28 / 03 / 2024

Piyale Paşa Camiinin arazisindeki proje iptal mi edildi

Piyale Paşa Camiinin arazisindeki proje iptal mi edildi

Koruma Kurulu, Piyale Paşa Camii’nin tarihi bostanını yıkacak otopark projesini iptal ederek bostanı tescilledi. İlk kez bir bostan arazisi kültür varlığı olarak korumaya alındı.

Piyale Paşa Camii’nin arazisindeki otopark projesi iptal mi edildi?

Koruma Kurulu, Piyale Paşa Camii’nin tarihi bostanını yıkacak otopark projesini iptal ederek bostanı tescilledi. İlk kez bir bostan arazisi kültür varlığı olarak korumaya alındı.

İzmir Paşa Konağı'nda restorasyon çalışmaları başladı!

2011 yılında İzmir Mustafa Kemal Sahil Bulvarı üzerindeki eski Paşa Konağı binasını Milli Savunma Bakanlığı'ndan alan Katip Çelebi Üniversitesi, binanın restore çalışmalarını başlattı ve binaya tabelasını astı.

Rüstem Paşa Camisi ramazanda büyük ilgi görüyor!

Sakarya Sapanca'da Kanuni Sultan Süleyman'ın damadı olan Sadrazam Rüstem Paşa tarafından 1554 yılında Mimar Sinan'a yaptırılan tarihi Rüstem Paşa Camisi, ramazan nedeniyle yoğun ilgi görüyor.

1935 yılında Ziya Paşa Medresesi 420 liraya kiraya verilecekmiş!

1935 yılında Süleymaniye'de bulunan on odaya sahip Ziya Paşa Medresesi yıllık 420 liraya kiraya verilecekmiş. Yine aynı ilanda Ahmediye Medresesi'nin bir odasının yıllık kirası bedeli 36 liraymış.

1934 yılında Galata'da 1850 metrekare arsa İskender Paşa Vakfı tarafından 9 bin 500 liraya satılıkmış!

1934 yılında, Şahkolu Mahallesi'nde Galata'da yer alan 1850 metrekare büyüklüğündeki arsa İskender Paşa Vakfı tarafından 9 bin 500 liraya satılacakmış. 1934 yılında bir öğretmen 10 aylık geliriyle Galata'da bir arsa sahibi olabilmekteymiş.

1934 yılında Galata'da 1850 metrekare arsa İskender Paşa Vakfı tarafından 9 bin 500 liraya satılıkmış!

1934 yılında, Şahkolu Mahallesi'nde Galata Mevlihanesi'nin arkasında yer alan 1850 metrekare büyüklüğündeki arsa İskender Paşa Vakfı tarafından 9 bin 500 liraya satılacakmış. 1934 yılında bir öğretmen 10 aylık geliriyle Galata'da bir arsa sahibi olabilmek

1934 yılında Çorlulu Evvel ve Sani Ali Paşa Medreseleri 58 buçuk lira teminatla kiralıkmış!

1934 yılında İstanbul Belediyesi tarafından verilen ilanda Çorlulu Evvel ve Sani Ali Paşa medreseleri 58 buçuk lira teminatla kiraya verilecekmiş. Üsküdar'da bir ev 4 buçuk lira teminatla kiraya verilecekmiş.

Tarihi Sakarya Rüstem Paşa Camisi ramazanda yoğun ilgi görüyor!

Sakarya'da Kanuni Sultan Süleyman'ın damadı Sadrazam Rüstem Paşa tarafından 1554 yılında Mimar Sinan'a yaptırılan ve bugüne kadar birçok tadilata uğrayan tarihi Rüstem Paşa Camisi, ramazanda yoğun ilgi görüyor

Tarihi İshak Paşa hamamı satılıyor!

Fatih Sultan Mehmet döneminde inşa edilen, Sultanahmet’teki 550 yıllık tarihi İshak Paşa hamamı satılığa çıktı. Uzun yıllardan beri ardiye olarak kullanılan hamam 6 milyon dolara alıcı bekliyor...

Finia Paşa Park Evleri fiyatları!

İstanbul Anadolu Yakası Pendik'te Finia Yapı tarafından konumlandırılan Finia Paşa Park Evleri fiyatları ile ilgili bilgileri haberimizde bulabilirsiniz. Projeden konut satın almak için banka kredisi kullanılabiliyor.

Hüseyin Avni Paşa Köşkü’nün itfaiye raporu yayınlandı!

Hüseyin Avni Paşa Korusu’ndaki Hüseyin Avni Paşa Köşkü’nü kül eden yangınla ilgili itfaiye raporu kundaklama şüphelerini arttırdı. Yapılan araştırmada yangına neden olabilecek herhangi bir unsura rastlanılmadığı belirtiliyor

İzzet Mehmet Paşa Camii 2 asırdan beri ayakta!

Padişah 3. Selim döneminde sadrazam İzzet Mehmet Paşa tarafından yaptırılan Karabük'ün Safranbolu ilçesinde minaresinin yıkılması halinde ustasının boynunun vurulacağı rivayet edilen İzzet Mehmet Paşa Camii 2 asırdan beri ayakta...

Ağrı Ramazan Fuarı'nda İshak Paşa Sarayı'nın maketi sergilenecek!

882 metrekare alan üzerine kurulmuş olan Ramazan fuarında, İshak Paşa Sarayı'nın 1/100 ölçekli maketi sergilenecek. Maket dışında İshak Paşa Sarayı'nın 1800'lü yıllarda Texter tarafından çizilmiş gravür resmi de sergilenecek.

Piyale Paşa Camiinin arazisindeki proje iptal mi edildi Haberi

Piyale Paşa Camiinin arazisindeki proje iptal mi edildi

Mimar Sinan tarafından inşa edilen Piyale Paşa Camii’ne 16. yy’da gelir sağlayan bostan arazisini yıkacak otopark projesi İstanbul 2 No’lu Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu’nun kararıyla iptal edildi. Arkeologlar Derneği’nin tescil başvurusu üzerine karar alan 2 No’lu Kurul, bostanı caminin kültürel peyzajının bir parçası sayarak koruma altına aldı. Koruma Kurulu kararında Piyale Paşa bostanının “16. yüzyıldan itibaren Büyük Piyale Paşa Camii ve külliyesinin akarı olarak kullanıldığı anlaşılan, camilerin giderlerini karşılamak için vakıflara gelir sağlayan bostanların günümüze ulaşan son örneği” olduğu belirtildi. Bostanın “kültürel ve estetik değeri bulunması, cami-bostan birlikteliğinden geriye kalan örneğini temsil etmesi” nedenleriyle Osmanlı tarım teknolojisinin mimari unsuru olan su kuyusu ve havuz ile birlikte bütüncül olarak 2863 sayılı yasa kapsamında tescil edilmesine karar verildi. Böylece ilk kez...