20 / 04 / 2024

sahte kimlikle arsa dolandırıcılığı

sahte kimlikle arsa dolandırıcılığı

Sahte kimlik belgesi hazırlayarak PTT'den e-Devlet şifresi alan ve başkasına ait 15 milyon lira değerindeki arsanın iki parçasını yarı fiyatına sattıkları iddia edilen 10 kişi, Ankara Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alındı....

Sahte arsa ilanlarıyla vurgun: 65 kişi 3.2 milyon TL dolandırıldı! Arsa alırken bunlara dikkat!

İnternet üzerinden sahte arsa ilanlarıyla kapora toplayan dolandırcılar için operasyon düzenlendi. Söz konusu operasyonda, 65 kişinin 3.2 milyon TL dolandırıldığı belirlendi ve 12 şüpheliden 7'si tutuklandı. İşte ayrıntılar ve arsa alırken dikkat edilmesi gerekenler...

Ev ve araba alacaklar aman dikkat: Sahte tapu ve kimlikle dolandırıcılık yapan örgüt çökertildi!

İçişleri Bakanı Yerlikaya, sahte tapu ve kimlikle, sahibi olmadıkları  konut ve arabaları satmaya çalışan, silah ticareti yaptığı belirlenen suç örgütünün çökertildiğine ilişkin açıklama yaptı. İşte ayrıntılar..

Sahte kimlikle gayrimenkul satan 2 kişi Manisa'da yakalandı!

Manisa'da sahte kimlik düzenleyerek başkalarına ait gayrimenkulleri satmaya çalışan iki kişi gittikleri noterde yakalandılar.

Sahte kimlikle başkasının arsasını satmaya çalıştı!

Muğla'nın Bodrum ilçesinde Libya uyruklu A.G., sahte kimlikle başkasına ait gayrimenkulü satmaya çalışırken yakalandı.

Teröristler sahte kimlikle ev kiralamış!

Eskişehir Büyükdere Mahallesi Ermutlu Sokağı'nda hücre evine düzenlenen operasyonda ölü ele geçirilen terör örgütü MLKP üyesi iki teröristin, bu evi sahte kimlikle kiraladıkları belirlendi.

Sahte kimlikle e-Devlet üzerinden arsa dolandırıcılığı: 10 gözaltı!

Sahte kimlik belgesi hazırlayarak PTT'den e-Devlet şifresi alan ve başkasına ait 15 milyon lira değerindeki arsanın iki parçasını yarı fiyatına sattıkları iddia edilen 10 kişi, Ankara Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alındı....

Yeni havalimanındaki eylem provokasyon mu?

Kaos çetesi 40 gün sonra açılacak İstanbul’un yeni havalimanında sahneye boy gösterdi. Terör örgütü üyesi 405 kişi sahte kimlikle gelerek havalimanı işçilerini provoke etmeye çalıştı. 

Maltepe'de sahte vekaletle arsa satışı!

İstanbul Maltepe’de sahte vekaletle arsa satışı yapmaya çalıştığı iddia edilen şahıslar suçüstü yakalandı. Şahısların polisler tarafından gözaltına alınması güvenlik kamerasına yansıdı.

Çekmeköy'de sahte belgelerle arsa satıldığı iddiası!

Çekmeköy'de bir kişiye ait araziyi sahte belgeler düzenleyerek, 3 milyon 500 bin liraya bir iş adamına sattığı öne sürülen 2 kişi tutuklandı.

Ankara Gölbaşı'nda sahte tapu şebekesi yakalandı!

Gölbaşı'nda sahte belgelerle sahiplerinden habersiz arsa satışı yapan çetenin 7'si tapu memuru, 10'u emlakçı 17 üyesi yakalandı. Gölbaşı'nda tapu dolandırıcılığında 2'nci dalga operasyonu yapıldı.

Ankara'da 3. kişilere arsa satan suç örgütü yakalandı!

Ankara'da yüksek değerdeki arsa ve tarlaları bir tapu memurunun da yardımıyla sahte kimlik ve dosyalar ile üçüncü kişilere sattıkları iddia edilen suç örgütü üyesi 6 kişi gözaltına alındı.

Arsa alırken dolandırılmayın!

Özellikle birikimlerini gayrimenkul olarak değerlendirmek isteyen arsa yatırımcıları, dolandırıcıların hedefi haline gelmeye başladı. Sahte evraklarla hazineye veya başka kişilere ait arsalar vatandaşlara satılıyor. İşte uyarılar...

Arsa alırken dolandırılmamak için dikkat!

Son dönemde "arsa alışverişinde dolandırıldım" diyenlerin sayısında patlama yaşanıyor. Araziler sahte evraklarla el değiştiriyor. İşte, parasını saklamayıp toprağa yatırmayı düşünenlerin tuzağa düşmemek için bilmesi gerekenler...

sahte kimlikle arsa dolandırıcılığı Haberi

sahte kimlikle arsa dolandırıcılığı

Sahte kimlik belgesi düzenleyerek, PTT'den e-Devlet şifresi alarak, başkasına ait 15 milyon lira değerindeki arsanın iki parçasını yarı fiyatına sattıkları iddia edilen 10 kişi yakalanarak gözaltına alındı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan bilgiye göre, bir işlem için nüfus müdürlüğüne giden 4 kişi, adreslerinin bilgileri dışında değiştirildiğini fark etti.

Bu kişilerin, Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığına başvurmalarının ardından çalışma başlatan Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, miras yoluyla söz konusu kişilere kalan ve Etimesgut'ta bulunan 15 milyon lira değerindeki arsanın iki parçasının hak sahiplerinin bilgisi dışında satıldığını söyledi.

Satışı gerçekleştiren kişilerin belirlenmesi amacıyla çalışmalarını sürdüren ekipler, İstanbul'da T.Y. tarafından yönetilen bir suç örgütünün varlığını belirledi.

Soruşturmayı derinleştiren ekipler, T.Y'nin yanı sıra G.K, Ş.B, E.Y, P.Ş. ve S.M. ile sahte kimlikleri hazırlayan M.Ö. ve...