24 / 04 / 2024

riskli bina sayısı 2021

riskli bina sayısı 2021

Türkiye'deki mevcut binaların yüzde 16'sı 1970'li, yüzde 22'si 1980'li, yüzde 24'ü 1990'lı senelerde ve yüzde 21'i 2000 yılı sonrasında yapıldı. Hasar görme olasılığı yüksek 6,7 milyon bağımsız bölümde dönüşüm gerekli.

Türkiye'deki her 10 binadan 8'i riskli!

Depreme karşı alınabilecek tedbirlerin tespit edilmesi amacıyla kurulan TBMM Deprem Araştırma Komisyonu’nun hazırladığı raporda çarpıcı veriler bulunuyor.

Fethi Açıkel: 11 yılda İstanbul'daki 800 bin riskli binadan sadece 84 bini dönüştü!

Büyük depremin beklendiği İstanbul'daki kentsel dönüşüm çalışmaları Meclis gündeminde konuşuldu. CHP İstanbul Milletvekili Fethi Açıkel, riskli bina sayısı ve kentsel dönüşüm ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

DASK'lı bina sayısı artıyor! 11 milyon 670 bin konut sigortalı!

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından evlerini DASK yaptıranların sayısı her geçen gün  artmaya devam ediyor. Türkiye genelinde 11 milyon 670 bin konutun sigortalı olduğu tespit edildi.

Antalya Manavgat'taki Seaden Sea World Resort-Spa otelin oda sayısı artırılıyor!

Antalya İli, Manavgat İlçesi, Kızılağaç Mahallesi, Meydan Alanı Sokak, Bina No:56 adresinde, Polen Turizm Yatırımları tarafından 45 bin 426 metrekarelik ÇED alanında 674 oda 1602 yatak kapasiteli Sea World Resort-Spa otelde oda sayısı artırılıyor.

Yapı ruhsatı verilen bina sayısı ikinci çeyrekte yüzde 5,7 arttı!

Belediyelerin yapı ruhsatı verdiği bina sayısı 2023 yılının ikinci çeyreğinde yüzde 5,7 arttı.

Başakşehir'deki riskli bina stoku yüzde 13'e indi!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Başakşehir Belediyesi, kentsel yenileme çalışmalarını da sürdürüyor. Yapılan çalışmalarla ilçedeki riskli bina stoku yüzde 13'e indi. 

İstanbul'da 7.5 büyüklüğünde deprem tehlikesi: Riskli yapıların sayısı 207 bine ulaştı!

İstanbul'daki riskli yapıların sayısı 207 bine ulaştı. Uzmanlar, en kötü senaryoda 7.5 büyüklüğünde bir deprem olabileceği uyarısında bulunuyor. İBB, kentsel dönüşüm çalışmalarını hızlandırdı. İşte ayrıntılar...

Yapı ruhsatı verilen bina sayısı ilk çeyrekte yüzde 0,7 arttı! Kentsel dönüşümde ilk sırada Ümraniye var! 

TÜİK verilerine göre, yapı ruhsatı verilen bina sayısı ilk çeyrekte yüzde 0,7 arttı. İstanbul’da kentsel dönüşüm faaliyetleri hızlandırılırken, çalışmaların yoğunlaştığı bölgelerin başında Ümraniye bulunuyor. 

Yapı ruhsatı verilen bina sayısı yılın ilk çeyreğinde yüzde 9,2 azaldı! TÜİK tek tek açıkladı! 

TÜİK tarafından açıklanan verilere göre, 2023 yılının ilk çeyreğinde bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla belediyeler tarafından yapı ruhsatı verilen yapıların daire sayısı yüzde 0,7 yükselirken, bina sayısı yüzde 9,2 ve yüzölçümü yüzde 2,1 geriledi. İşte ayrıntılar...

Yarısı Bizden kampanyasının başvuru sayısı 83 bine ulaştı!

Yarısı Bizden kampanyasına ilgi gün geçtikçe artıyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, toplam başvuru sayısının bina bazında 83 bine ulaştığını duyurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 5 yılda İstanbul'da riskli bina bırakmayacağız!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep Nurdağı'nda inşaatı tamamlanan köy evlerinin anahtar teslim töreninde yaptığı açıklamada 5 yılda İstanbul'da riskli bina bırakmayacaklarını söyledi.

Prof. Dr. Naci Görür'den peş peşe deprem açıklaması: İstanbul'da can kaybı yaratacak bina sayısı 90 bin! 

Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, olası İstanbul depreminde can kaybı yaratacak bina sayısının 90 bin olduğunu açıklayarak, çözüm önerilerini sıraladı.  

Ekrem İmamoğlu olası bir depremde İstanbul’da ağır hasar alacak bina sayısını açıkladı!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu olası büyük depremde İstanbul'da ağır hasar alması mümkün olan olası bina sayısının yaklaşık olarak 90 bin olduğunu söyledi.

Hedef sıfır riskli bina! Depreme karşı ‘Avcılar Modeli’

Olası İstanbul depreminde en riskli ilçelerin başında gelen Avcılar’da 2029 yılına kadar sıfır riskli bina hedefi konulduğu bildirildi. Peki Türkiye’ye ‘Avcılar Modeli’ olarak tanıtılan bu sistem nasıl işliyor?

riskli bina sayısı 2021 Haberi

riskli bina sayısı 2021

Türkiye, Ağustos ayını hüzünlü bitirdi. Önce Ege ve Akdeniz'de yaşanan oramn yangınları, hem binlerce hektar ormanın yok olmasına hem de yangınla mücadele kahramanlarının şehit olmasına neden oldu. Sonrasında Karadeniz'den sel felaketi yaşandı. 

Sözcü Gazetesi'nden Veli Toprak'ın haberine göre; bu iki olaydan sonra üçüncü felaket de bilim adamlarının uzun süredir uyarılarda bulunduğu deprem gerçeği. Meclis Deprem Araştırma Komisyonu çalışmalarını bitirdi ve kapsamlı bir raporu tamamladı.

“Ülkemizde her an önemli bir deprem olma ihtimali oldukça yüksektir” ifadeleri kullanılan raporda Türkiye'nin karşı karşıya kaldığı deprem gerçeğine dikkat çekildi. Raporda öneriler arasında köylerde güvenli yapı stoku hayata geçirilmesi, kırsal gelişime hız kazandırılması, büyükşehirlerde göçe bağlı hızlı nüfus yükselişinin azaltılması için orta ölçekli şehirlerin cazibesinin artırılması talep edildi. DASK primlerinin binalardaki riskin büyüklüğüne göre tespit...