29 / 03 / 2024

parselasyon kaç türe ayrılır

parselasyon kaç türe ayrılır

Parselasyon ham araziyi imar parseline dönüştürme işlemi olarak karşımıza çıkıyor. Parselasyon işleminin amacı nedir ve parselasyon kaç türe ayrılır sorularının cevapları haberimizin içinde yer alıyor..

Kiracı ev sahibi, ev sahibi kiracı oldu! Ev almak isteyenler yurt dışına kaçtı!

Ev sahibi kiracı kavgaları hız kesmeden devam ederken, Ekonomist Cihat Çiçek resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda Kiracının ev sahibi, ev sahibinin kiracı olduğunu söyleyerek, ev almak isteyenlerin yurt dışına kaçtığını belirtti.

ŞOK'tan 14 Şubat kataloğu! ŞOK'ta yarın kağıt havludan, gıdaya, elektonik eşya ve kişisel ürünlerde indirim firsatı!

ŞOK Marketler zinciri 14 Şubat 2024 aktüel ürünler kataloğunu paylaştı. Buna göre, yarın çeşitli ürünlerde indirim fırsatı sunuluyor. Sinbo Airfryer 2.999 TL, 6'lı Çelik Yemek Kaşığı / Çatalı 89,95 TL, 120x170 cm Koza Hai Peluş Halı 699 TL.

Borsadan iki ayda 912 bin yatırımcı kaçtı!

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, sosyal medya hesabı X'ten borsadan iki ayda 912 bin yatırımcının kaçtığını söyleyerek önemli açıklamalarda bulundu. İşte ayrıntılar...

A101'den bomba indirim! Papia 8'li kağıt havlu 59 TL'ye, çiçek balı 52 TL'ye düştü! A101 online aktüel ürünler kataloğu

A101 indirmli aktüel ürünler kataloğunu yayımladı. A101'de bu hafta 10 TL üzeri alışveriş yapanlar, Papia 8'li kağıt havluyu 59 TL'ye, çiçek balını 52 TL'ye alacak.

Merkez Bankası açıkladı! Kağıt 5 Türk Lira'lar tedavülden kalkıyor mu?

Cumhuriyet'in 100. yılı dolayısı ile 5 Türk Lira'lık madeni para basılmasının sonra , kağıt paraların tedavülde kalıp kalmayacağı vatandaşın merak ettiği konular arasında yer almakta. Buna göre, TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan, bu konudaki belirsizliğe açıklığa kavuşturdu. İşte ayrıntılar...

Yabancıya gayrimenkul satışında ipin ucu kaçtı, düzenleme şart!

Kıbrıs Türk Müteahhitler Birliği Başkanı Cafer Gürcafer, yapancılara gayrimenkul satışına ilişkin açıklama yaptı. Bu kapsamda Gürcafer, emlak satarken ipin ucunun kaçtığını ve düzenleme yapılması gerektiğini belirtti.

Happy Center’da Persil matik 149,95 TL’ye, kağıt havlu 44,90 TL’ye, süzme peynir 69,95 TL’ye düştü!

Happy Center’da 6 Kasım’a kadar dev indirimli ürünler raflarda olacak. Persil matik 149,95 TL’ye, kağıt havlu 44,90 TL’ye, süzme peynir 69,95 TL’ye düştü. İşte Happy Center 2 Ekim 2023 fiyat listesi...

Buket Töre Mimarlık İnşaat Taahhüt Dekorasyon Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Buket Töre Mimarlık İnşaat Taahhüt Dekorasyon Sanayi Ticaret Limited Şirketi Beykoz'da 500 bin TL sermaye bedeli ile Buket Töre tarafından kuruldu.

BİM'den koşturacak indirim geldi: Tuvalet kağıdı ve kağıt havluya büyük indirim

Tuvalet kağıdı ve kağıt havlu için BİM mağazasında büyük bir indirim kampanyası başladı. Acele edenler bu fırsattan yararlanabilirler. İşte bu indirimle ilgili tüm merak edilen detaylar...

Hmd Kağıt Reklam Organizasyon Metal İnşaat Elektrik Kimya Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Hmd Kağıt Reklam Organizasyon Metal İnşaat Elektrik Kimya Sanayi Ticaret Limited Şirketi Ataşehir'de 900 bin TL sermaye bedeli ile Hamdi Beydilli tarafından kuruldu.

Migros'ta 6'lı kağıt havlu ve 24'lü tuvalet kağıtlarında yüzde 50 indirim! Yetişen hemen alacak!

Migros yüzde 50 indirimli ürünlerinin listesini yayımladı. Bu kapsamda Migros'ta 6'lı kağıt havlu ve 24'lü tuvalet kağıtlarında yüzde 50 indirim! Yetişen hemen alacak.

Mobilya, kağıt ve orman ürünlerinin ihracatı 4,5 milyar doları aştı!

Türkiye'nin mobilya, kağıt ve orman ürünleri ihracatı ocak-temmuz arasındaki 7 aylık dönemde 4,5 milyar doları geçti. En fazla ihracat yapılan ülke 577,6 milyon dolarla Irak oldu.

Hakmar’da Bingo çamaşır suyu 27,95 TL’ye, Papia tuvalet kağıdı 86,95 TL’ye kağıt havlu 49,95 TL’ye düştü!

Uygun fiyatlarıyla bilinen Hakmar, yine A’dan Z’ye hemen her ürünüe indirim yaptı. Hakmar’ın yayımladığı aktüel ürünler kataloğuna göre Bingo çamaşır suyu 27,95 TL’ye, Papia tuvalet kağıdı 86,95 TL’ye kağıt havlu 49,95 TL’ye düştü. İşte Hakmar 18 Ağustos 2023 Cuma fiyat listesi...

parselasyon kaç türe ayrılır Haberi

parselasyon kaç türe ayrılır

Parselasyon işleminin amacı düzenli bir kentleşme sağlanması ve plan dahilindeki araziyi imar planına uygun hale getirmektir. Parselasyon işlemleri sırayla ifraz, tevhit ve tahsis uygulamalarından geçer.


Parselasyon kaç türe ayrılır?


1. İsteğe bağlı parselasyon


Bu parselasyon türü vatandaşların kendi tercihi olarak gerçekleşir. Kişi parselasyon hazırlıklarını kendi yürütür ve idareye başvurur. İdare tarafından parselasyon düzenlemesi sağlanır. Bu işlemde bütün maliklerin onayı gereklidir. Gelişme ve yerleşim alanlarının ikisinde de yapılır.


2. Zorunlu parselasyon


Bu perselasyon türünde ise maliklerin kendi isteği bulunmaz. Doğal afetle mücadele ya da imar planı uygulamarında karşımıza çıkan bu parselasyon türünde kamusal gereksinimler önemlidir. Kadastral mülkiyet sonrasında birleştirme ve şekillendirme evreleri tamamlandıktan sonra maliklere eşit şekilde bir şekilde dağıtılması zorunlu parselasyondur.



Peki imar planı uygulanırken nelere uyulmalıdır?


- Parselasyon sadece imar sınırları içerisinde kalan taşınmazlara uygulanır.


-...