23 / 04 / 2024

Rusya Tur Operatörleri Birliği Direktörü kim

Rusya Tur Operatörleri Birliği Direktörü kim

Rus turistler Türkiye’ye yöneliyor Rusya’nın Batı ülkeleriyle yaşadığı sürtüşme, Rus turistlerin Türkiye ve Mısır gibi ülkelere yönelmesine yol açtı. Dün Moskova’dan Antalya’ya turist dolu 5 uçak geldi.

Dünya 5G teknolojisine odaklandı! Silikon Vadisi'nden 75 milyon dolar yatırım

California, 19 Nisan (Reuters) - Silikon Vadisi 5G çip girişimi EdgeQ Inc Çarşamba günü, şirketin teknolojisini Telekom operatörleri de dahil olmak üzere müşterilere satmaya başlamasıyla birlikte üretimdeki artışı finanse etmek için 75 milyon dolar topladığını söyledi.

Herkes dikkatli olsun! Telekom operatörlerinden ortak açıklama geldi!

Mobil Telekomünikasyon Operatörleri Derneği’nden yapılan açıklamada Turkcell, Türk Telekom ve Vodafone enerji iletimi konusundaki onarım çalışmalarına devam ederken, bölgeye sevk edilen mobil baz istasyonlarıyla iletişim sağlanmaya çalışılıyor.

Rusya Ukrayna savaşı Türkiye'nin enerji faturasını yükseltecek!

Rusya Ukrayna savaşı, Türkiye’nin her iki ülkeyle yakın ilişkiler içinde olduğu sektörleri olumsuz yönde etkiliyor. Enerji uzmanları Türkiye'nin doğalgaz ve petrolde Rusya’ya bağımlı olması sebebiyle enerji faturasının hızlı bir şekilde yükseleceğini ifade ediyorlar.

Maslak'ta 3 milyon TL'ye kiralık golf sahası!

Golf Tur Operatörleri Birliği (IAGTO) tarafından Orman Müdürlüğü'nün Maslak'taki merkezinde yapılacak olan ihalede ilk yıl için muhammen kira bedeli 3 milyon 66 bin 319 TL olarak belirlenmiş.

Dereli'de darp edilen kepçe operatörleri: 'Bizden izinsiz yıkım yapılamaz' diyerek saldırdılar!

Giresun Dereli'deki sel felaketinden sonra bölgede yıkım yaparken saldırıya uğrayan kepçe operatörleri ifadelerinde yaşadıklarını anlattı

Rusya'da ipotek kredilerinin düşmesi inşaat sektörünü etkileyecek!

Rusya'daki kritik bankalarda yeni ipotek kredilerinin de sert bir şekilde düştüğünü vurgulayan Rusya Devlet Başkanı Putin, “Bu da mutlaka inşaat ve ilintili sektörleri etkileyecektir" dedi.

Thomas Cook'un Türk turizmine borcu 350 milyon Euro'nun üzerinde!

Turizm İstişare Kurulu (TİK), Türkiye'ye yılda yaklaşık 2 milyon turist getiren tur operatörü Thomas Cook'un, Türk turizm sektörüne 350 milyon Euro'nun üzerinde borcunun bulunduğunun tahmin edildiğini, bunun yakın ve orta vadede tahsilinin ise imkansız olduğunu dile getirdi.

Thomas Cook Almanya'da da iflasını istedi!

Dünyanın en büyük seyahat şirketlerinden biri olan İngiliz tur operatörü Thomas Cook'un iflasını açıklanmasının ardından Almanya'daki iştiraki olan Thomas Cook GmbH da iflasını istedi.

Yunanistan'da 50 binden fazla turist mahsur kaldı!

Dünyanın en büyük seyahat şirketlerinden biri olan İngiliz tur operatörü Thomas Cook'un iflası nedeni ile Yunanistan'da 50 binin üzerinde turist mahsur kaldı.

İngiliz seyahat şirketi battı!

Dünyanın en büyük seyahat şirketlerinden biri olan  İngiliz tur operatörü Thomas Cook, şirketi kurtarmak için yapılan son dakika görüşmelerinden sonuç alınamaması üzerine resmen battı.

Corendon, Curaçao Adası’nda 150 milyon Euro yatırım yapacak!

Bünyesinde 9 otel, üç havayolu ve tur operatörü bulunan Corendon Turizm Grubu, Karayipler Curaçao Adası'nda toplam 150 milyon euroluk yatırım yapacak. Şirket bu yılın sonunda 1.2 milyar euro ciro hedefliyor...

Business İstanbul’un bir bloğunu ETS Tur satın aldı!

Yatırım değeri 1.5 milyar TL olan ve 6 bloktan oluşan Türkiye’nin en büyük A plus ofis projesi Business İstanbul’un C bloğu, Türkiye’nin önde gelen tur operatörü ETS Tur tarafından yeni yönetim merkezi olmak üzere satın alındı.

2017’nin turizm rotası çizildi!

80 ülkeden 5 bin turizmciyi ağırlayan EMITT’e 430 yabancı tur operatörü katıldı. Fuarda, bu yılın turizm rotası çizildi.

Rusya Tur Operatörleri Birliği Direktörü kim Haberi

Rusya Tur Operatörleri Birliği Direktörü kim

Rusya Tur Operatörleri Birliği Direktörü Maya Lomidze, 2014 yılında yurtdışı turist çıkışlarında 2013 yılına kıyasla yüzde 40-50 civarında azalma kaydedildiğini açıkladı. Lomidze, dış politik faktörlerin de çıkışları azalttığını ve Ukrayna krizi nedeniyle birçok Rus vatandaşının Batıda ‘istenmedikleri duygusu’ yaşadıklarını söyledi. Bu durum karşısında Ruslar, Türkiye’ye ve Mısır’a yöneldi. Bazı ilgililer rublenin dolar karşısında bir miktar değer kaybetmesinin Türk turizmini de olumsuz etkileyeceğine söylese de Moskova’dan Antalya’ya uçaklar dolu uçmaya devam ediyor. Dün Moskova’dan Antalya’ya Nordwind Airlines, Royalflight ve Orenair birer uçuş, Rusya’nın bayrak taşıyıcı şirketi Aeroflot ise 2 sefer düzenledi. Yunanistan ve İspanya, Avrupa Birliği üyesi ülkeler arasında 2014’te en çok Rus turist çeken ülkeler olmuştu. Ancak AB ile yaşanan sürtüşme nedeniyle Ruslar artık Avrupa’da tatil yapmak istemiyor. Bu...