25 / 04 / 2024

sarıyer konut satışları

sarıyer konut satışları

TUVİMER araştırmasına göre geçen yıl İstanbul'da 101 milyar 745 milyon 210 bin lira değerinde 26,1 milyon metrekarelik konut satışı gerçekleştirildi. 

Bu iki ilde konut satışlarında sert düşüş! Almak isteyen alamadı, satmak isteyen de satamadı!

Ekonomide yaşanan sorunların en olumsuz etkilediği sektörler arasında yer alan inşaat sektöründe sular durulmuyor. Aktarılan detaylara göre bu iki ilde konut satışlarında sert düşüş görüldü.

2023'ün ilk yarısında konut satışları yüzde 22 azaldı! Toplam 565 bin 769 konut satıldı!

2023 yılının ikinci çeyreğinde konut satışları bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 30,5 geriledi. İşte ‘GYODER Gösterge’ 2023-2. Çeyrek Raporu'nda yer alan rakamlar...

Ön Ödemeli Konut Satışları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Ön Ödemeli Konut Satışları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31913 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Bugünkü Resmi Gazete'de yer alan bilgiye göre, Söz konusu yönetmelik 1 Ekim 2022 tarihinde yürürlüğe girecek.

Yabancıya konut satışlarında hangi şehirler ilk sırada?

Türkiye'de yabancıya yapılan konut satışları giderek artıyor. İstanbul'dan sonra Antalya yabancıya konut satışında talep gören şehirler arasında yer alıyor.

Dubai'de konut satışları 8 yılın zirvesinde!

Orta Doğu'nun cazibe merkezleri arasında yer alan Dubai'de konut satışları 8 yılın zirvesine ulaştı...

Maketten konut satışlarına Meclis incelemesi!

Maketten konut satışları yeniden Meclis gündeminde yer aldı. Meclis'te kurulan Ön Ödemeli Konut Satışlarını Araştırma Komisyonu çalışmalara başladı.

Konut satışlarına kampanya dopingi!

Haziran ayı boyunca devam eden kampanyanın etkisiyle konut satışlarında 9 ayın en yüksek artışı yaşandı. Konut satışlarında, İstanbul 20 bin 547 adetle ve yüzde 17.2 pay ile zirvede yer aldı. 

Talas 325'te konut satışları başladı!

Fransa’nın en büyük inşaat firmaları arasında yer alan Grup Avenir İnşaat’ın Kayseri’deki ilk projesi olan Talas 325’te konut satışları başladı.

Torbalı'da konut satışları arttı!

Sanayi ve tarımın lider ilçelerinden Torbalı; konut satışlarında İzmir’in 30 ilçesi arasında ilk 4’te yer aldı. Torbalı'da konut satışları artış gösterdi. 

Konut satışları nasıl okunmalı?

Takvim Gazetesi'nin köşe yazarlarından Kadir Tuna bugün köşesinde "Konut satışları nasıl okunmalı" konulu yazısına yer verdi. İşte yazının detayları..

Sinop'ta konut satışları yüzde 16 arttı!

Sinop’ta konut satışları 2016 Ağustos ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 16 artarak 392 oldu ve 81 il içerisinde 55. sırada yer aldı.

Sinop konut satışlarında 59. sırada yer aldı!

TÜİK verilerine göre Sinop’ta 2016 yılı Haziran ayında 266 adet konut satıldı. Konut satışlarında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 1,1’lik bir düşüş yaşanan Sinop, 81 il içerisinde 59. sırada yer aldı.

Kastamonu’da konut satışları Haziran'da yüzde 4,2 azaldı!

Kastamonu’da konut satışları 2016 Haziran ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 4,2 azalarak 387 oldu ve 81 il içerisinde 51. sırada yer aldı.

sarıyer konut satışları Haberi

sarıyer konut satışları

Türkiye Veri İşleme Merkezi'nin (TUVİMER), gayrimenkul sektöründeki nitelikli veri eksikliğini giderebilmek amacıyla geliştirdiği Tapusor programının "Yatırım Nereye" projesi kapsamında elde edilen dataları kullanarak hazırladığı "2017 Yılı Konut Sektörü Kiralama ve Satın Alma İşlemleri" başlıklı araştırma raporunun sonuçlarını açıkladı. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre İstanbul'da 39 ilçe baz alınarak hazırlanan araştırmanın sonuçlarına göre, 2017'de 101 milyar 745 milyon 210 bin TL değerinde ve 26 milyon 100 bin metrekarelik konut satışı yapıldı. 

Geçen yıl en çok konut satışının gerçekleştiği ilçeler arasında 3 milyon 968 bin metrekare ile başı Esenyurt çekerken, onu bir milyon 349 bin metrekare ile Sancaktepe, bir milyon 261 bin metrekare ile Beylikdüzü, bir milyon 246 bin metrekare ile Başakşehir, bir milyon 211 bin metrekareyle Kadıköy oldu. 

En çok konut satılan...