26 / 04 / 2024

Plazalar vadisi boşaldı mı

Plazalar vadisi boşaldı mı

İstanbul'un plazalar vadisi Levent, Maslak, Zincirlikuyu ve Gayrettepe'de çok sayıda iş yeri ve plaza satılığa çıkarıldı. Yetkililer bu satışların birincil nedeni olarak şirketlerin operasyonlarını küçültmesi, daha uygun bölgeye taşınması ve yabancı firmaların Türkiye'den çıkması olduğunu belirtiyor

Yalova'da Arap vatandaşlar aldıkları evleri boş tutuyor! 

Yabancıya konut satışı son günlerde yine sık sık gündeme geliyor. CHP Yalova Milletvekili Tahsin Becan, Yalova'da Arap vatandaşların aldıkları evleri satmadıklarına, kiraya vermediklerine, boş tuttuklarına dikkat çekti. 

Ahmet Ercan'dan Düzce depremi açıklaması!

Düzce'de meydana gelen 5.2 büyüklüğündeki depremle ilgili açıklama yapan Deprem Uzmanı Ahmet Ercan "Orada bir enerji açığı vardı. Oradaki enerji boşaldı. 1999 depreminde enerji açığı vardı boşaldı" şeklinde konuştu.

İstanbullular ev bulamıyor!

Megakent İstanbul'da kiralık ev bulma sorunu gün geçtikçe büyüyor. Öyle ki bazı emlakçıların vitrinleri tamamen boşaldı

Seda Sayan Sarıyer'den 4 milyon dolara villa satın aldı!

Emlak zengini sanatçılardan Seda Sayan Sarıyer Büyükdere'den 4 milyon dolara villa satın aldı. Gayrettepe'den Boğaz'a taşınacak olan Sayan şimdilerde yeni evini tamir ettiriyor.

Demet Mutlu 205 milyon TL'ye yalı aldı!

Trendyol'un kurucusu Demet Mutlu, Boğaziçi'nin en ünlü yalılarından Kıbrıslı Yalısı'nın Üründül ailesine ait olan kısmını satın aldı.

Bahçeşehir Eğitim ve Yaşam Vadisi inşaatında sona gelindi!

Başakşehir’in ilk fen lisesinin içerisinde yer aldığı Bahçeşehir Eğitim ve Yaşam Vadisi’nde inşaat çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Dev külliyenin inşaatının Mayıs ayında tamamlanması bekleniyor.

Kim Kardashian ile Kanye West'in boşanma davasında ev ayrıntısı!

Boşanma aşamasında olan Kim Kardashian ile Kanye West'in mahkeme belgeleri basına sızıyor. Çiftin, "Uzlaşmaz farklılıklar" nedeniyle ayrılık kararı aldığının ortaya çıkmasından sonra şimdi de ikilinin evlilik sürecinde yaşadığı evin Kardashian'da kalacağı öğrenildi. 

Boşanmada mal paylaşımı nasıl yapılır?

Posta yazarı Tamer Heper 'Eşimle boşanıp altı yaşındaki çocuğumuzu kendisine bırakmaya dahi razı oldum. Ancak kendisi boşanmaya yanaşmıyor, nedeni tahminim evlilik birliği içinde satın aldığımız daire. Eşimin bu koşullarda boşanma halinde mal paylaşımında hakkı var mı?' sorusunu cevapladı.

Oracle, Silikon Vadisi'nden taşınıyor!

Teknoloji devi Oracle, şirket merkezini Silikon Vadisi'nden Texas’ın başkenti Austin'e taşıma kararı aldı. 

Şafak Sezer Toskana Vadisi'ndeki villasını 9.7 milyon TL'ye satıyor!

Yer aldığı sayısız dizi ve film projeleri ile Türkiye'nin sevilen isimlerinden olmayı başaran Şafak Sezer 2011 senesinde Büyükçekmece'deki Toskana Vadisi'nden 7.3 milyon TL'ye satın aldığı villasını 9.7 milyon TL'ye satıyor...

Göztepe-Ümraniye metro inşaatında kaza: 2 yaralı!

Kadıköy Sahrayı Cedid Mahallesi'ndeki Göztepe Ümraniye metro inşaatında vinç halatı boşaldı, aşağıda çalışma yapan iki işçi yaralandı.

Zendaya, San Fernando Vadisi'nde yeni ev aldı!

Genç yıldız Zendaya Fernando Vadisi'nde yeni bir ev aldı. Ünlü isim 6 yatak odası, 7 banyosu bulunan ev için 4 dolar ödedi. 

8 maddede sitelerde kullanma yerlerinin boşaltılması!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, "Sitelerde kullanma yerlerinin boşaltılması" konusunu Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

Plazalar vadisi boşaldı mı Haberi

Plazalar vadisi boşaldı mı

Sözcü gazetesinden Derin Gökçe'nin haberine göre, Maslak, Levent, Zincirlikuyu, ve Gayrettepe gibi semtlerde yer alan çok sayıda iş merkezi ve bankalar kira maliyetlerini düşürmek amacıyla Anadolu Yakasına (Maltepe, Ataşehir) taşınıyor. Bu sebeple daha önce hınca hınç dolu olan bu semtler artık eskisi kadar da dolu değil. Kimi plaza sahibi içinde kiracılı haliyle plazasını satarken kimisi ise boş bir şekilde satıyor.

İMAR BARIŞI ÖNEMLİ RİSK

İmar barışı ile dairelerin ticari kullanıma geçebilecek olmasının, ofis stoğu açısından önemli bir risk oluşturduğunu dile getiren Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, Sözcü gazetesine yaptığı açıklamada, “İmar Barışı’nda dairelerin artık ticari kullanıma geçebilecek olması plaza satışlarını ve kiralık plaza satışlarını artırmış durumda. Daha önce daire olarak inşaa edilen ve vergilendirilen yapılar yüzde 18 yerine...