26 / 04 / 2024

riskli yapının yıkılması

riskli yapının yıkılması

Kentsel dönüşüm kapsamında bir yapı riskli olarak tespit edilirse ne olur? Riskli yapı tespitine karşı itiraz edilir mi? Riskli yapı tespitinin onaylanmasının ardından tahliye ve yıkım süreci nasıl başlar?

Kentsel dönüşümde yıkım sonrası süreci!

Kentsel dönüşüm kapsamında riskli olarak belirlenen yapıların altmış günlük süre içinde maliklerince yıktırılması gerekiyor. Peki, kentsel dönüşümde yıkım sonrası süreç nasıl işler? İşte kentsel dönüşümde yıkım sonrası süreci...

1952 yılında Karaköy meydanın inşası için binalar yıkılmış!

Karaköy'de yoğunluğu gidermek için Karaköy'e meydan yapılması planlaması yapılmış. Bunu için de Karaköy'deki bazı binaların yıkılmasına karar verilmiş.

Antalya Kaş'ta 3 bin 719 kaçak yapının yıkımı 8'inci kez iptal edildi!

Antalya'nın turizm merkezlerinden Kaş ilçesinde, aralarında yabancılara da ait olduğu tespit edilen 3 bin 719 kaçak yapının yıkımı için düzenlenen ihale, 8'inci kez iptal edildi.

Orhan Pamuk'un davalık olduğu apartmana riskli denmişti: Keşif yapıldı! 

Nobel ödüllü yazar Orhan Pamuk'un 6 daire sahibi olduğu ve riskli yapı çerçevesinde yıkılmasını istemesi üzerine komşularıyla davalık olduğu Taray Apartmanı'nda mahkeme heyeti tarafından keşif yapıldı.

Kadıköy ve Kartal'da 9 bin 500'e yakın riskli yapının yıkımı tamamlandı! 

Megakent İstanbul'da kentsel dönüşüm çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Bu kapsamda, Kadıköy ve Kartal'da 9 bin 500'e yakın riskli yapının yıkımı tamamlandığı belirtildi. İşte detaylar...

Depremzedeler ağır hasarlı binaları için 'evim yıkılmasın' davası açtı!

Deprem bölgesinin yeniden ayağa kaldırılması için hükümetin çalışmaları devam ederken, depremzedeler, ağır hasarlı binaları için 'evim yıkılmasın' davası açtı.

İstanbul'da Kentsel Dönüşüm: Büyükçekmece'de 12 blok ve 130 bağımsız riskli yapının yıkımı başladı!

İstanbul Büyükçekmece'de olası depremde yıkılma riski olduğu tespit edilen 12 blok ve 130 bağımsız bölümden oluşan binaların yıkım çalışmaları başladı.

Kahramanmaraş depreminde yıkılan Adana'daki Ekim Apartmanı'nın yıkım nedeni ortaya çıktı!

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerden biri olan Adana'da Ekim Apartmanı'nın yıkılmasının ardından, binanın yıkılmasına nedeni ortaya çıktı. 

Malatya Doğanşehir'de 4 bin 600 ağır hasarlı binanın yıkımı bayramdan sonra yapılacak!

Malatya Doğanşehir'de 4 bin 600 ağır hasarlı binanın yıkımı bayramdan sonra yapılacağı açıklandı. Peki ilçede enkaz kaldırma çalışmalarında son durum ne? 

Kahramanmaraş depremlerinden etkilenen 50 bin 576 binanın acil yıkılması gerekiyor! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, hasar tespit çalışmaları çerçevesinde 387 bin 346 binanın incelendiğine dikkat çekerek; acil yıkılması gereken 50 bin 576, az hasarlı veya hasarsız 279 bin 655 bina tespit edildiğini belirtti. İşte ayrıntılar...

Bakanlık resmen açıkladı! Binaların yıkılması hakkında yönetmelik 1 Temmuz'da yürürlükte!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hazırlanan Binaların Yıkılması Hakkında Yönetmelik, 1 Temmuz 2022'de yürürlüğe giriyor. İşte yönetmelik ile ilgili merak edilen tüm ayrıntılar...

Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi'nde 37 binanın yıkımı tamamlandı!

Bursa’da 600 yıllık hanları çevreleyen 37 binanın yıkılmasıyla Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi tamamen ortaya çıktı. 

Büyükçekmece'de 115 riskli yapının yıkımı tamamlandı!

Büyükçekmece'de kentsel dönüşüm çalışmalarına hız veren Büyükçekmece Belediyesi, ilçe genelinde 115 riskli yapının yıkımını gerçekleştirdi. 

Binaların Yıkılması Hakkında Yönetmelik!

Binaların Yıkılması Hakkında Yönetmelik bugünkü 31627 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmelik 1 Temmuz 2022 tarihinde yürürlüğe girecek.

riskli yapının yıkılması Haberi

riskli yapının yıkılması

Yapı riskli olarak tespit edilirse ne olur?

Bir yapının riskli olarak tepit edilmesi halinde, maliklerce veya kanuni temsilcilerince onbeş gün içinde itiraz edilebiliyor. Bu itirazlar, Bakanlığın talebi üzerine üniversitelerce, ilgili meslek disiplini öğretim üyeleri arasından görevlendirilecek dört ve Bakanlıkça, Bakanlıkta görevli üç kişinin iştiraki ile teşkil edilen teknik heyetler tarafından incelenip karara bağlanıyor. 


Bakanlık veya İdare tarafından yapılan tespit işleminin masrafı ilgili tapu müdürlüğüne bildiriliyor. Tapu müdürlüğü, binanın paydaşlarının müteselsil sorumlu olmalarını sağlamak üzere tapu kaydındaki arsa payları üzerine, masraf tutarında müşterek ipotek belirtmesinde bulunarak Bakanlığa veya İdareye ve binanın ayni ve şahsi hak sahiplerine bilgi veriyor.


Tahliye ve yıktırma

(1) Riskli yapıların yıktırılmasında ve bunların bulunduğu alanlar ile riskli alanlar ve rezerv yapı alanlarındaki uygulamalarda, öncelikli olarak malikler ile anlaşma yoluna gidilmesi...