19 / 04 / 2024

rus para birimi

rus para birimi

Dünya gündeminde Rus rublesinin değeri konuşuluyor. Rusya Ukrayna Savaşından bir gün önce 81 olan ABD doları/Rus rublesi kuru bugün 76 lirayı gördü. Tü m yaptırımlara rağmen Rus rublesinin değer kaybetmemesi dünya gündeminde yer alıyor. Peki bu gerçek mi yapay mı?

Özgür Demirtaş yatırımcıları uyardı! Enflasyonu olan para birimi kumbaraya atılmaz!

Milyonlarca yatırımcı elindeki birikmiş parasını euro ve dolardan yana kullanıyor. Yatırımcılar paralarını katladıklarını düşünürken ekonomist Özgür Demirtaş'tan uyarı geldi. 

Bitcoin son 21 ayın zirvesinde seyrediyor...

Kripto para birimi Bitcoin'in rakamı, Amerika düzenleyicilerinin Bitcoin borsasında işlem gören fonları çok yakında onaylayacağına yönelik beklentilerin artması ile birlikte  yeni senenin ikinci gününde 45 bin doların üzerinde işlem gördüğü kaydedildi. İşte haberin detayları...

Türkiye'de konut fiyatları Rusların da cebini yaktı! Yüzlerce Rus konutta büyük para kaybetti!

Türkiye'de göçmen politikalarının ağırlaştırılmasının Ruslara büyük para kaybettirdi. Ülkeden gayrimenkul alan yüzlerce Rus, pahalı fiyatlar karşısında batak verdi. 

35 bin dolarda tutunan BTC, altcoin’lerin itici gücü oldu!

Kripto para piyasasının lider para birimi Bitcoin’in (BTC) uzun süre kaldığı 28 bin dolar bandından hızlı bir yükselişle 35 bin dolara kadar yükselmesi ve burada istikrar sağlaması ile hareketlenen altcoin’lerdeki artış trendi devam ediyor.

Bitcoin Fed kararı sonrasında 35 bin doların üstüne çıktı!

En yaygın kripto para birimi olan Bitcoin, Fed’in faizi sabit bırakmasından sonra 35 bin doların üstünü gördü. Karar sonrası 35 bin 990 dolar seviyesini gören kripto para birimi 35 bin 134 dolar seviyesinde seyrediyor.

Bitcoin, altını ve doları geride bıraktı: 5 günde yüzde 17'lik artış

Altın ve dolar, geçtiğimiz hafta içinde Orta Doğu'daki artan savaş geriliminin etkisiyle rekor seviyelere ulaştı. Aynı dönemde, uzun bir süredir yatırımcıları beklemeye alan en büyük kripto para birimi olan Bitcoin, haftalık bazda yüzde 17'lik bir artışla hem altını hem de doları geride bıraktı.

Dolarda şok gelişme! O para birimi dolar karşısında 16 yılın ardından en düşük seviyesinde!

Çin’in iç piyasasında kullanılan Yuan ülke ekonomisinin görünümüne  yönelik endişelerin etkisi ile ABD doları karşısında son 16 yılın en düşük seviyesini gördü.  

Dünyaya bir ilk! Dolara karşı oluşturulan ortak para birimi BRICS’in banknotu yayımlandı!

Rusya'nın Güney Afrika Büyükelçisi Ilya Rogachev, Birleşik Arap Emirlik'li mevkidaşına sembolik BRICS banknotu hediye etti. Bu sayede, ilk sembolik BRICS banknotu görücüye çıktı.

Türkiye'de o para birimi kalktı mı? 10 TL 50 TL 100 TL değil. Kimse göremiyor o birimi

Türkiye'de bir dönem piyasada çok dolaşan bir para birimi hakkında dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Vatandaşlar o para birimine artık rastalamadıklarını dile getirdi.

ABD'li ekonomistten çok konuşulacak sözler: ‘Tek kurtuluş yolu ABD dolarına geçmek’

Amerikalı ekonomist Steve Hanke, yüksek enflasyonla boğuşan Arjantin’in derinleşen borç tuzağına ilişkin açıklamalarda bulundu. Hanke, Arjantin’in tek çıkış yolunun ABD dolarını para birimi olarak benimsemek olduğunu ifade etti.

İstediği çıkışı yakalayamasa da bu Altcoin yüzde 200 Yükseldi!

Kripto para borsasında çalkantılı süreç sürüyor. Lider kripto para birimi Bitcoin‘in (BTC) halen major düşen trendini kıramaması, haliyle altcoin‘lerin de tahmin edilen büyük çıkışları yaşamasına mani oluyor.

Tether piyasa değeri yükselişte! Resmen tüm zamanların altın çağında!

Tether, dünya çapında yatırımcılara finansal bağımsızlık sağlama misyonunda büyük bir adım attı. Tether'in stabil kripto para birimi olan USD₮, tarihindeki en yüksek değere ulaşarak yeni bir zirve yaptı.

Bitcoin Fiyatı Yükseldi! 24 saatte yüzde 1,56 arttı

Salı günü Bitcoin fiyatı birkaç gün sonra ilk kez 27.070 $  sınırını geçti ve 27.075 $ (kabaca 22.4 lakh) seviyesinden işlem görüyordu. Yüzde 1,56'lık hafif bir artışla, dünyanın en popüler kripto para birimi, günlerce 26.000$ civarında işlem gördükten sonra 290$ değer kazandı.

rus para birimi Haberi

rus para birimi

Rus rublesinin değeri dünyada tartışılıyor. Rus Rublesinin savaş ve tüm yaptırımlara rağmen çökmemesi dünyada tartışmalara neden oldu. Peki bu gerçek mi yapay mı? Bazı anaistler sentetik değerlenme olarak adlandırılırken bazı analistler cari fazlası olduğunu söylüyor. 

Savaşa ve onca yaptırıma rağmen Rus rublesinin savaş öncesi değerinde işlem görmesi dünya gündeminde en çok tartışılan konu oldu. Rusya Ukrayna Savaşı 24 Şubat 2022 tarihinde başlamış, o gün 81 seviyesinde olan ABD doları/Rus rublesi kuru Mart ayı başlarında 177 seviyesine kadar yükselmişti. Bugün ise 76 seviyeyi gördü.

Rusya Merkez Bankası'nın 300 milyardan fazla dolar ve euro kuru rezervinin Batı ülkeleri tarafından dondurulmasına rağmen rublenin değerlenmesi tartışmalara yol açtı.

Merak edilen konu; Rus rublesinin değeri gerçek mi, yapay mı? İşte cevabı...

RUS RUBLESİNİN DEĞERİ YAPAY MI?

Bloomberg'e konuşan stratejistler, ...