16 / 04 / 2024

rusya inşaat ihracat rakamları

rusya inşaat ihracat rakamları

Rusya'nın Türkiye'ye ekonomik yaptırımlarının son tahminlere göre yıllık 12 milyar doları bulması bekleniyor. İnşaat ve ticaret dahil Türkiye'nin Rusya'ya olan ihracatı en iyi senaryoda 4.4 milyar, en kötü senaryoda 7.3 milyar dolar eriyecek.

İnşaat malzemeleri ihracatı kasım ayında 60 milyon dolar azaldı

Türkiye’nin inşaat malzemeler ihracatı, 2023 senesi Kasım ayında 2,39 milyar dolar oldu. Kasımda bir önceki aya kıyas ile 60 milyon dolarlık azalma gösteren ihracat, bir önceki yılın aynı ayına göre ise yüzde 6,8 düştü. İşte haberin detayları...

İMSAD resmen duyurdu: Yıllık inşaat malzemesi ihracatı 29,59 milyar oldu!

Türkiye İMSAD'ın hazırladığı İnşaat Malzemesi Sanayi Dış Ticaret Endeksi eylül ayı sonuçlarına göre ihracat, 2,65 milyar dolara yükselirken, yıllık  inşaat malzemesi ihracatı ise 29,59 milyar oldu.

Rusya'da inşaat sektörü yüzde 24 büyüdü!

Rusya'nın inşaat sektörü yüzde 24 büyüdü. İnşaat sektörüne ilişkin konuşan Rusya Başbakan Yardımcısı Marat Husnullin inşaat malzemelerindeki artışa dikkat çekti. 

Yıllık inşaat malzemeleri ihracatı 29,86 milyar dolar!

Türkiye İMSAD tarafından hazırlanan İnşaat Malzemesi Sanayi Dış Ticaret Endeksi ağustos ayı sonuçları açıklandı. Sonuçlara göre inşaat malzemeleri ihracatı 2,63 milyar dolar oldu.

İnşaat sektörü 2024'ten umutlu! İnşaat malzemesi ihracatının yükselmesi bekleniyor! 

Türkiye İMSAD tarafından düzenlenen ‘Gündem Buluşmaları’ toplantısının 55’incisi, ‘Ekonomide Rasyonel Zemine Dönüş Süreci; İnşaat Sektörü ve Malzeme Sanayisi için Beklentiler’ başlığı altında gerçekleştirildi. Toplantıda 2024 yılına ilişkin inşaat malzemeleri ihracatının yükselmesi bekleniyor. 

Yıllık inşaat malzemesi ihracatı 30,21 milyar dolar!

Türkiye İMSAD tarafından hazırlanan ve merakla beklenen İnşaat Malzemesi Sanayi Dış Ticaret Endeksi Temmuz 2023 sonuçlarına göre, yıllık (son 12 aylık) inşaat malzemesi ihracatı 30,21 milyar dolar şeklinde oldu.

İnşaat malzemesi ihracatı Mayıs'ta 2,54 milyar dolara yükseldi!

Türkiye İMSAD'ın hazırladığı İnşaat Malzemeleri Sanayi Dış Ticaret Endeksi’ne göre, inşaat malzemesi sanayi ihracatı Mayıs'ta 2,54 milyar dolara yükseldi. 

Türkiye İMSAD Yapı Sektörü Raporu'nun 2022 sonuçlarına göre inşaat malzemesi ihracatı yüzde 9,5 arttı!

İnşaat malzemesi sanayisinin çatı kuruluşu Türkiye İMSAD, güncel ekonomik verilerle hazırlanan 2022 yılı Türkiye İMSAD Yapı Sektörü Raporu’nu açıkladı. Rapora göre inşaat malzemesi ihracatı yüzde 9,5 arttı!

Doğu Karadeniz'in yapı ve inşaat malzemesi ihracatı yüzde 17 artarak 28,5 milyon doları geçti!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, Doğu Karadeniz'den 5 ayda gerçekleştirilen yapı ve inşaat malzemeleri ihracatı yüzde 17 arttı ve 28 milyon 591 bin 505 dolara ulaştı.

İnşaat malzemeleri ihracatı Nisan'da 2,19 milyar dolar oldu: 1 yılda yüzde 32,2 geriledi!

Türkiye İMSAD tarafından hazırlanan İnşaat Malzemeleri Sanayi Dış Ticaret Endeksi nisan ayı sonuçlarına göre, inşaat malzemeleri ihracatı Nisan'da 2,19 milyar dolar oldu. Bu rakam, 1 senede yüzde 32,2 geriledi. İŞte ayrıntılar...

İnşaat malzemeleri ihracatı 6 ay sonra artışa geçti!

Türkiye İMSAD tarafından hazırlanan İnşaat Malzemeleri Sanayi Dış Ticaret Endeksi’ne göre, inşaat malzemeleri ihracatı Mart'ta 2,71 milyar dolara çıktı. Böylece 2022 Eylül'den bu güne en yüksek rakam kaydedildi. 

İnşaat malzemeleri sanayi 2022 yılında 33,74 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdi!

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Küçükoğlu, inşaat malzemeleri sanayinin 2022 yılında 33,74 milyar dolar değerinde 57,65 milyon ton ihracat gerçekleştirdiğini kaydetti.

İnşaat malzemeleri ihracatı Kasım 2022'de 2,57 milyar dolar oldu! 

Türkiye İMSAD tarafından her ay hazırlanan Dış Ticaret Endeksi’nin 2022 Kasım sonuçları açıklandı. Buna göre; inşaat malzemeleri ihracatı Kasım 2022'de 2,57 milyar dolar oldu. İşte ayrıntılar...

rusya inşaat ihracat rakamları Haberi

rusya inşaat ihracat rakamları

Rusya'nın Türkiye'ye ekonomik yaptırımlarının son tahminlere göre yıllık 12 milyar doları bulması bekleniyor. 


Sputniknews'e konuşan eski TC Moskova Büyükelçiliği Ticaret Müşaviri Aydın Sezer, buna göre hükümetin daha önce açıkladığı maliyetin dörde katlanacağını söyledi. Sezer'e göre, terörizm ve Rusya yaptırımları nedeniyle zaten zor durumda olan Türkiye ekonomisini daha kötü senaryolar bekliyor. Turizm uzmanlarına göre ise Rus turist sayısındaki azalmanın Türkiye'ye maliyeti yıllık en az 3 milyar doları bulacak. Sadece 2014'te Türkiye 4.5 milyon Rus turist ziyaret etmişti. 


Diğer yandan İş Bankası'nın raporuna göre inşaat ve ticaret dahil Türkiye'nin Rusya'ya olan ihracatı en iyi senaryoda 4.4 milyar, en kötü senaryoda 7.3 milyar dolar...