19 / 04 / 2024

Orhan Dinç Mezarı Ulusal Fikir Yarışması ödül töreni

Orhan Dinç Mezarı Ulusal Fikir Yarışması ödül töreni

Orhan Dinç Mezarı Ulusal Fikir Yarışması sonuçları geçtiğimiz hafta açıklandı. Yarışmanın kolokyumu ve ödül töreni, 22 Haziran 2018 tarihinde TSMD Mimarlık Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Orhan Dinç Mezarı Ulusal Fikir Yarışması ödül töreni yapıldı!

Orhan Dinç Mezarı Ulusal Fikir Yarışması sonuçları geçtiğimiz hafta açıklandı. Yarışmanın kolokyumu ve ödül töreni, 22 Haziran 2018 tarihinde TSMD Mimarlık Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Şehzade Mehmed Orhan Osmanoğlu'nun kabri sembolik olarak yenilenebilecek!

Osmanlı Padişahı II. Abdülhamid'in torunu Şehzade Mehmed Orhan Osmanoğlu’nun tahrip edilen kabrinin bulunduğu yerde sembolik bir mezar taşı dikilebilecek. Osmanoğlu’nun kabri Cimetiere de l’Est mezarlığında bulunuyor.

Orhan Düzgün: Hacılar'da okullaşma oranını yüzde 100!

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, inceleme ve değerlendirme gezileri kapsamında son olarak Hacılar ilçesini ziyaret etti. Düzgün, Hacılar ilçesinde okullaşma oranının yüzde 100 olmasından dolayı mutluluk duyduğunu ifade etti...

Murat Dinç: Kepez'de kişi başına düşen yeşil alan oranını arttıracağız!

Dr. Murat Dinç, MHP Kepez ilçe başkanı Mehmet Seyyar ve Duraliler mahalle sakinleri katıldı. MHP Kepez belediye başkan adayı Dr. Murat Dinç mahallelilere projelerini anlattı ve somlarını yanıtladı.

Orhan Özcü: Yapılan bu yıkımlar, Gürsu'nun vitrinini oluşturacak makyaj çalışmalarıdır!

Belediye Başkanı Orhan Özcü: İlçemizin tarihine ışık tutan önemli yapıları yeniden canlandırdık ve işlevsel hale getirerek hizmete açtık. Fen İşleri Müdürlüğü'nce yapılan bu yıkımlar, Gürsu'nun vitrinini oluşturacak makyaj çalışmalarıdır" dedi.

Orhan Düzgün: Erciyes Kayak Merkezi'nin yolu 4 şeritli 19 metre genişliğinde!

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Türkiye’nin sayılı kış turizm merkezlerinden Erciyes’e ulaşımı sağlayan ana yolun geliş ve gidiş 4 şerit olmak üzere 19 metre genişliğinde modern bir yol olduğunu belirtti...

Orhan Nurduhan kimdir?

Bugün 500 milyon dolarlık proje yürüten Nursoy Şirketler Grubu'nun patronu olan Orhan Nurduhan kimdir? Orhan Nurduhan iş hayatına ne zaman ve nasıl atıldı? İşte Orhan Nurduhan'ın biyografisi...

Orhan Tan: İş hayatında emin adımlarla ilerlenmeli!

Ankara'nın ticari hayatında sergilediği başarı grafiğini, yaptığı hayır işleriyle zirveye taşıyan işadamı Orhan Tan, ticaretin inceliklerini SABAH Anadolu okurlarıyla paylaştı. Orhan Tan 'İş hayatında emin adımlarla ilerlenmeli' dedi...

Şebnem Dinçgör'ün Çubuklu Vadi'deki villası modern ve ferah tarzı ile dikkat çekiyor!

Şebnem Dinçgör 'ün oğlu Kerim ile yaşadığı Çubuklu Vadi'deki villa, modern ve ferah tarzı ile dikkat çekiyor. Dekorasyona meraklı Dinçgör, keyifle yaşayacağı evin kapılarını Bursa Hakimiyet Magazin'e açtı.

Orhan Batman: Turizmin en büyük problemi "her şey dahil" uygulaması!

Orhan Batman: "Ülke olarak turizmden elde ettiğimiz gelir, potansiyelin çok altında. Bunun en büyük nedeni turizmi çeşitlendirememiş olmamız ve özellikle kıyı şeridindeki turizmcilerin tercih ettiği 'her şey dahil' uygulaması." dedi

Orhan Birdal: 152 milyon yolcuya ulaşacağız!

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Orhan Birdal, Türkiye' de havayolu yolcu sayısının, bu sene sonu itibarıyla 152 milyona ulaşacağını tahmin ettiklerini bildirdi....

Rauf Denktaş'ın anıt mezarı bütçe yetersizliği nedeniyle yapılamıyor!

Milliyet Gazetesi'nin haberine göre; Ölümünün ikinci yıldönümü yaklaşan KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Denktaş’a yapılması planlanan anıt mezar bütçe yetersizliği nedeniyle yapılamıyor. Denktaş’ın çocukları ‘Vefasızlık yapılıyor’ diyor.

İrfan Dinç kimdir?

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan; 2014 Yerel Seçim Adayları arasında yer alan Çankırı Belediyesi mevcut başkanı İrfan Dinç kimdir? İrfan Dinç, belediye başkanlığına ne zaman seçildi?

Orhan Dinç Mezarı Ulusal Fikir Yarışması ödül töreni Haberi

Orhan Dinç Mezarı Ulusal Fikir Yarışması ödül töreni

Türk Serbest Mimarlar Derneği tarafından düzenlenen Orhan Dinç Mezarı Ulusal Fikir Yarışması sonuçları geçtiğimiz hafta açıklandı. Yarışmanın kolokyumu ve ödül töreni, 22 Haziran 2018 tarihinde TSMD Mimarlık Merkezi'nde yapıldı.

Kolokyuma, jüri üyeleri Yurdanur Sepkin (jüri başkanı), Aytek İtez, İlhan Kural ve Ercan Çoban ile danışman üye Evnur Dinç Korkan (aile adına) katıldı. Kolokyumun moderatörlüğünü ise Neşe İtez yaptı. Jüri üyeleri, yarışmanın amacını ve yarışmadaki değerlendirme kriterlerini aktardılar. Yarışmaya katılan projeleri 5 ana kriterde değerlendirdiklerini söyleyen İlhan Kural, kriterleri şu şekilde sıraladı:

- Ekonomik, özgün ve nitelikli mimari yaklaşım
- İşlevsel, estetik ve yenilikçi çözümlerin öne çıkarılması
- Malzemenin doğru kullanımı ve uygulanabilirlik
- Simgesellik (Orhan Dinç'in kişiliğini yansıtması)
- Tasarımın 3 kişiye hitap etmesi

Yarışmanın ilk turunda eleme yapılmadığını belirten jüri üyeleri,...