29 / 03 / 2024

REIDIN ilçe değerlendirmesi

REIDIN ilçe değerlendirmesi

REIDIN, Sosyo-Ekonomik Derecelendirme ( SED ) ile Adana, Ankara, Antalya, Bursa, İstanbul, İzmir ve Kocaeli illerine ait, ilçe ve mahallelerin 2013 yıl sonu değerlendirmesini yayınladı.

Markalı konut projelerinde aidat rekortmeni ilçe belli oldu!

Gayrimenkul sektörünün lider analitik veri sağlayıcısı REIDIN merakla beklenen '2023 yılı Markalı Konut Projeleri Aidat Raporu'nu yayınladı. İşte markalı konut projelerinde aidat rekortmeni ilçe...

İstanbul'da en ucuz, en pahalı ev nerede? İşte ilçe ilçe rakamlar...

İstanbul'da ortalama konut ve kira fiyatları ile ilgili değerlendirmeler devam ediyor. Aylık bazda bazı ilçelerde yüzde 10'u aşan yükselişler görüldü. Peki İstanbul'da en ucuz en pahalı ev nerede? İşte ilçe ilçe rakamlar...

İstanbul'da en ucuz konut sitesi aidatı 575 TL oldu! İşte ilçe ilçe 100 metrekarelik daire için ödenen aidatlar...

EVA Gayrimenkul Değerleme Değerleme tarafından yapılan araştırmaya göre İstanbul’da aidatlar son bir sene içinde yüzde 40 ile yüzde 154 arasında yükseldi. İstanbul'da en ucuz konut sitesi aidatı 575 TL oldu! İşte ilçe ilçe 100 metrekarelik daire için ödenen aidatlar...

Bakan Özhaseki  İstanbul'daki ilçe belediyelerini depreme karşı uyardı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul'daki ilçe belediyelerine depreme hazırlık konusunda çağrıda bulundu. Özhaseki, ilçe belediyelerinin vatandaşlarla birebir görüşerek, deprem hazırlık çalışmalarına katkı sağlamalarını istedi.

İstanbul'da konut fiyatları uçtu! İlçe ilçe fiyatlardaki artış belli oldu! Ev alacaklar dikkat! 

Türkiye'de geçtiğimiz sene Şubat'ta 924 bin TL olan ortalama satılık ev fiyatı Şubat 2023 sonu itibarıyla 2 milyon 146 bin TL'yi geçti. İlçe ilçe fiyat artışları listelendi. 

Veriler peş peşe duyuruldu! İşte Türkiye genelinde en fazla konutun satıldığı ilçe!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, geçtiğimiz sene Türkiye genelinde satış rakamı 20'yi geçen ilçe sayısı 598 oldu. Peki bu veriler ışığında bakıldığında 2022’de en fazla konut hangi ilçede satıldı?

Altının 4 ay sonra geleceği rakam! Analistler peş peşe açıkladı! 1000 değil 1200 değil o rakamı görecek! Uyumadan bakın!

Piyasalarda yaşanan hareketliliğin ardından bir çok kişi gram altının geleceği seviyeyi araştırırken, Analistler öyle bir açıklama yaptı ki... 1000 değil 1200 değil o rakamı görecek! Uyumadan önce bu haberi okuyun, pişman olmayın!

Doların 22 gün sonra göreceği rakam! Dolar 18 değil 20 değil o rakamı görecek! Analistler peş peşe açıkladı! Koşun bakın

Dolarda yaşanan hareketlilik sonrası piyasalarında ne olacağı yakından takip ediliyor. Vatandaşlar ne yapacağını şaşırırken, analistler doların 22 gün sonra geleceği rakamı açıkladı! Dolar 18 değil 20 değil o rakamı görecek! Analistler peş peşe açıkladı! Acilen koşun bakın, keşke demeyin.

Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği Resmi Gazete'de! İşte detaylar!

Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği bugünkü 31907 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı ve yürürlüğe girdi. İşte detaylar...

Emlak vergisine yüzde 780 zam yapıldı: O ilçe ayağa kalktı!

Konya'nın Sarayönü İlçe Belediyesi'nde emlak vergilerinde fahiş bir zam uygulandı. Buna göre belediyenin ilçe merkezindeki emlak vergileri için yüzde 50 oranında, ilçeye bağlı olan bazı mahallerde de ise vergiye yüzde 780'e ulaşan oranda zam yaptı. 

İzmir’de gayrimenkul yatırımcısına en çok kazandıran ilçe hangisi oldu?

Denge Değerleme, İzmir Pandemi Öncesi ve Sonrası Yazlık Gayrimenkul İlçe Raporu’na göre, İzmir'de gayrimenkul yatırımcısına en çok kazandıran ilçe Çeşme oldu.

İstanbul’da konut stok adedi en yüksek ilçe hangisi?

Türkiye’de gayrimenkul sektörü eski hareketli günlerine dönüyor. Teknoloji odaklı gayrimenkul değerleme platformu Endeksa'nın analizine göre İstanbul’da 252 bin 353 adet konut stoku bulunuyor. Peki İstanbul’da konut stok adedi en yüksek ilçe hangisi?

Mardin'de gençlik merkezi olmayan ilçe kalmayacak!

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu yaptığı açıklamada, Mardin'de gençlik merkezi olmayan ilçe kalmayacağını söyledi.

REIDIN ilçe değerlendirmesi Haberi

REIDIN ilçe değerlendirmesi

REIDIN, Sosyo-Ekonomik Derecelendirme (SED) ile Adana, Ankara, Antalya, Bursa, İstanbul, İzmir ve Kocaeli illerine ait 71 ilçe ve bunlara bağlı 481 mahalleyi refah, yaşanabilirlik ve kültürel düzey açısından derecelendirdiği çalışmasında 2013 yıl sonu  verilerini açıkladı.


Hazırlanan çalışmada, ilçe ve mahalle düzeyindeki bölgelerin göreli sosyo-ekonomik derecelerinin ve sıralamalarının  belirlenmesi amaçlanmaktadır. REIDIN SED değerleri, önceden belirlenen 9 farklı sınıfa göre birbirlerine benzerlik bakımından kümelenmiştir. Belirlenen 9 sınıf; A+, A, A-, B+ , B, B-, C+, C, C- şeklinde olup, ilçe ve mahallelerin sosyo-ekonomik açıdan birbirlerine göre üstünlüklerini göstermektedir. Buna göre;


Refah Düzeyi için Satış Fiyatları ve Kira Değerleri: Bölgelerdeki refah düzeyinin belirlenmesi SED çalışmasının en önemli girdilerinden birisidir. İlçe ve mahalle düzeyindeki konutların ilgili dönemdeki ortalama metrekare satış fiyatları ile kira değerleri refah...