29 / 03 / 2024

Rolls Royce nükleer yatırımı türkiye

Rolls Royce nükleer yatırımı türkiye

İstanbul Teknik Üniversitesi ( İTÜ ), dünyanın önde gelen firmalarından Rolls-Royce ile anlaştı. Rolls Royce ile gerçekleştirilen işbirliği kapsamında nükleer santraller ile yerli sanayinin entegresi hedefleniyor.

Lamborghini, Ferrari, Bentley ve Rolls-Royce satışlarında rekor yaşandı! 

Dünyanın sayı olarak en küçük, fakat hacim olarak en büyük ekonomilerinden biri olan “ultra-lüks otomotiv endüstrisi” bol kazançlı bir 2023 senesi geçirdi. Rolls-Royce ve Bentley rekor satış yaptıklarını ilan ederken, Lamborghini tarihinde ilk kez bir sene içinde 10 bin araba sattıklarını açıkladı.

Otomobil üreticisi Rolls-Royce tarihe geçti! 2022’ye damga vurarak en iddialı otomobillerini geride bıraktı!

Otomobil üreticisi Rolls-Royce Motor Cars Ceo'su Torsten Müller-Ötvös, 2021 yılının aynı dönemine göre yüzde 8 artışla tarihinin en yüksek rakamına ulaştıklarını ve 2022'de satış rekoru kırdıklarını söyledi.

Rolls-Royce Spectre'nin tahmin edilen fiyatı dudak uçuklattı! İşte 18 Ekim 2022 fiyat listesi...

Rolls-Royce tarihindeki ilk elektrikli modeli olan Spectre'yi gün yüzüne çıkardı. Geçtiğimiz gün tanıtılan yeni model hem çok çevreci hem de çok pahalı. İşte tüm detaylar...

Rolls-Royce'un başına Türk CEO geçiyor

Rolls-Royce, Tufan Erginbilgiç'in Rolls-Royce Holdings Plc'nin CEO'su olarak atandığını duyurdu. Şirketten kamuya yapılan açıklamada, Tufan Erginbilgiç'in 1 Ocak 2023 tarihi itibariyle yeni görevine başlayacağı dile getirildi.

Rolls-Royce CEO'suna göre rekor kıran satışlarda koronavirüs ölümlerinin payı büyük!

Rolls-Royce CEO'su Torsten Müller-Otvös, pandemi döneminde araç satışlarının şirket tarihindeki en yüksek seviyeye ulaştığını açıkladı.

Ali Ağaoğlu, Rolls Royce marka aracıyla görüntülendi!

Geçtiğimiz günlerde oğlu Ali Ege'ye sünnet düğünü yapan iş adamı Ali Ağaoğlu, önceki akşam yeni Rolls Royce marka aracı aracıyla Bebek'te seyir halindeyken görüntülendi.

Ali Ağaoğlu'na Babalar Günü hediyesi 6 milyon TL'lik Rolls Royce!

Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, Babalar Günü hediyesi olarak, çocukları ve damadından 6 milyon TL'ye Rolls Royce otomobil hediye aldı...

Rolls Royce Türkiye’de 8. merkezini açacak!

İngiliz devi Rolls Royce, Türkiye’de teknoloji merkezi açacak. Şirketin hedefinde Sinop Nükleer Santrali de var. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Rolls Royce yetkilileri bileşerek teknoloji merkezinin startını verdi.

Ali Ağaoğlu: Rolls Royce’a biniyoruz ama çok kârlı bir iş yapmıyorum!

Ali Ağaoğlu inşaat maliyetinin bin 500 olduğunu bunun da bin lirasının araziden kaynaklandığını söylerken “ Rolls Royce’a biniyoruz ama çok kârlı bir iş yapmıyorum ” diyor.

Rolls Royce nükleer yatırımı için Türkiye'de!

İstanbul Teknik Üniversitesi ( İTÜ ), dünyanın önde gelen firmalarından Rolls-Royce ile anlaştı. Rolls Royce ile gerçekleştirilen işbirliği kapsamında nükleer santraller ile yerli sanayinin entegresi hedefleniyor.

Ali Ağaoğlu, 545 bin Euro'luk Rolls Royce Ghost otomobiliyle şehir turu yaptı!

İşadamı Ali Ağaoğlu, 545 bin Euro'luk Rolls Royce Ghost otomobiliyle şehir turu yaptı. Önceki gün Ortaköy'de görüntülenen Ağaoğlu, gazetecilere " İyi günler " diyerek gaza bastı...

Four Winds Residence, Rolls-Royce markasına ev sahipliği yaptı!

30 yıllık Taş Yapı deneyimi ile İstanbul’un incisi, Anadolu yakasının en nezih semti Bağdat Caddesi Selamiçeşme’de yükselen Four Winds Residence, Rolls-Royce tutkunlarına müthiş bir pazar günü yaşattı...

3. ve 4. nükleer santrallerin ön etüt çalışmalarına başlandı!

Ön etüt çalışmalarına başlanan 3. ve 4. nükleer santrallerin ihalelerinde, uzun menzilli füzede oldugu gibi ortak üretim şartı aranacak. Türk mühendisler süreçte aktif görev alacak...

Rolls Royce nükleer yatırımı türkiye Haberi

Rolls Royce nükleer yatırımı türkiye

Yerli nükleer endüstrinin oluşturulması için çalışmalar yapan İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), dünyanın önde gelen firmalarından Rolls-Royce ile anlaştı. Rolls Royce ile gerçekleştirilen işbirliği kapsamında nükleer santraller ile yerli sanayinin entegresi hedefleniyor.


Türkiye’de yapılacak iki santralin yalnız yapım aşamasında sekiz ünite için yaklaşık 40 milyar dolarlık büyük bir pazarı bulunduğunu ifade eden İTÜ Enerji Enstitüsü Enerji Bilim ve Teknoloji Anabilim Dalı Başkanı, II. İstanbul Nükleer Santraller Zirvesi Uluslararası Bilimsel Komite Üyesi Prof. Dr. Üner Çolak, 16 milyar dolarlık yerlileştirmenin olduğu nükleer sektöründe, gerçekleştirilen girişimlerin yerli firmaların bu pazardan daha fazla pay alabilmelerine yönelik olduğunu aktardı.


Rolls Royce’un çok sayıda ülkede hem yeni sivil nükleer programlarında hem de nükleer tedarik zincirinin oluşturulmasında aktif rol oynadığını hatırlatan Prof. Dr. Üner Çolak, “Sheffield Üniversitesi ile...