25 / 04 / 2024

Ortadoğulu yatırımcı

Ortadoğulu yatırımcı

Mütekabiliyet Yasası'nın çıkmasının ardından Arapların Türkiye'den konut alımında büyük artış yaşandı. Ortadoğulu ve de Körfez bölgesinden gelen yatırımcılar, özellikle de İstanbul'da gayrimenkul almayı tercih ediyor

Altında 'U' dönüşü! Gram altın 1.800 liranın altına geriledi! Altın yatırımcıları dikkat! 16 Ekim 2023 altın fiyatları

Altın fiyatları son zamanlarda Ortadoğu'daki gerilim ve  ABD faizleri zirveyi görmesi ile yukarı yönde hareket etti. Bugün ise güne düşüşle başlayan altın fiyatları yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyor. Bugün altın fiyatları ne kadar? Gram altın kaç lira? 16 Ekim 2023 canlı altın fiyatlar

Yatırımcılar ortodoks politikalara dönüş sinyalinden memnun

PricewaterhouseCoopers (PwC) Türkiye Kıdemli Ortağı Cenk Ulu, yeni hükümetin Ortodoks politikalara dönüş sinyalinin yatırımcılar tarafından pozitif karşılandığını ifade etti. Ulu, “Türkiye bir süredir yatırımcıların radarında. Bu ilginin devam etmesini bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Arap yatırımcı kentsel dönüşüme geliyor!

Pendik’te Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşüm projesini hayata geçiren Masar İnşaat’ın Başkanı Ghassan “Ortadoğulu yatırımcılar olarak Türkiye’yi çok seviyoruz. Arap yatırımcı kentsel dönüşüme girmek için fırsat bekliyor” şeklinde konuştu.

Yabancı konut yatırımcıları Boğaz'ı sevdi!

Ortadoğulu zengin yatırımcıların Boğaz'ın eşsiz manzarasına sahip yalı ve köşklere ilgisi artıyor. Boğaz'da yalı fiyatları ise 30 milyon liradan başlıyor.

Yabancı yatırımcılar yönünü Boğaz'a çevirdi!

Yabancı yatırımcılar yönünü Boğaz hattına çevirdi. Sahil şeridindeki 600 yalının 100'e yakınını yabancı yatırımcılar aldı. Boğaz hattını en çok tercih edenler ise Ortadoğulular.

Türkiye'deki konut projelerini Körfez yatırımcılarıyla buluşturan işbirliği!

Gayrimenkul bilgi ve pazarlama platformu Zingat.com, yatırım ortağı olan Ortadoğu'nun lider emlak platformu PropertyFinder ile Türkiye'deki konut projelerini Körfez yatırımcılarıyla buluşturan işbirliği yaptı..

Ortadoğu'lu yatırımcılardan Kanal İstanbul atağı!

Bölgede çok sayıda konut, ticari ve arsa stokuna sahip Hasanoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Hasanoğlu, Ortadoğu’lu yatırımcılardan ortaklık teklifleri aldıklarını söyledi...

Farilya Asia'ya Ortadoğulu yatırımcı ilgisi!

Ufuk İstanbul Mesken tarafından Pendik‘in hızla değerlenen Kaynarca bölgesinde geliştirilen Farilya Asia Projesi, 1.Türk–Arap Gayrimenkul ve Proje Fuarı'nda Ortadoğulu yatırımcılardan ilgi gördü.

Emlak ve inşaat firmaları Ortadoğulu yatırımcılarla buluştu!

Gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteren www.emlaksatan.com emlak ve inşaat firmaları ve Ortadoğu ülkelerinden gelen yatırımcılarla bir araya geldi.

İnegöl, Ortadoğulu yatırımcıların radarına girdi!

İnegöl, yabancı yatırımcıların radarına girmeye başladı. Özellikle mobilyada Ortadoğulu yatırımcıların ilgisi İnegöl'ün üzerinde..

Ordu'ya yabancı yatırımcıların ilgisi artıyor!

TIG Grup Uluslararası Yatırım Organizasyon CEO’su ve Maknoon Group Genel Müdürü Jamile Öztürk, Ortadoğu ve Körfez ülkelerinde ciddi yatırımları bulunduklarını ifade ederek, “Arap yatırımcılar olarak Karadeniz’de yatırım yapmayı düşünüyoruz” dedi.

Türkiye, yabancı gayrimenkul yatırımcıları için cazibe merkezi!

Ortadoğu, Körfez ve AB ülkelerinden gelen yatırımcılar, Evkalade tarafından Türkiye’nin önde gelen iş ve yaşam projelerinin sergilendiği CNR Expo Emlak Fuarı’nda ağırlandı. Yabancı yatırımcılar, ağırlıklı olarak rezidans ve ticari projelere ilgi gösterdi.

Ortadoğulu yatırımcılar CNR Emlak Fuarı’na geliyor!

Türkiye’nin önde gelen iş ve yaşam projelerinin sergileneceği CNR Emlak Fuarı’nda, Suudi Arabistan başta olmak üzere çok sayıda Ortadoğu, Körfez ve AB ülkelerinden gelen yatırımcılar ağırlanacak.

Ortadoğulu yatırımcı Haberi

Ortadoğulu yatırımcı


Güven sorunu yarattı: Kuveyt olmak üzere bazı körfez ülkesi vatandaşlarının paralarını ödemesine rağmen konutlarını alamamaları, Araplar'a Boğaz diye başka yerlerde konut satılması Türkiye'ye gayrimenkul piyasasına dönük güven sorunu yarattı. 


Mütekabiliyet Yasası'nın geçen yıl uygulanmaya başlamasıyla yabancılara gayrimenkul satışları da arttı. Bu süreçte daha önce Türkiye'den gayrimenkul satın alamayan Ortadoğulu ve Körfez bölgesinden gelen yatırımcılar, özellikle İstanbul'da gayrimenkul almayı tercih ediyor. 


Arap yatırımcılar Türkiye'de özellikle büyük metrekareli daireleri alıyorlar. 


Geçen yılın ilk 6 ayında 55 ülke yurttaşı Türkiye'den taşınmaz alırken, yasanın yürürlükte olduğu 2013'iin aynı döneminde sayı 88'e yükseldi. Mütekabiliyetin ardından Türkiye'den gayrimenkul alımına Arap ülkelerinden yoğun ilgi gösterildi. Ancak başta Kuveyt olmak üzere bazı körfez ülkesi vatandaşlarının paralarını ödemesine rağmen konutlarını alamamaları ya da Boğaz diye başka yerlerde konut satılması Türkiye'ye gayrimenkul...