileri Derneği ise tüketicileri e-ticaretteki alışveriş tuzaklarına karşı uyardı.

Öğretmenlere resmi yazı ile yemek dağıtım görevi geldi!

Batman'daki bir okulda maddi durumu yetersiz olan öğrencilere yemek dağıtımı için öğretmenlere resmi bir görevlendirme yapıldı. Öğretmenler bu konuda resmi bir yazı ile bilgilendirilerek yemek dağıtımında görev aldı. Artık öğretmenlerin bu öğrencilere yemek dağıtımı yapmaları bekleniyor.

Memur maaşı ne kadar olacak? Öğretmenler ne kadar maaş alacak? Peş peşe açıklandı!

Memur ve memur emeklisinin iki senelik zam oranı ne olacak? Bundan sonraki süreçte neler yaşanacak? Taraflardan açıklamalar ne zaman gelecek? Zam oranı belli oldu mu? Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Halil Erdem Gültekin, katıldığı bir canlı yayında konu ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Emekliye ayrılacak öğretmenler ne kadar ikramiye ve maaş alacak?

Milli Eğitim Bakanlığı'nda 28 yıl boyunca görev yapan öğretmenin emekli maaşı ve ikramiyesi belli oldu. Peki, öğretmenler emekliliğe ayrılınca ne kadar maaş alacak? İşte detaylar...

Öğretmenler dikkat! Ek ders ücretlerinde yeni gelişme!

Asgari ücret, emekli ve memur maaşlarına yapılan zamdan sonra ek ders ücretleri de merak konusu oldu. Peki, haziran ayı ek ders ücretleri ne zaman yatacak?

Öğretmenler dikkat! Depremde etkilenen illerden bazıları Üçüncü Hizmet Bölgesi yapıldı! 

Depremde etkilenen şehir ve ilçelerden bir bölümü öğretmenler için Üçüncü Hizmet Bölgesi şeklinde güncellendi. İşte ayrıntılar...

Öğretmenler Haberi

Öğretmenler

Eğitim öğretim ödeneğinin yatıp yatmadığına dair milyonlarca kişi araştırma yapmaktadır. Eğitim öğretim ödeneğinin ne zaman yatacağına dair araştırmalar hız kesmeden devam ediyor. 12 Eylül Pazartesi günü ilk ders zili çalacak. Okulların açılmasına artık sayılı gün kala "Eğitim ödeneği ne zaman yatacak, yattı mı, eğitim ödeneği ne kadar?" şeklindeki sorular yanıtlanmayı bekliyor.

İşte öğretmenlere ödenecek eğitim öğretim ödeneğine dair merak edilen detaylar...

2022-2023 EĞİTİM ÖDENEĞİ NE KADARDIR?

Bakanlıktan il milli eğitim müdürlüklerine gönderilen yazıda, 2022 ve 2023 yıllarını kapsayan 6'ncı Dönem Toplu Sözleşme'nin 'Eğitim, Öğretim ve Bilim Hizmet Koluna İlişkin Toplu Sözleşme' bölümüne göre, öğretim yılına hazırlık ödeneğinin; 2022'de 1325 TL, 2023'te 1400 TL olarak ödeneceği duyuruldu.

Yazıda, Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu'nda yer alan; öğretim yılına hazırlık ödeneğinin, öğretim yılının başladığı aydan sonra...