29 / 03 / 2024

prefabrik ev için imar izni gerekir mi

prefabrik ev için imar izni gerekir mi

Prefabrik evler, kısa zamanda, hızlı ve çabuk yapılabiliyor. İstenildiğinde sökülüp yere başka yere montajı yapılabilen prefabrik evler her türlü amaca göre uygulanabiliyor. Peki, prefabrik ev için imar izni gerekir mi?

Evini boş tutanlar dikkat! Boş ev için kira vergisi ödenecek mi? Şimdi açıklandı!

Kira geliri elde eden mülk sahiplerinin 1 Mart tarihinden itibaren beyanname verme süreçleri başladı. Peki boş ev için kira vergisi ödenecek mi?

Devlet desteği ile prefabrik ev nasıl yaptırılır?

Prefabrik ev yaptırmak için fiyat araştırması yapan vatandaşlar devlet desteklerini de merak edip araştırıyorlar. Buna göre, devlet desteği ile 89.900 TL’ye prefabrik ev nasıl yaptırılır?

Son dakika: Malatya'da 310 prefabrik ev için düğmeye basıldı! Hatay'da 2 bin 355 köy evinde sona gelindi!

Deprem bölgesindeki konut inşaat çalışmaları tam gaz devam ediyor. Bu kapsamda Malatya'ya 310 prefabrik konut için imzalar atıldı. Hatay'ın 13 ilçesindeki 2 bin 355 köy evi için çalışmalar hızlandırıldı.

Merkez Bankası, Hafize Gaye Erkan'ın evi için 35 bin TL kira ödüyor iddiası!

İstanbul'da konut kiralarının çok pahalı olmasından yakınıp, annesinde kaldığını açıklayan TCMB Başkan Gaye Erkan için kiralanan ev için, aidat ile beraber 49 bin TL ödeme yapılıyor. İşte ayrıntılar...

Mesa Panorama'da yılın son fırsatı! Sınırlı sayıda ev için 24 ay vade ve 0 faiz avantajı!

55 yıldır güven ve kalite inşa eden Mesa’nın, Mesa Panorama Maltepe projesinde yılın son fırsatı sunuluyor. Paylaşılan detaylara göre projede yer alan sınırlı sayıda  ev için 24 ay vade ve 0 faiz avantajı sunuluyor.

1+1, 2+1, 3+1 ucuz fiyata konut sahibi olmak için fırsat! Ekonomik prefabrik ev fiyatları ayyuka çıktı! 241 bin TL'den..

Prefabrik ev almak isteyenlere güzel haber geldi. 1+1, 2+1, 3+1 ucuz fiyata konut sahibi olmak için büyük fırsat! Ekonomik prefabrik ev fiyatları ayyuka çıktı! 295 bin TL'den başlıyor... İşte detaylar...

Kaçak prefabrik ev yapmanın cezası ne kadar?

Kolay kullanımından dolayı tercih edilen bütün prefabrik yapılar için ruhsat izni alınması gerekiyor. Aksi durumda kaçak yapı olan prefabrik evler için ceza kesiliyor.

Devletten prefabrik ev desteği detayları!

Eylül ayında duyurulan özel prefabrik ev fırsatlarıyla, devletin sunduğu desteklerle uygun fiyatlarla ev sahibi olma şansını yakalayabilir ve birçok avantajdan yararlanabilirsiniz. İşte güncel prefabrik evler için devletin sağladığı desteklerle ilgili ayrıntılar haberin devamında...

İkinci evini alacaklar dikkat! 4 milyon TL'lik bir ev için 900 bin TL kredi alınabilecek!

Ev fiyatlarında yaşanan fahiş artışların engellenmesi amacıyla BDDK’nın ikinci evini alacaklara banka kredisi oranını yüzde 22,5’e düşürmesinin etkileri sık sık gündem oluyor. Artık 4 milyon TL'lik bir ev için 900 bin TL kredi alınabilecek. Fiyatlar düşecek mi? 

Mirasçıya kalan ev için emlak vergisi ödemek zorunda mı?

Emlak vergisi, gayrimenkul sahiplerinin belirli dönemlerde ödemesi gereken bir vergi türüdür. Bu verginin mirasçılara kaldığında ödenip ödenmeme durumu merak ediliyor. Peki mirasçılar bu vergi türünü ödemek zorunda mı? İşte ev için emlak vergisinin miras durumunda ödenme durumu...

75 metrekare prefabrik evde kampanya! İşte metrekare metrekare prefabrik ev fiyatları!

Prefabrik evlerin özellikleri ve fiyatları şu sıralarda gündemde yer alıyor. Bu konut tipi ile ilgilenen kişiler fiyat araştırmasına devam ediyor. İşte prefabrik evler için yapılan kampanyalar!

Prefabrik ev için arsa büyüklüğü ne kadar olmalıdır?

Prefabrik evi kendi arsasına yaptırmayı düşünen vatandaşlar, ne kadar arsanın gerekli olduğunu araştırmaktadır. İşte detaylar!

Prefabrik evlerde yaşam kolay mı? Prefabrik ev için izin almak gerekli mi? İşte merak edilen detaylar

Deprem ile birlikte prefabrik evler özellikle deprem bölgelerinde hayatımıza iyice dahil oldu. Doğal olarak prefabrik evler ile ilgili merak edilenler de artıyor.

prefabrik ev için imar izni gerekir mi Haberi

prefabrik ev için imar izni gerekir mi

Prefabrik ev için imar izni gerekir mi?

3194 sayılı İmar Kanunu’nu gereğince yapı; karada ve suda, daimi veya muvakkat, resmi ve hususi yer altı ve yerüstü inşaatı ile bunların ilave, değişiklik ve tamirlerini içine alan sabit ve müteharrik tesisler olarak ifade ediliyor.


Buna göre, prefabrik evler de yapı tanımı dahilinde yer alıyor. Peki, prefabrik evler nasıl yapılır? Prefabrik ev için imar izni gerekir mi?


Prefabrik ev için imar izni..

Prefabrik yapılar, Kanun uyarınca yapı tanımına girdiğinden, yapım şekli prefabrik olan bu yapılara da bu madde hükümlerinin uygulanması gerekmekte olup, mevzuat ile prefabrik yapılar için ayrıca bir istisna bulunmuyor.


Prefabrik ev için imar izninin alınması gerekiyor. Yapı ruhsatı almak için belediye veya il özel idaresinin imar birimine yapı sahipleri veya kanuni vekillerince dilekçe ile müracaat...