26 / 04 / 2024

pasaport ücreti

pasaport ücreti

Pasaport harç ücretlerine 2023 yılında tarihi bir zam geleceği iddia edildi. İşte Pasaportta dudak uçuklatan zammın detayları!

10 yıllık pasaport ücreti ne kadar oldu? Yeniden değerleme oranı belirlendi...

Pasaport ücreti yeniden değerleme oranı olan yüzde 58,46 oranında zamlandığı açıklandı. 10 senelik pasaport ücreti, yüzde 58 zam ile 4 bin 943 liradan 7 bin 833 liraya artarken, pasaport defter ücreti 790 lira olduğu kaydedildi. İşte ayrıntılar...

Kimlik, pasaport ve ehliyet fiyatlarına yüzde 58 zam geldi!

2024 asgari ücretin belli olması ile noter kağıdı, beyanname, pasaport, kimlik ve sürücü belge fiyatlarına yaklaşık yüzde 58 zam geldi.  2024 ehliyet fiyatı ne kadar? Kimlik kartı kaç lira oldu? 2024 pasaport ücreti kaç lira? İşte 2024 ücretleri...

2024'te pasaport ücreti ne kadar olacak? Yüzde 58,46 zam kapıda!

Gelecek yıl pasaporta büyük zam geleceği ileri sürülüyor. Gelecek sene başında vergi, harç ve cezalara yapılacak zam oranı için belirleyici olan yeniden değerleme oranı yüzde 58,46 oldu. 

Pasaport harçlarına son dakika zammı! Resmi Gazete’de yayımlandı!

​​​​​​​Resmi Gazete'de yayımlanan kararla, harçlara yapılan yüzde 50 seviyesindeki zamla belirlenen yeni tarifeler belli oldu. Bu doğrultuda, 6 aylık pasaport ücreti bin 43 Türk Lirası oldu.

10 yıllık pasaport ücreti ne kadar 2023? Pasaport için gerekli evraklar neler?

Pasaport ücretleri yeni yıla girilmesiyle birlikte sıkça araştırılan konular arasında yer alıyor. Peki “10 yıllık pasaport ücreti ne kadar 2023? Pasaport için gerekli evraklar neler?” İşte detaylar!

2023 pasaport ücretleri ne kadar? Pasaport yenileme ücreti 2023?

Pasaport çıkaracak kişiler, 2023 pasaport fiyatlarını araştırıyor. Bu yüzden 2023 pasaport ücretlerine dair pek çok soru sorulmaktadır. İşte detaylar!

Pasaport 2023 harç ücreti belli oldu! 1-2-3-10 yıllık pasaport harç ve defter ücretleri ne kadar?

Pasaport 2023 harç ücreti belli oldu. Bu sene  pasaport harç ücretleri bu yıl yüzde 122 oranında artış yaşadı.. Peki, 1-2-3-10 yıllık pasaport harç ve defter ücretleri ne kadar? İşte 2023 pasaport fiyat ücreti...

Vergi ve harçlara rekor zam geliyor! Pasaport ücreti, trafik cezaları ve ehliyet harcı tam bu kadar olacak!

Yeniden değerleme oranı 2022 yılı için yüzde 122,93 şeklinde belirlendi. Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanan Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte vergi ve harçlara gelecek zamlar...

İpotek fekki ücreti yasal mı?

Bankalar konut kredisi geri ödemelerinin sonunda ipoteğin fekki işlemi içinde tüketiciden belli bir ücret talep edebiliyor. Peki, ipotek fekki ücreti yasal mı?

İpotek fekki ücreti ne kadar?

Konut kredisinin tamamının ödenmesi halinde, konut üzerindeki ipoteğin kaldırılması için ipotek fek yazısı alınması gerekiyor. Peki, ipotek fekki ücreti ne kadar?

İpotek fekki ücreti itiraz dilekçesi!

Konut kredisinin borcunun tamamının ödenmesi halinde gayrimenkul üzerindeki ipotek kaldırılabiliyor. Peki, bu süreçte ipotek fekki ücreti ödenir mi? İşte, ipotek fekki ücreti itiraz dilekçesi!

Konut kredisi ipotek fek ücreti!

Konutun kredi borcunun tamamı ödendikten sonra konutun üzerindeki ipoteğin kaldırılması amacı ile düzenlenen yazıya ipotek fek yazısı deniyor. İşte, konut kredisi ipotek fek ücreti!

Ev kredisi ekspertiz ücreti ne kadar?

Ev kredisi kullanarak, konut sahibi olmak isteyenlerin banka başvurusunun kabul edilmesinin ardından ekspertiz raporunun hazırlanması gerekiyor. Peki, ev kredisi ekspertiz ücreti ne kadar?

pasaport ücreti Haberi

pasaport ücreti

Pasaport ücretleri her yıl bir zam fulyasının içine giriyor. Üretici fiyat endeksinin artması, pasaport harç ücretlerinin 2023 yılında tarihi bir zamma maruz kalacağı endişesini doğurdu.

İşte güncel pasaport ücretleri ve 2023 yılı pasaport harç ücretlerine dair ortaya atılan endişenin detayları…

PASAPORT ÜCRETLERİNE ZAM MI GELECEK?

Her yıl zamlanan pasaport harç ücretlerine dair gelecek yıl için oluşabilecek zam ihtimali endişe yarattı. Bu senenin başında yüzde 36 olarak belirlenen yeniden değerleme oranı için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, oranı düşürme ya da artırma yetkisini pasaport ücretinde kullanmadı. Bu durumda da Yeniden Değerleme Oranı 2021 yılında yüzde 9,11 olarak belirlenmişti.

PASAPORT ÜCRETLERİ ŞİMDİ NE KADAR?

Yüzde 36 oranındaki yeniden değerleme sonrası 2022 yılında pasaport harçlarında fiyatları şu şekilde belirlendi; Pasaport defteri 180 lira iken 225 liraya yükseldi....